Zdravím
na NB mám win8.
Jelikož ale win 8 využiju na NB jen kvůli grafice tak sem nahodil ubuntu kvůli surfování emailu atd.
Rozdělil jsme HDD na 2 části. Na jedné je win 8 na druhé ubuntu.
Instalace proběhla v pohodě. Teď řeším to, že se mi neukáže po startu NB seznam s OS.
Jak to udělám?
Už sem to tu jendou řešil ale to jsme měl 2 hdd. Teď ale když je to na jednom tak nwm.
Díky
Zavaděč na jednom HDD
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Zavaděč na jednom HDD
Mas grub bez W8 nebo UEFI bootmgr bez Ubuntu?
I kdyz to rikam nerad, jak zaridit jejich dualboot vi Google.
I kdyz to rikam nerad, jak zaridit jejich dualboot vi Google.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Zdravím,
v tomhle sem "lajk" tak nwm na co se ptáte
Jinak k tomu Googlu. I když nerad tohle říkám, Google ví všechno a v tom případě je tohle forum k ničemu.
Jde o to že z nedostatku času se raději zeptám tady a možná najdu člověka kterej mi to rád vysvětlí/řekne, než brouzdat po netu a hledat návod který je správný.
Nic ve špatném
Jinak děkuji za reakci
v tomhle sem "lajk" tak nwm na co se ptáte

Jinak k tomu Googlu. I když nerad tohle říkám, Google ví všechno a v tom případě je tohle forum k ničemu.
Jde o to že z nedostatku času se raději zeptám tady a možná najdu člověka kterej mi to rád vysvětlí/řekne, než brouzdat po netu a hledat návod který je správný.
Nic ve špatném

Jinak děkuji za reakci

Když zapneš PC který systém začne automaticky startovat ?
Naběhne hnedka win 8. Asi během 4 vteřin.
Nedobre se na to divas, Veverko....... pokud z nedostatku casu polozis dotaz tady, tak to znamena ze chces aby to nekdo na tom Google nasel za tebe, tedy investoval do toho cas on. Tohle se jinak nez odkazem na navod resit neda, protoze se nejspis nikomu nebude chtit psat znova to, na co existuje mnoho navodu. Ktery postup je pro tebe spravny a bude fungovat ale nevim, to jde zjistit jen metodou pokus-omyl.
Pokud mas predinstalovane W8, tak lze predpokladat ze bootuji pres EFI a v BIOSu je aktivni SecureBoot.
http://www.linuxexpres.cz/praxe/ne-upra ... ecure-boot
Druha moznost je vypnout SecureBoot, aktivovat legacy support a pak by mel Grub fungovat rovnou.
Pokud mas predinstalovane W8, tak lze predpokladat ze bootuji pres EFI a v BIOSu je aktivni SecureBoot.
http://www.linuxexpres.cz/praxe/ne-upra ... ecure-boot
Druha moznost je vypnout SecureBoot, aktivovat legacy support a pak by mel Grub fungovat rovnou.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5608
-
od Atjov1