SSE instrukce

...

Moderátor: Mods_senior

BGG
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

SSE instrukce

Příspěvekod BGG » 30 říj 2005 18:42

Kamos ma uplne stejnou zakladovku (K7S5A+stejnou verzi BIOSU i chipset)jako ja a stejny CPU (athlon XP 2000+) jako ja akorat on ma palomino(0.18 technologii) a ja thoroughbred (0.13 technologii) a on SSE(instrukce na CPU) ma, a me to pise ze je nemam a pritom bych je mel mit nevite nekdo jak je zapnout, nebo jak to mam vyresit?

Reklama
miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 30 říj 2005 21:14

A čím si to zkoumal, jestli mám/nemáš SSE? SSE instrukce se nikde zapnout nedají, procák je prostě zná, jestli je soft použije nebo ne je jen na něm. Mrkni na svůj procák v CPU-Z, uvidíš že SSE má taky. Pravděpodobně ten soft kterej si zkoušel teď tvoje CPU jen nerozpoznal korektně...

BGG
nováček
Stav:

Příspěvekod BGG » 31 říj 2005 15:30

no nerozpoznalo ale tenhle procak by mel mit SSE na 100% ale nema... http://mariah.wz.cz/no-sse.JPG

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod miras » 31 říj 2005 18:41

Prvně sem na to čuměl jak puk, tak sem se zeptal pana Googla a ten mi pověděl, že problém je v tvojí desce. Z nějakýho důvodu nedovolí procáku SSE používat.
Je to v podstatě věc biosu, zaslechl sem že poslední oficiální by možná už měl SSE povolovat.
Nicméně někoho to švalo natolik, že vydal bios neoficiální, kterej SSE povoluje určitě.
Takže pokud chceš SSE, musel bys flashout BIOS. Ale POZOR! ECS má kupu desek s označení K7S5A, ani u toho oficiálního si nejsem jistej jestli sem se správně trefil do revize tvojí desky. Než začneš flashovat, ještě jednou si pořádně ověř přesný typový označení a revizi desky, kdyby ses splet, zle by to skončilo. Obě informace bys měl najít nejlíp někde přímo na desce.

Surehand
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Surehand » 02 lis 2005 21:30

Možno by sa hodilo radikálne riešenie-výmena dosky. Osobne mám s ECS zlú skúsenosť, mám tiež jednu ich dosku a vyzerá to, ako keby doska rozhodovala o tom, čo pôjde a čo nie. Nepomôže ani nový BIOS... Nedávno som to tu niekde opisoval... Nedávno som niekde na nete čítal, že sa vraj táto firma lepší, ale zatiaľ som to nemal ako overiť... :?

Putcha
nováček
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Putcha » 14 led 2008 14:06

Mam ten isty problem..

Obrázek Obrázek

V PC sa moc nevyznam, mohli by ste mi napisat navod ako SSE povolit?

Zpět na “Vše ostatní (sw)”