Dobrý den, doufám, že jsem zařadil moji otázku do správné sekce ve fóru.
Nedávno se mi naskytnula možnost vzít si jeden PC a nemusel jsem za něj dát ani korunu. Tak jsem si ho vzal, že ho zprovozním a zjistím co v něm je. Zjistil jsem, že PC byl serverový. Je v něm procesor Intel Xeon E31220 3,1GHz (čtyřjádro). Zajímalo by mě, kdyby jsem se rozhodl a koupil si do toho PC nějakou grafiku, tak jak by ten procesor zvládal nějaké hry. Popřípadě jakou nejnáročnější hru by mohl zvládnout. Jelikož procesor je přispůsobený k tomu, aby pracoval jako server a né pro hraní her, tak mě tahle otázka celkem zajímá.
Předem děkuji za každou odpověď.
Serverový PC jako normální Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Serverový PC jako normální
Řekl bych, že toho ještě dost zvládne. Nejnovější hry by na tom mohly běhat ještě celkem slušně.. Ale raději počkej na někoho zkušenějšího.
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Pořád se nenašel někdo skušenější, kdo by mi mohl říct, jak je na tom ten můj serverový procesour ve srovnání s ostatníma ? 

Neres procesor, ale zbytek pocitace. Co to je za pocitac?
To, jestli je to server neurcuje jaky je v pocitaci procesor, ale konstrukce toho zbytku - skrin, zakladni deska, dalsi komponenty, instalovany software.
Xeon je na hrani her stejne dobry jako I7.
To, jestli je to server neurcuje jaky je v pocitaci procesor, ale konstrukce toho zbytku - skrin, zakladni deska, dalsi komponenty, instalovany software.
Xeon je na hrani her stejne dobry jako I7.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Když jsem do googlu zadal jméno toho PC tak první co mi to našlo bylo odkaz na Alzu:
https://www.alza.cz/fujitsu-primergy-tx100-s3-d286689.htm
Dále dvakrát data sheet, jsou vpodstatě stejné, až na pár změn. Moc se vám omlouvám, ale momentálně vůbec nemám čas zjišťovat který je ten můj. Dělám Maturitu a bohužel jsem chytl tu nejhorší učitelku na čestinu, takže mám co dělat, aby jsem tu Maturitu vůbec dal!
První odkaz:
http://sp.ts.fujitsu.com/dmsp/Publications/public/ds-py-tx100-s3-rh.pdf
Druhý odkaz:
http://www.fujitsu.com/tw/Images/ds-py-tx100-s3-en.pdf
https://www.alza.cz/fujitsu-primergy-tx100-s3-d286689.htm
Dále dvakrát data sheet, jsou vpodstatě stejné, až na pár změn. Moc se vám omlouvám, ale momentálně vůbec nemám čas zjišťovat který je ten můj. Dělám Maturitu a bohužel jsem chytl tu nejhorší učitelku na čestinu, takže mám co dělat, aby jsem tu Maturitu vůbec dal!
První odkaz:
http://sp.ts.fujitsu.com/dmsp/Publications/public/ds-py-tx100-s3-rh.pdf
Druhý odkaz:
http://www.fujitsu.com/tw/Images/ds-py-tx100-s3-en.pdf
Re: Serverový PC jako normální Vyřešeno
Ciste principialne je to normalni pocitac, je v tom i zakladni deska se socketem 1155.
Ten Xeon E3-1220 je stejne vykonny jako I5-4460.
Takze je k nemu mozne dokooupit jakoukoliv grafiku jako je Geforce 960 nebo 970.
Ten Xeon E3-1220 je stejne vykonny jako I5-4460.
Takze je k nemu mozne dokooupit jakoukoliv grafiku jako je Geforce 960 nebo 970.
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Je to "klasická" i5 více méně, jen u grafiky pozor na zdroj, je tam furt původní 250 W?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jj zatím je tam stále ten 250W. A už vím kam tím míříš, ten 250W zdroj by rozhodně neutáhl žádnou lepší grafiku, možná stěží nějakou slabší. Dík za připomínku, na ten zdroj bych málem zapomněl... Tuším když jsem zde někde namátkou zabrousil, někdo o těch zdrojích mluvil a říkal tady, že je lepší koupit zdroj s více waty než potřebujeme.
Popřípadě by me ještě zajímalo, kamoš mi kdysi říkal, že je lepší si koupit zdroj nějaký kvalitní, jako dražší od některé známé značky. Je tam důležité, aby dával tolik co je napsané a nekolísalo mu to, a to by měl nějaký kvalitní zdroj od prověřené značky splňovat (to, aby nekolísal).
Strašně moc vám děkuji za vaše informace!!! Navíc mě potěšilo, že jsem zdarma získal celkem slušný PC. (od mého pentium 4 je to velký skok
)
Popřípadě by me ještě zajímalo, kamoš mi kdysi říkal, že je lepší si koupit zdroj nějaký kvalitní, jako dražší od některé známé značky. Je tam důležité, aby dával tolik co je napsané a nekolísalo mu to, a to by měl nějaký kvalitní zdroj od prověřené značky splňovat (to, aby nekolísal).
Strašně moc vám děkuji za vaše informace!!! Navíc mě potěšilo, že jsem zdarma získal celkem slušný PC. (od mého pentium 4 je to velký skok

- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, od Pentia je to rozdíl 
Zdroj stačí 500W, ale je důležité, aby to byl kvalitní kousek, jaký máš rozpočet na grafiku a zdroj?

Zdroj stačí 500W, ale je důležité, aby to byl kvalitní kousek, jaký máš rozpočet na grafiku a zdroj?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No zatím bohužel velice malý
Kdybych se chtěl prohnout, tak by se našly peníze, abych ho slušně vybavil. Ale jelikož půjdu na výšku a budu si muset přispívat na bydlení a plus nevím, jak to bude s nějakou brigádou, nehcu se pouštět do nějakého většího rozharování
Ten zdroj se určitě vyplatí koupit klidně dražší, třeba ten 500W, ale s grafikou možná zatím počkám. Přemýšlel jsem nad nějakou kolem 5000 Kč. Taková střední cesta.

Kdybych se chtěl prohnout, tak by se našly peníze, abych ho slušně vybavil. Ale jelikož půjdu na výšku a budu si muset přispívat na bydlení a plus nevím, jak to bude s nějakou brigádou, nehcu se pouštět do nějakého většího rozharování

Ten zdroj se určitě vyplatí koupit klidně dražší, třeba ten 500W, ale s grafikou možná zatím počkám. Přemýšlel jsem nad nějakou kolem 5000 Kč. Taková střední cesta.
- Martab
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
V tom případě bych to asi zatím nechal tak jak to je a pak až budou finance bych koupil grafiku i zdroj najednou.

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dobře 
Navíc teď na hry nebudu mít chvíli čas. Momentálně Maturita a předpokládám, že celé prázky budu brigádovat.
Časem se uvidí jak to vymyslím
Ale strašne moc děkuji za informace, které mi zde byly sdělěny !

Navíc teď na hry nebudu mít chvíli čas. Momentálně Maturita a předpokládám, že celé prázky budu brigádovat.
Časem se uvidí jak to vymyslím

Ale strašne moc děkuji za informace, které mi zde byly sdělěny !