Převod DVD videa do DivX
Převod DVD videa do DivX
Stáhl jsem si filmy v DVD formátu obsahující VTS soubory. Rád bych převedl tato DVD do DivX formátu - kvůli titulkům. Titulky,které jsem k filmům stáhl, mají koncovku srt. Poradíte mi vhodný a srozumitelný program pro tuto úpravu? Jinak když to převedu do DivX, nedojde ke zhoršení kvality obrazu? Zkoušel jsem např. program Avidemux, ale nechodilo mi to. Díky za tip.
- Martimos
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Převod DVD videa do DivX
Ahoj, programů na ripování dvdček je spousta. Můžeš např. zkusit HandBrake, nebo Free DVD Ripper. Spíš ti ale doporučuji zajít na Google, vyhledat něco jako "DVD do AVI" a najdeš tam spusty návodů i s doporučeným softwarem.
Jednoduchost je maximální propracovanost. - Leonardo da Vinci
Martimos: díky za tip, vyzkouším ty prográmky a uvidím, jak mi to půjde, případně něco vygooglím
Tak bohužel, programy HandBrake a Free DVD Ripper se mi vůbec nepovedlo nainstalovat-pokaždé to dalo nějakou hlášku. A k tomu odkazu na googlu DVD do AVI byly návody jak pracovat pouze s DVD médii. Já mám filmy uložené na harddisku a ty úpravy bych také v rámci harddisku chtěl udělat. Byl by prosím ještě nějaký jiný tip?
Ke zhoršení kvality obrazu převodem samozřejmě dojde, protože DivX je ztrátová komprese.
DVDx
DVDx
- Martimos
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Trochu sem provětral Google a našel program Flash DVD Ripper, který soubory .vts podporuje.
Jednoduchost je maximální propracovanost. - Leonardo da Vinci
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Problém nebude převést DVD na avi,ale spárovat ty titulky s filmem tak,aby seděly.To se ti těžko podaří.Pokud to chápu správně,tak máš film v cizím jazyce a potřebuješ ho převést na avi a přidat k tomu titulky srt ?Nebylo by lepší zrovna ty filmy stáhnout v avi.Tam kde jsi stáhnul titulky,tak je většinou i psáno na kterou verzi filmu to je.Doufejme,tedy že je to volně šiřitelný film 

Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Marfy: Je to tak jak píšeš. Jen ten film jsem v avi. nemohl najít-proto jsem se dotazoval jaký program použít. A nakonec mi byl doporučen program PocketDivXEncoder. Konverze se zdařila a i titulky mají správnou synchronizaci. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2674
-
od falco_dee
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 18:25
-
- 9
- 6104
-
od jval
04 bře 2025 20:41
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 5800
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-
-
-
PC pro střih 4k videa - konzultace vybrané sestavy
od Karkulinn » 07 led 2025 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1183
-
od Karkulinn
07 led 2025 20:17
-
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4312
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-