Problém s počítačem - záseky (SW/HW)

...

Moderátor: Mods_senior

Danny_EGO
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Problém s počítačem - záseky (SW/HW)

Příspěvekod Danny_EGO » 20 říj 2013 12:00

Zdravím, už delší dobu pozoruji problémy s mým počítačem. Skládal jsem ho sám, celou dobu běžel bez problému, až před dvěma měsíci jsem dokoupil HDD a přeinstaloval na něj windows ten starý jsem formátoval, rozdělil ho na více fyzických disků a instaloval na ně např hry nebo ukládal videa. Od té dobry zaznamenávám záseky ve windows např. při otevření nějakého okna, sem tam se mi jen tak při obyčejné operaci sekl a při poslouchání se hudby opakoval ten samý zvuk. Většinou jsem provedl restart a bylo to ok, ale když jsem počkal cca po minutě se počítač odseknul a začal uplně blbnout (ne vždy). "Rozbil" se mi kurzor myši (mám vyfoceno
IMAG0985.jpg
"rozbitý" kurzor 1
) a celkově ten počítač fungoval divně, takže opět následoval restart. Nestává se to často, ale i tak se bojím jestli se něco nepodělalo. V poslední době jsem taky zpozoroval výrazný pokles výkonu ve hrách, tento problém jsem nějak blíže neanalizoval, ale uvedu příklad: Hraju Crysis 3 dříve na nastavení high fungovalo vše jak má žádné záseky, ale teď ho pustím a nejde to víš něž na 10fps to samá jak jsem si teď chtěl zahrát Mirror's Edge nepochopitelně se to sekalo. Moji sestavu máte (doufám) v popisu a ten nový HDD je nejnovější Seagate Barracuda 1TB. Mám pocit že to může být grafika již dříve sem s ní měl problémy, ale dostal jsem novou. Ani tak jsem nebyl spokojený, ale zvykl jsem si. Nyní když píšu tento článek ke kterému mě dokopal poslední zásek před cca 5minutami, při kontrole co jsem to vůbec napsal se mi opět počítač seknul cca na 2 sekundy. Doufám že mi někdo dokáže pomoct. Budu rád za každou radu, ale reinstal windowsu už fakt dělat nechci nevidím v tom žádné východisko. Díky za rady!
Přílohy
IMAG0986.jpg
rozbitý kurzor 2
Intel Core i5 3570
Kingston HyperX blu 2x4GB
MSI Z77A-G43
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti
2x Seagate Barracuda 1TB (SATA)

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Problém s počítačem - záseky (SW/HW)

Příspěvekod Pic » 20 říj 2013 18:08

Doporučuji otestovat RAM programem Memtest a to 2 - 3 x celý test. Musí být bez chyb. Jinak je třeba vadnou paměť vyjmout z PC, jelikož ji nelze opravit. Dále otestovat oba disk programem CrystalDiskInfo a log vložit se. Předpokládám, že není přetaktovaný procesor ani GK.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Záseky v UE hrách
    od Fantousek » 02 říj 2024 11:38 » v Problémy s hardwarem
    8
    2267
    od Fantousek Zobrazit poslední příspěvek
    03 říj 2024 14:10
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    3989
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3374
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s fps v gta 5 online
    od Mladkov204 » 21 črc 2024 16:12 » v Hry