Nefungující Direct X...

...

Moderátor: Mods_senior

mikesquirrel
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nefungující Direct X...

Příspěvekod mikesquirrel » 04 bře 2014 20:32

Dobrý den
Mám problém s Direct X 11.
Dříve mi fungoval naprosto bez problému, poté mi hry začali hlásit chybu rozhraní Direct X. :problem:
Po prozkoumání webu jsem se dozvěděl že Direct X je kompatibilní pouze s grafickou kartou Radeon HD 5***, což mě zaskočilo, protože mám grafickou kartu Radeon HD 4600 series a před tím Direct X fungoval bez problému.
Poraďte prosím co mám dělat ??????? :-(

Reklama
Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Stav:

Re: Nefungující Direct X...

Příspěvekod Adys301 » 04 bře 2014 20:53

Jsou různé verze Direct X. Dnes se používá DX 9, DX 10 a DX 11. Tvoje grafika je z roku 2008 a v té době DX 11 nebylo, takže ho neumí. Musíš si koupit grafickou kartu ze série AMD Radeon HD 5xxx (třeba HD 5850) nebo nVidia GeForce 400 (GTX 460)

mikesquirrel
nováček
Stav:

Příspěvekod mikesquirrel » 04 bře 2014 20:55

A přeinstalovat by to nešlo ???? :-(

Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Stav:

Příspěvekod Adys301 » 04 bře 2014 21:02

Ne. Tvoje grafika prostě neumí DirectX 11. Je dělaná max. pro DirectX 10.1. Ale DirectX 11 stále není nutnost - zatím ho vyžaduje pouze Crysis 3, jinak hry umí běžet na DX 9 nebo DX 10

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 04 bře 2014 21:07

Nemuze byt problem s kompatibilitou Direct X, kdyz to predtim fungovalo. Graficka karta zcistajasna prece neprestane podporovat verze Direct X.

Ty mas instalovane Direct X 11, coz je zcela spravne. Verze 11 v sobe obsahuje vsechny predchozi verze, ale to na cem zalezi je graficka karta - hry ti budou fungovat pouze ty, ktere vyzaduji verzi Direct X kterou podporuje graficka karta. Takze kdyz mas DX 11 a karta podporuje DX 10, tak jedine co nespustis je hra vyzadujici DX11.

Pokud hry ktere nejdou spustit pouzivaji tu verzi DX kterou podporuje tvoje graficka karta, tak by mely jit spustit. V takovem pripade preinstalace pomuze zcela urcite.

Aby to pomohlo 100% je treba preinstalovat vse - Windows, ovladace graficke karty a aktualni verzi Direct X. Je to nejrychlejsi.

mikesquirrel
nováček
Stav:

Příspěvekod mikesquirrel » 04 bře 2014 21:13

Ok Děkuji všem za pomoc.

Zpět na “Vše ostatní (sw)”