CCleaner - malware?

...

Moderátor: Mods_senior

ldmravenecek
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

CCleaner - malware?

Příspěvekod ldmravenecek » 30 zář 2015 23:16

Ahojky, mám jen takový dotaz...

Pracuji v obchodě/opravně PC a telefonů v Itálii.
Pracoval se mnou kluk z Moldávie, který byl zapálený do CCleaneru. Pokud bylo cokoliv s PC/NB (sw), okamžitě jej instaloval. Před projetím antivirů, antimalw.. atd.. to všechno projel přes CCleaner. čištění registrů, opravy chyb atd... Na svém PC ho používal snad každý den... pokud opomenu tuhle uchylku, byl velice šikovný technik :-D

Teď tu mám dva Rumuny a ti jsou zase naprostým opakem. Ti zase považují CCleaner za malware a v každém PC, co mi tu přišel jej odinstalovávali... dokonce i na mojem to chtěli udělat, ale jak mne někdo čáhne na nb, tak bych ruce lámala - akorž, když jej mám v češtině a oni tomu prd rozumí :D

Já jsem asi ten typ, co je někde mezi... já si jej oblíbila hlavně kvuli odinstalovávání sw, často se mi stane, že v jiných programech mi to prostě nejde...

Tak bych ráda slyšela váš názor. Klasických Čechu :-) :-) :-)

Reklama
x-rated
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: CCleaner - malware?

Příspěvekod x-rated » 30 zář 2015 23:24

ccleaner je super - jedinej dlouhodobě skutečně bezpečnej a spolehlivej nástroj na čištění... a ty dva rumuni můžou jít třeba zametat před obchod, to je taky potřeba 8)
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

BAJLA
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod BAJLA » 30 zář 2015 23:29

ccleaner je super používám x let a bez problému.

ldmravenecek
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod ldmravenecek » 30 zář 2015 23:34

x-rated píše:ccleaner je super - jedinej dlouhodobě skutečně bezpečnej a spolehlivej nástroj na čištění... a ty dva rumuni můžou jít třeba zametat před obchod, to je taky potřeba 8)

No mne právě ta jejich reakce uplně překvapila. Zametat před obchod je jich fakt škoda,, až na tento názor jsou moc šikovní :-)

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 30 zář 2015 23:41

u toho zametání si můžou opakovat ccleaner je fajn, ccleaner je fajn, ccleaner je fajn :smile:
a hlavně co je úplně parádní, že i po těch letech ccleaner vypadá a funguje pořád stejně... celá řada jinejch bohužel hojně používanejch nástrojů nabobtnala do obřích rozměrů, se*e se to do všech možnejch i nemožnejch odvětví (zabezpečení, síťová komunikace, optimalizace hdd/ssd, ...) a pak to obvykle končí špatně, ccleaner si drží svůj standard v jednoduchosti i bezpečnosti... já ho asi vážně miluju :inlove:
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 01 říj 2015 05:32

CCleaner dokáže být dost nebezpečný. Zkoušel jsem 1x, zničil mi kdejaké nastavení různých programů a OS, vrátil jsem vše zpět a program letěl z počítače ...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 01 říj 2015 09:10

Program nic nenici, program dela jen to co se mu zada.

A ano, v rukach nekoho kdo nevi jak se pouziva a co ktera funkce znamena muze byt CCcleaner nebezpecny.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 01 říj 2015 09:14

CCealer je něco jak oheň, dobrý služebník špatný pán, je potřeba aby ten co s ním dělá věděl co dělá a co může udělat, pak je v pohodě...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

beather
Herní spec. / Tvůrce článků
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod beather » 01 říj 2015 09:18

Pokud alespoň trochu rozumíš problematice, tak je Ccleaner super pomocník :-)

Rumuni to se svým slovníkem trochu přehání
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
[b]Rozcestník mých článků

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 01 říj 2015 14:30

K čemu je primárně nastaven slouží velmi dobře. Další nastavení, které než si udělá uživatel, měl by vědět co vlastně povolil a co může následovat. Používám jej již řadu let a to bez problémů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Stav:

Příspěvekod Adys301 » 01 říj 2015 14:50

X píše:CCleaner dokáže být dost nebezpečný. Zkoušel jsem 1x, zničil mi kdejaké nastavení různých programů a OS, vrátil jsem vše zpět a program letěl z počítače ...

CCleaner smaže jen to, co zaškrtneš. Já ho používám několik let a nikdy mi nesmazal něco, co jsem nechtěl.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 01 říj 2015 18:36

Spousta lidí používá programy, aniž by si je řádně nastavili. Já si vše detailně nastavuji a přizpůsobuji ke svým potřebám. A na to mi CCleaner šáhl, aniž by to bylo v jeho nastavení jasně deklarováno a že bych byl začátečník, to se snad říct nedá ...

Zpět na “Vše ostatní (sw)”