TOMATO - ASUS router Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

Domoo27
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

TOMATO - ASUS router

Příspěvekod Domoo27 » 02 úno 2018 20:16

Zdravím,
Má někdo zkušenosti s přehráním originálního software od ASUSU na software TOMATO? Zkoušel jsem to už 2x, ale nějak se mi to nedaří, takže bych byl rád, kdyby měl někdo čas a trošku mi o tom něco poradil.

Díky moc



Reklama
cejny
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 686
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod cejny » 02 úno 2018 20:26

No jde o defakto jeden z wrt os, tj openwrt/lede , pak snad dd-wrt. Se podivej. DD-WRT je takove vic BFU. Openwrt, je driv linuxive stroj s dalkovou spravou pres konzoli a web rozhranim, ale je nej, pokud si chces vyhrat.

Ber to jednoduse, je to o zeleze. A pokud ti to nejde nahrat pres origos web rozhrani, tak to bud takto nejde, nebo te si aktualni firmaware nenecha nahrat cizi bin, tj hlida nejake kontrolni soucet.
Resiva se to downgrade firmware na verti co to nehlida, pokud to jde. S tim ze pokud tam pak nacpes nekompatibilni OS, tak mas pech a muzes resit ten usb prevodnik a primej zapis.

Pokud to nahodou jde, tak potrebuje neco takoveho https://codechief.wordpress.com/2013/11 ... onnection/
Maj to i na aukru. Jde, ale o prime zapis do rom, kdy jen napajis danou cast desky.

Hlavne je potreba si hlidat revizi hardware, zda pro ni neni jina .bin nebo to s danou rev nejde.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080

Domoo27
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod Domoo27 » 02 úno 2018 20:34

Vidím, že tomu docela dost rozumíš, můžu ti pak napsat SZ ohledně toho? Jestli tě to nebude otravovat :D

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3870
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod RIKI22 » 02 úno 2018 20:42

Nechceš skúsiť Merlin ? https://asuswrt.lostrealm.ca/download

richchie
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8401
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod richchie » 02 úno 2018 20:56


Domoo27
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod Domoo27 » 02 úno 2018 21:52

O merlinovi jsem neslyšel a tomato si každej vychvaluje, takže zatím mám prioritu tomato a takhle... přehrával jsem to přes Firmware Restoration podle návodu a všech různých tutoriálu... Router jsem dal do "Restoration modu", router se v pohodě propojil, nainstaloval jsem tam software tomato, instalace se dokončila a psalo to, že mám počkat až se router restartuje. Podle různých návodů, jsem se doslechl a dočetl, že se má čekat přibližně 5-30 minut, než se to rozjede. Čekal jsem, čekal jsem a čekal a nic se nědělo.

Dodatečně přidáno po 10 minutách 50 vteřinách:
Ještě abych tak doplnil docela zásádní věc, tak je to router ASUS RT-N18U

richchie
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8401
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod richchie » 02 úno 2018 22:45

Já jedu firmware asusu a nějak to neřeším.Jeho nastavení mě stačí.Co jsem našel-
https://www.youtube.com/watch?v=gxZLPpbdTS4

https://advancedtomato.com/downloads/router/rt-n18u

Domoo27
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod Domoo27 » 02 úno 2018 23:37

Já bych to taky neřešil, ale router začal být neskutečně nestabilní, doma mám ještě další 2 a ty fungují normálně, takže se snažím zprovoznit tento docela dražší router a četl jsem si info na internetu, že někomu to dělá právě kvůli firmware od asusu.

A podle tohoto videa jsem zhruba jel, ale s rozdílem, že jsem měl zapojený WAN. Každopádně po flashnutí nefunguje připojení a navíc se nemůžu dostat ani do IP 192.168.1.1., což bych se rád zeptal tady někoho z vás, kdo tomu rozumíte (pro mě jsou tyhle internetový frajeřinky neskutečný umění, kterému se snažím porozumět), je že, když dám routr s firmware od asusu do továrního nastavení + vymažu i ram paměť manuálně, tak se mi vždy nastaví jako základní vstup 192.168.2.1 a ne jak by to mělo být podle továrka na 192.168.1.1

richchie
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8401
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod richchie » 03 úno 2018 14:07

Manuál a zkus obnovu firmware.
https://www.asus.com/cz/Networking/RTN18U/HelpDesk_Manual/

a i aktualizace je celkem nová a v mnoha případech odstraňuje problémy.
https://www.asus.com/cz/Networking/RTN18U/HelpDesk_BIOS/

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15766
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod ITCrowd » 03 úno 2018 14:18

Konkrétně tento typ routeru jsem dokonce nasadil i ve firemní sféře - majitel trval na svém a nechtěl cisco a žádný problém nikdy nebyl.
Buď je špatný HW, to se může stát, nebo je chyba mezi klávesnicí a židlí. Jsi si jistý, že když se na router snažíš připojit, tak se připojuješ pouze kabelem na LAN port a celá síť je odpojená => nic dalšího? Pouze router a počítač? Zadal sis ipconfig /all, abys viděl jakou má brána IP adresu? Nebo prostě jen zkoušíš, co se kde ozve?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Domoo27
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: prosinec 16
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod Domoo27 » 03 úno 2018 16:08

Obnovu firmware můžu znovu vyzkoušet, to není problém. Jen otázka, při obnově firmwaru nutno stáhnout nejstarší verzi firmwaru, či stačí ta, která tam je nainstalovaná teď? (tedy aktuální).

A určitě bude problém hlavně mezi klávesnicí a židlí, to nepopírám. Jsem naprostý amatér, který chce vyřešit problém routeru a né ho hodit do koše :D Jak jsem říkal, tak spojení mezi routerem a PC proběhlo v pořádku, dokonce se firmware od TOMATA nainstaloval, problém byl pak takový, že se síť nechtěla rozjet a nemohl jsem se připojit na IP 192.168.1.1 ani ...2.1. Pokud ses ptal na něco jiného, tak mě prosím oprav, nepopírám, že v tomhle světě internetu jsem opravdu nevzdělaný :D

Ještě podotknu, že tento router jel v pohodě do doby, než poskytovatel vyměnil modem pro celou vesnici (ale je to jen moje domněnka)

RIKI22
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 3870
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: TOMATO - ASUS router

Příspěvekod RIKI22 » 03 úno 2018 16:41

Pri Asus použi dodané CD.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Router ASUS RT-N18U
    od Davko97 » 16 říj 2018 13:27 » v Sítě - hardware
    6
    740
    od Davko97
    17 říj 2018 01:09
  • ASUS Router RT-AC1200
    od AbloyDee » 01 úno 2019 11:24 » v Administrace sítě
    16
    576
    od ITCrowd
    05 úno 2019 16:52
  • Zvýšení dosahu router Asus
    od Otakar » 03 lis 2018 14:37 » v Vše ostatní (inet)
    6
    963
    od ITCrowd
    05 lis 2018 10:15
  • Router Asus RT-N12E_B1 odpojuje zařízení
    od mtc » 20 zář 2018 12:13 » v Sítě - hardware
    3
    579
    od amirinda
    21 zář 2018 05:52
  • ASUS x202e vs. ASUS EEE 1000H
    od Bakys18 » 16 pro 2018 02:40 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    187
    od Zivan
    16 pro 2018 08:12

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 7 hostů