Bios - výměna za jiný?

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
bbdra
Level 3
Level 3
Příspěvky: 459
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Bios - výměna za jiný?

Příspěvekod bbdra » 21 pro 2018 15:07

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli je možné nahradit současný bios za bios od jiného výrobce? (např. American megatrends za energy star)
Naposledy upravil(a) Ltb dne 01 led 2019 12:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15553
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2018 15:19

BIOS je silně vázán na HW, který ovládá. Proto nebude fungovat BIOS i třeba stejného výrobce na jiném typu základní desky stejného výrobce. Tedy ne.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
bbdra
Level 3
Level 3
Příspěvky: 459
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod bbdra » 21 pro 2018 15:45

A podle čeho poznám jestli můžu bios updatovat? Verze co mám je zabugovaná.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15553
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2018 15:47

Najdeš si ji na stránkách výrobce základní desky.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 35164
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod petr22 » 21 pro 2018 15:47

Podole toho ze vyrobce zakladni desky ma na webu ke stazeni aktualizaci.

Jak presne zabugovana ? Malokdy jsou tam bugy, ktere jsou videt.

Vetsinou je to podpora novych cpu a oprava bezpecnostnich chyb.

Uživatelský avatar
bbdra
Level 3
Level 3
Příspěvky: 459
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod bbdra » 21 pro 2018 16:25

Na těch stránkách je toho víc ke stažení a řekl bych, že možná až moc moderní verze. Hledám něco staršího na mašinu asus eee pc 4g white. Ten bios mi hrozně často píše chybu FFFF. Původně jsem myslel že je problém v baterii biosu, tak jsem koupil novou, ale moc to nepomohlo. Vypadá to nějak takhle https://www.youtube.com/watch?v=BsUrN35u6lw . Problém je v tom že na té klávesnici nefunguje F1 ani F2 a další :D

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 35164
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod petr22 » 21 pro 2018 16:31

Ja bych rekl ze to bude hw problem.

Napriklad disk, RAM, komunikace s radicem.

Uživatelský avatar
bbdra
Level 3
Level 3
Příspěvky: 459
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod bbdra » 21 pro 2018 16:31

Btw teď jsem v biosu a není tu ani možnost vypnout to potvrzení klávesou F1 jako ukazuje ve videu.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 18 vteřinách:
Disk je v pohodě, jen je malej a něco jako ssd.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15553
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2018 16:36

Jasně :-) pokud je něco malé a ssd, pak je to v pohodě :-)
Tomu říkám logika :lol: :lol:
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 14.5
Guru Level 14.5
Příspěvky: 35164
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod petr22 » 21 pro 2018 16:38

Co je male, to je hezke :-)

Ta chyba FFFFneni chyba BIOSu, ale hw problem ktery detekuje zakladni deska.

Uživatelský avatar
bbdra
Level 3
Level 3
Příspěvky: 459
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod bbdra » 21 pro 2018 16:46

Disk fungoval dobře s win xp. Na desce jsem si ničeho nevšiml. Co by jste mi poradili?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15553
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2018 16:49

Jestliže bios hlásí chybu, pak by někde na stránkách výrobce deska (biosu) mělo být napsáno, co ten kód chyby znamená.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výměna HDD za SSD vs. výměna CPU
    od petr.sadek » 12 kvě 2018 08:58 » v Taktování a další úpravy PC
    15
    866
    od petr.sadek
    12 kvě 2018 11:11
  • Záloha hry na jiný disk
    od lukas.robenek03 » 28 lis 2018 13:16 » v Hry
    4
    350
    od Pic
    28 lis 2018 18:08
  • Migrace Webnode na jiný hosting
    od nekrosnake » 31 kvě 2018 08:16 » v Web-tipy a vaše weby
    10
    1366
    od nekrosnake
    01 čer 2018 07:14
  • Sdílení Wifi na jiný router
    od baili » 19 čer 2018 11:00 » v Sítě - hardware
    3
    496
    od zeus
    19 čer 2018 13:01
  • Přehození desktopu na jiný disk - PROBLÉM
    od Miras96 » 17 črc 2018 01:18 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    1
    355
    od petr22
    17 črc 2018 07:16

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 6 hostů