Bios - výměna za jiný?

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
bbdra
Level 3
Level 3
Příspěvky: 467
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Bios - výměna za jiný?

Příspěvekod bbdra » 21 pro 2018 15:07

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli je možné nahradit současný bios za bios od jiného výrobce? (např. American megatrends za energy star)
Naposledy upravil(a) Ltb dne 01 led 2019 12:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16444
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2018 15:19

BIOS je silně vázán na HW, který ovládá. Proto nebude fungovat BIOS i třeba stejného výrobce na jiném typu základní desky stejného výrobce. Tedy ne.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
bbdra
Level 3
Level 3
Příspěvky: 467
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod bbdra » 21 pro 2018 15:45

A podle čeho poznám jestli můžu bios updatovat? Verze co mám je zabugovaná.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16444
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2018 15:47

Najdeš si ji na stránkách výrobce základní desky.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37822
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod petr22 » 21 pro 2018 15:47

Podole toho ze vyrobce zakladni desky ma na webu ke stazeni aktualizaci.

Jak presne zabugovana ? Malokdy jsou tam bugy, ktere jsou videt.

Vetsinou je to podpora novych cpu a oprava bezpecnostnich chyb.

Uživatelský avatar
bbdra
Level 3
Level 3
Příspěvky: 467
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod bbdra » 21 pro 2018 16:25

Na těch stránkách je toho víc ke stažení a řekl bych, že možná až moc moderní verze. Hledám něco staršího na mašinu asus eee pc 4g white. Ten bios mi hrozně často píše chybu FFFF. Původně jsem myslel že je problém v baterii biosu, tak jsem koupil novou, ale moc to nepomohlo. Vypadá to nějak takhle https://www.youtube.com/watch?v=BsUrN35u6lw . Problém je v tom že na té klávesnici nefunguje F1 ani F2 a další :D

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37822
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod petr22 » 21 pro 2018 16:31

Ja bych rekl ze to bude hw problem.

Napriklad disk, RAM, komunikace s radicem.

Uživatelský avatar
bbdra
Level 3
Level 3
Příspěvky: 467
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod bbdra » 21 pro 2018 16:31

Btw teď jsem v biosu a není tu ani možnost vypnout to potvrzení klávesou F1 jako ukazuje ve videu.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 18 vteřinách:
Disk je v pohodě, jen je malej a něco jako ssd.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16444
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2018 16:36

Jasně :-) pokud je něco malé a ssd, pak je to v pohodě :-)
Tomu říkám logika :lol: :lol:
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 37822
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod petr22 » 21 pro 2018 16:38

Co je male, to je hezke :-)

Ta chyba FFFFneni chyba BIOSu, ale hw problem ktery detekuje zakladni deska.

Uživatelský avatar
bbdra
Level 3
Level 3
Příspěvky: 467
Registrován: listopad 13
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod bbdra » 21 pro 2018 16:46

Disk fungoval dobře s win xp. Na desce jsem si ničeho nevšiml. Co by jste mi poradili?

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16444
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Bios

Příspěvekod ITCrowd » 21 pro 2018 16:49

Jestliže bios hlásí chybu, pak by někde na stránkách výrobce deska (biosu) mělo být napsáno, co ten kód chyby znamená.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Záloha hry na jiný disk
    od lukas.robenek03 » 28 lis 2018 13:16 » v Hry
    4
    434
    od Pic
    28 lis 2018 18:08
  • Win 10 pokaždé jiný BSOD
    od Theg3nl » 11 čer 2019 10:18 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    15
    744
    od JegenaJk
    06 črc 2019 14:01
  • No signál, odešla grafika nebo jiný komponent
    od dumardus » 22 led 2019 20:06 » v Problémy s hardwarem
    14
    660
    od dumardus
    28 led 2019 16:05
  • PS4 - změna věku, nebo přesun PS Plus na jiný účet
    od Fiba » 26 led 2019 11:18 » v Herní konzole
    7
    971
    od kachnak
    27 led 2019 11:38
  • Hal 3000 mčr 2018 nebo jiný?/na hry a streamování
    od Jakubcila » 09 úno 2019 14:55 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    31
    1065
    od xbs
    10 úno 2019 15:27

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti