Vzdálená plocha - 2 obrazovky

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 938
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod Coxx-cz » 06 úno 2020 10:58

Ahoj všem! Potřeboval bych doporučit nějaký program (něco jako vzdálená plocha nebo Team Viewer) který podporuje práci na dvou obrazovkách. Ve zkratce jde o to, že doma mám desktop a dvě obrazovky a když pracuji z domu tak potřebuji pracovat na firemním laptopu. Představuji si to tak že laptop poběží doma někde pod stolem a já se na něj pomocí nějakého programu připojím a budu na něm pracovat. Dosud jsem využíval vzdálenou plochu, dost mě ale při práci limituje pouze jeden monitor.

Existuje něco takového?

Díky!


DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9694
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod zeus » 06 úno 2020 11:07

Vsak klient vzdalene plochy to umi (mstsc /multimon).
Ale kdyz se hodlas pripojovat na laptop, ktery ma jen jednu obrazovku, pak to pochopitelne pozbyva smysl.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 938
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod Coxx-cz » 06 úno 2020 11:26

Myšleno tak že laptop bude zavřený a virtuálně budu používat dvě plochy - něco jako když dám laptop do dokovací stanice.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

amirinda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 397
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod amirinda » 06 úno 2020 12:39

Jako že budeš mít na jednom monitoru velké PC a na druhém NTB?
Edit: Ty se chceš asi připojit k NTB z PC a používat ty dva monitory od PC v tu chvíli pro NTB, je tak?

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1552
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod Microsheep » 06 úno 2020 13:02

To je ale situace, co popisoval zeus.. mstsc /multimon

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 42377
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod petr22 » 06 úno 2020 14:30

Ne.

Chce se pripojit na notebook, ktery je zaklapnuty pod stolem, a na nem dve plochy,
pokud ale nejsou pripojeny 2 monitory, Terminal services vidi jen 1 plochu.

Jedna plocha skutecna + jedna virtualni.

amirinda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 397
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod amirinda » 06 úno 2020 17:40

No pokud má momentálně nastavené připojení přes vzdálenou plochu jak už psal, tak před připojením z PC k NTB stačí rozkliknout možnosti/záložka zobrazení a tam zaškrtnout: použít všechny monitory pro vzdálenou relaci.
Pak se přihlásit ke vzdálenému NTB a má dvě plochy stejně tak jako by to bylo u PC, nebo jako NTB + připojený monitor.
Když shodí vzdálené připojení do lišty je hned v PC a zas nahodí a je v NTB.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9694
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod zeus » 06 úno 2020 18:41

amirinda: To je sice hezky (navic uz jsem to psal), ale pomerne zasadni problem je, ze ma u ntb jen JEDNU obrazovku (a chce z ni vykouzlit dve).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

amirinda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 397
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod amirinda » 06 úno 2020 18:47

Já vím, zkoušel jsem to doma na druhém PC, které má taky jen jednu obrazovku a rozhodilo mi to na dva monitory (předtím klasicky jeden). Hlavní plochu a rozšířenou. Pak i na Serveru, který nemá žádnou obrazovku a taky mi to rozhodilo na dvě, které mám u PC ze kterého se připojuji.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vzdálená plocha se nepřipojí
    od Twila » 03 dub 2020 13:30 » v Komunikace na internetu
    3
    852
    od Twila
    03 dub 2020 15:46
  • Vzdálená plocha - přihlášení k MS účtu
    od Coxx-cz » 06 dub 2020 21:03 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    3
    543
    od petr22
    06 dub 2020 21:59
  • WIN 10 vzdálena plocha černý čtvereček pod myší
    od Jandak » 29 led 2020 17:55 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    0
    391
    od Jandak
    29 led 2020 17:55
  • vzdalena kontrola ipad
    od javerman » 02 bře 2020 21:27 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    835
    od Pic
    02 bře 2020 23:41
  • Nastavení win 10 plocha
    od mery » 30 pro 2019 16:40 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    13
    778
    od gogo1963
    01 led 2020 15:00

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů