Vzdálená plocha - 2 obrazovky Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1092
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod Coxx-cz » 06 úno 2020 10:58

Ahoj všem! Potřeboval bych doporučit nějaký program (něco jako vzdálená plocha nebo Team Viewer) který podporuje práci na dvou obrazovkách. Ve zkratce jde o to, že doma mám desktop a dvě obrazovky a když pracuji z domu tak potřebuji pracovat na firemním laptopu. Představuji si to tak že laptop poběží doma někde pod stolem a já se na něj pomocí nějakého programu připojím a budu na něm pracovat. Dosud jsem využíval vzdálenou plochu, dost mě ale při práci limituje pouze jeden monitor.

Existuje něco takového?

Díky!
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10259
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod zeus » 06 úno 2020 11:07

Vsak klient vzdalene plochy to umi (mstsc /multimon).
Ale kdyz se hodlas pripojovat na laptop, ktery ma jen jednu obrazovku, pak to pochopitelne pozbyva smysl.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
Coxx-cz
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1092
Registrován: listopad 11
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod Coxx-cz » 06 úno 2020 11:26

Myšleno tak že laptop bude zavřený a virtuálně budu používat dvě plochy - něco jako když dám laptop do dokovací stanice.
DESKTOP: CPU AMD Ryzen 5 3600 | GPU EVGA RTX 2060 SUPER SC | MB ASUS Prime X370-PRO | PSU Be quiet! Pure Power 11 - 500W | RAM Crucial Ballistix Sport LT Grey 2x8 GB | SSD Kingston A2000 1TB | Cooler Arctic Freezer 34 | BOX SilentiumPC Signum SG1X TG
LAPTOP: Lenovo ThinkPad X390 i7 | 16 GB RAM | 512 GB SSD
PHONE: Xiaomi Mi 9

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 587
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod amirinda » 06 úno 2020 12:39

Jako že budeš mít na jednom monitoru velké PC a na druhém NTB?
Edit: Ty se chceš asi připojit k NTB z PC a používat ty dva monitory od PC v tu chvíli pro NTB, je tak?

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1633
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod Microsheep » 06 úno 2020 13:02

To je ale situace, co popisoval zeus.. mstsc /multimon

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48498
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod petr22 » 06 úno 2020 14:30

Ne.

Chce se pripojit na notebook, ktery je zaklapnuty pod stolem, a na nem dve plochy,
pokud ale nejsou pripojeny 2 monitory, Terminal services vidi jen 1 plochu.

Jedna plocha skutecna + jedna virtualni.

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 587
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod amirinda » 06 úno 2020 17:40

No pokud má momentálně nastavené připojení přes vzdálenou plochu jak už psal, tak před připojením z PC k NTB stačí rozkliknout možnosti/záložka zobrazení a tam zaškrtnout: použít všechny monitory pro vzdálenou relaci.
Pak se přihlásit ke vzdálenému NTB a má dvě plochy stejně tak jako by to bylo u PC, nebo jako NTB + připojený monitor.
Když shodí vzdálené připojení do lišty je hned v PC a zas nahodí a je v NTB.

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 10259
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod zeus » 06 úno 2020 18:41

amirinda: To je sice hezky (navic uz jsem to psal), ale pomerne zasadni problem je, ze ma u ntb jen JEDNU obrazovku (a chce z ni vykouzlit dve).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

amirinda
Level 3
Level 3
Příspěvky: 587
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod amirinda » 06 úno 2020 18:47

Já vím, zkoušel jsem to doma na druhém PC, které má taky jen jednu obrazovku a rozhodilo mi to na dva monitory (předtím klasicky jeden). Hlavní plochu a rozšířenou. Pak i na Serveru, který nemá žádnou obrazovku a taky mi to rozhodilo na dvě, které mám u PC ze kterého se připojuji.

traderpetr
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: říjen 21
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky

Příspěvekod traderpetr » 25 říj 2021 13:08

Ahoj,
mám na Vás žádost o radu. Používám notebook a 2 monitory. Při práci používám najednou 3 programy, které rozdělené na jednotlivé monitory. Ale při cestách narážím na nekvalitní wifi.
Proto jsem přešel na VPS. Kde používám program Dexpot, který vytvoří více virtuálních ploch (dá se samozřejmě použít i více virtuálních ploch ve windows.)
A teď ta žádost o radu:
Můžete mi poradit jak zobrazit více virtuálních ploch z VPS na více monitorech doma?
Mě to nejde nastavit. Stále se VPS zobrazuje pouze na jednom monitoru.

Předem děkuji za odpověď a doufám, že existuje řešení
Petr

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 21686
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Vzdálená plocha - 2 obrazovky  Vyřešeno

Příspěvekod ITCrowd » 25 říj 2021 13:45

tradepeter: Prosím o dodržování pravidel fóra, která jsi registrací schválil.
Založ si tedy své vlastní téma a nesnaž se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu (2c).
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vzdálená plocha - více virtuálních ploch na více monitorech
    od traderpetr » 25 říj 2021 15:26 » v Vše ostatní (hw)
    0
    139
    od traderpetr
    25 říj 2021 15:26
  • VPN - Vzdálená správa
    od ps » 12 zář 2021 17:14 » v Administrace sítě
    12
    506
    od ps
    27 zář 2021 15:27
  • VPN - Vzdálená správa
    od ps » 16 lis 2021 16:24 » v Sítě - hardware
    3
    149
    od ps
    17 lis 2021 19:30
  • Černá plocha
    od zik9 » 27 led 2021 11:31 » v Problémy s hardwarem
    23
    920
    od zik9
    31 led 2021 15:46
  • Jak má vypadat správně plocha a průzkumník?
    od HelFix » 13 bře 2021 16:09 » v Windows 10, 8, 7..
    15
    909
    od šulda
    14 bře 2021 10:39

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Google Adsense [Bot] a 1 host