Adobe Premiere Pro sekne kurzor, vypne zvuky a musím restartovat PC Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

Newendy
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 101
Registrován: červen 19
Bydliště: a klíče třeba nechceš???
Pohlaví: Muž

Adobe Premiere Pro sekne kurzor, vypne zvuky a musím restartovat PC  Vyřešeno

Příspěvekod Newendy » 25 led 2021 19:09

Zdravím,
tenhle měsíc se mi tu nějako kupí problémy... Včera mi došlo video na střih. Tak jsem zkoukl materiály a že se na to dneska vrhnu. A ono prd.
Když zapnu premieru tak po pár minutách práce (nebo taky 10 sekund po otevření projektu) mi začne sekat celý počítač, kurzor se seká, zvuk taktéž a nefunguje žádná klávesová zkratka. Najednou se přestane hýbat kurzor, Ani po 30 minutách se nic neodseklo. A musím natvrdo vypnout počítač.
Soubory poškozené nejsou, v jiných programech to funguje ( Testováno ve filmoře :crazy:, Movie maker). Není to žádná čorka, jsou to studentský licence.
Zkusil jsem několikero "fixů" co jsem našel na netu, několikero verzí premiery.
Počítač je taky poměrně čerstvě přeinstalovaný (cca 3 týdny) a zatím jsem do něj natahal jenom hry ze steamu a fotky na úpravu.
Ještě si vzpomínám kdy mi něco podobnýho dělal Adobe Photoshop/illustrator kdy mi vyskočila v task manageru kolonka "systémová přerušení" a žralo to 80% procesoru -> Vyřešeno starší verzí obou programů. (ale to je asi něco jiného)
Aplikace které mi jedou na pozadí
RTX Voice + Voicemeeter, MS Teams, PenTablet ( sw na grafický tablet), RGB Fusion 2.0 a ještě slavnej appcenter od Gigabyte
Zkoušel jsem to i s vyplejma appkama. Nepomohlo nic. Ještě mám nastavený stránkovací soubor, ale po přenastavení na defaultní hodnoty žádná změna.
Snímek obrazovky 2021-01-25 190558.png

Ještě by se slušilo říct, že mi přibyl nový monitor, a 2 disky (500gb WDblue ssd a 1tb 7200 rpm hdd). Oba monitory jsou zapojeny displayportem do GK.
PC SESTAVA
CPU: R7 2700 + Fera 3
GPU: GIGABYTE *** GTX 1660 super
RAM: Patriot viper 2x8gb 3600mhz
PSU: Seasonic Focus gold 650w
m.2 NVMe: Kingston A2000 512 gb
SDD: 500gb WD blue
Hdd: Hitachi 1tb 7200 rpm
to vše osazeno na desce GIGABYTE Aorus Elite
to vše zabaleno v SPC Signum SG1X TG RGB

Kdyby se někdo chtěl spojit hlasově, tak není problém -> Discord / Teamspeak, Okolnosti si kdyžtak sdělíme v SZ.
Děkuji, přeji hezký den.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Newendy dne 25 led 2021 22:03, celkem upraveno 2 x.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48498
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Adobe Premiere Pro sekne kurzor, vypne zvuky a musím restartovat PC

Příspěvekod petr22 » 25 led 2021 19:17

Tqakhle se Premiera chova kdyz ji dojde pamet.

Nastav strankovaci soubor na tvrdo na 1.5 nasobek velikosti RAM.

Newendy
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 101
Registrován: červen 19
Bydliště: a klíče třeba nechceš???
Pohlaví: Muž

Re: Adobe Premiere Pro sekne kurzor, vypne zvuky a musím restartovat PC

Příspěvekod Newendy » 25 led 2021 19:20

Mám 2x8gb a stránkovací soubor je na 8gb - 10gb. A padá furt.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48498
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Adobe Premiere Pro sekne kurzor, vypne zvuky a musím restartovat PC

Příspěvekod petr22 » 25 led 2021 21:27

2x 8 GB je hodne malo.

Premiera muze klidne vyuzivat treba 64 GB nebo 256 GB RAM podle slozitosti toho co delas.

Jake je vyuziti RAM ? S pouhymi 16 GB bych se nedivil kdyby celou pamet vyzrala Premiera.

Newendy
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 101
Registrován: červen 19
Bydliště: a klíče třeba nechceš???
Pohlaví: Muž

Re: Adobe Premiere Pro sekne kurzor, vypne zvuky a musím restartovat PC

Příspěvekod Newendy » 25 led 2021 21:34

No závažnost projektu -> jedna video a audio stopa o 30 sekundách :D 1080p 30fps. při 3000kbps bitratu.
A dřív jsem dělal i ve větších projektech, jako třeba CS:GO montáže, kde se kombinují AE, greenscreeny a různé efekty - Ano, nebylo to uplně plynulý (hlavně u konce) ale v pohodě to zvládalo.
Využití RAM se pokusím chytnout.

Dodatečně přidáno po 18 minutách 28 vteřinách:
Nenechalo mě to ani pořádně se načíst do projektu, ramky vytížení na 7gb, Max jsem zaznamenal 9.8gb.
Po restartu na mě vyskočila hláška od windows, že si mám uložit práci a do minuty se pc restartuje :D Co si o tom mám myslet? :O
Tenhle projekt je o hodně větší. Otevřel jsem ho jen pro test.
Vyřeší se to tedy zvýšením stránkovacího souboru?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48498
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Adobe Premiere Pro sekne kurzor, vypne zvuky a musím restartovat PC

Příspěvekod petr22 » 25 led 2021 22:12

Jaka je teplota procesoru ?

Newendy
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 101
Registrován: červen 19
Bydliště: a klíče třeba nechceš???
Pohlaví: Muž

Re: Adobe Premiere Pro sekne kurzor, vypne zvuky a musím restartovat PC

Příspěvekod Newendy » 25 led 2021 22:15

Teploty jsem testoval jen při cinebenchi r23 - Vždy to bylo do 65°c. Hned předložím teploty při Adobe Premiere.

Dodatečně přidáno po 6 minutách 40 vteřinách:
premiere crash + teploty (1).jpg

Omlouvám se zase za fotku z telefonu... Ale když jsem chtěl použít výstřižky (Win+shift+s) Tak se mi to zase celé seklo. Kdyby byl problém přečíst hodnoty, tak je sem vypíšu.
Jinak nechal jsem přehrávat ve "full" nepředrenderované video, ramky byly max na 12.4GB, Grafika si držela 40-43°C, CPU vyletělo na 49°potom si drželo stabilních 44°C.
Premiera vydržela cca 20 sekund
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Newendy
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 101
Registrován: červen 19
Bydliště: a klíče třeba nechceš???
Pohlaví: Muž

Re: Adobe Premiere Pro sekne kurzor, vypne zvuky a musím restartovat PC

Příspěvekod Newendy » 26 led 2021 14:37

Věděl by tedy někdo co s tím? :O

Dodatečně přidáno po 4 hodinách 13 minutách 58 vteřinách:
Zdravím, problém se vyřešil. Nebyla to chyba HW.
Chyba byla v souborech, které nemají stálý frame rate Tzv. VFR -> Variable frame rate. Pomocí programu MediaInfo (který stáhnete zde ) jsem zjistil, že u videa, které mi bylo zasláno tak byl framerate od 48-80 FPS. To premiera nějak nechtěla překousnout a proto to padalo.

Jak zjistit Frame rate videa?
Po stáhnutí aplikace MediaInfo vyberete daný soubor a na levé straně kliknete na takové 3 papírky s modrou ikonkou -> Ikona zobrazit. Tam nastavíte Strom / Tree (Viz obrázek)
MediaInfo.png

Poté najďete kolonky - Minimal frame rate: XYZ

Jak udělat z Variable frame rate souboru Constant Frame Rate soubor?
Velmi jednoduše. A to přes aplikaci HandBrake (ke stáhnutí zde
Po stáhnutí vyberte soubor, A jděte do kolonky "Video" A tam nastavte Constant frame rate a nejnižší frame rate které video dosáhlo. (pokud tam nastavíte vyšší frame rate, tak vám aplikace z 99% Spadne)
handbrake1.png

Poté nastavíte Kam se má dané video uložit a kliknete na políčko "start queue" Po chvíli je video ve STÁLÉM Frame ratu.

Děkuji Petrovi, že se mnou byl ochoten problém řešit.
Snad toto pomohlo všem, kterým se toto dělo také.

Použité zdroje
https://community.adobe.com/t5/premiere ... 229?page=1
https://www.reddit.com/r/VideoEditing/wiki/faq/vfr
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Systém se nechce restartovat do nastavení UEFI (zapnutí virtualizace)
    od Onyx02 » 27 led 2021 08:38 » v Vše ostatní (sw)
    2
    293
    od Martab
    27 led 2021 09:52
  • Systém se nechce restartovat do nastavení UEFI (zapnutí virtualizace)
    od Onyx02 » 26 led 2021 15:26 » v Windows 10, 8, 7..
    21
    880
    od gogo1963
    31 led 2021 16:04
  • Windows 7 nenabootuje, jen bliká kurzor
    od drobino » 26 kvě 2021 01:22 » v Windows 10, 8, 7..
    8
    528
    od drobino
    28 kvě 2021 23:22
  • Počítač se zničeho nic sekne
    od deelousek » dnes, 16:56 » v Problémy s hardwarem
    2
    61
    od deelousek
    dnes, 17:47
  • Adobe Reader - rozsypaný čaj
    od Těsňa » 14 dub 2021 15:50 » v Vše ostatní (sw)
    2
    639
    od Těsňa
    14 dub 2021 19:47

Zpět na “Vše ostatní (sw)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů