Koupě notebooku
Koupě notebooku
Ahoj, vybírám notebook za cca. 17 500 Kč. Zatím jsem vybral tento: http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-z500- ... .htm#popis. Chtěl jsem se ale zeptat, zda by se v této ceně nedal koupit nějaký lepší. Jde mi o to, aby byl co nejvýkonnější za tu danou cenu. Předem díky za pomoc.
Re: Koupě notebooku
http://www.czc.cz/acer-aspire-v3-772g-5 ... ce+GT+750M
Je tam ale Linux, takže je tu druhá možnost a to tento.
http://www.czc.cz/asus-x750ln-ty006h-se ... ce+GT+840M
Je tam ale Linux, takže je tu druhá možnost a to tento.
http://www.czc.cz/asus-x750ln-ty006h-se ... ce+GT+840M
Naposledy upravil(a) VSmanCZ dne 06 črc 2014 15:53, celkem upraveno 1 x.
A můžu vědět, v čem je ten asus lepší? Při srovnání mi přijde, že má slabší procesor i míň RAM a nemá ani ssd disk... Nevyznám se v tom, proto se ptám, díky.
Má o poznání výkonnější grafiku, procesor (výkon se v největším případě neodvíjí od frekvence), má lepší rozlišení displeje.
Ten disk v tom Lenovu je SSHD, což je klasický 1TB disk a myslím 8GB pro zrychlení OS. Není to čistý SSD.
Ten Asus je výkonnostně na vyšší laťce oproti Lenovu.
Ten disk v tom Lenovu je SSHD, což je klasický 1TB disk a myslím 8GB pro zrychlení OS. Není to čistý SSD.
Ten Asus je výkonnostně na vyšší laťce oproti Lenovu.
A nebude mu chybět těch 4 GB RAM, které má lenovo navíc? Jde na střední, kde bude studovat robotiku a předpokládám, že i programování... Není případně ještě jiná varianta s windows?
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pokud bude sloužit na studia, tak ten co si vybral jako první bude v pohodě. Navíc 17ti palcovej displej na přenášení je blbost.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
Já se teď docela bojím té grafiky a rozlišení, v nějaké recenzi jsem se dočetl, že obrazovka je dost slabá na tom lenovu... A zase si myslím, že 17 displej je na práci v grafických programech lepší... Navíc váží úplně stejně...
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Črc 2014 13:26) ---
No a nějaké to hraní pěkných her je jistě také žádoucí
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Črc 2014 13:26) ---
No a nějaké to hraní pěkných her je jistě také žádoucí

- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No nevim, lavice jsou malé
Ale pokud bude dělat grafiku, tak větší displej a rozlišení je samozřejmě lepší.

ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
A jak je to s těma RAMKAMA? 8 a 4 GB je docela rozdíl, ne? A co kvalita Asusu, co jsem slyšel, tak dost lidí je reklamuje... Když už do toho budu dávat ty peníze, tak chci, aby vydržel co nejdýl...
Hele u notebooku je taky možnost upgradu RAMek. Pokud bereš tu grafiku vášnivě, jakože hodně, tak 8GB je samozřejmě lepší. Jinak 4GB stačí. Časem můžeš dokoupit jeden modul 4GB.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já osobně bych do asusu nešel.
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
A z jakého důvodu bys do Asusu nešel? A existuje tedy nějaká výkonnostně podobná varianta k tomu asusu, aby to nebyl asus a abych se vlezl do max. 17 500 Kč?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8
- 2088
-
od Cleric
Zobrazit poslední příspěvek
07 čer 2025 21:02