Zdravím,
potřeboval bych pomoc se sestavením PC. Využití: denní využívání běžných programů (office, prohlíčeže atd) + bych si rád jednou za čas zahrál nějakou hru. Není to ale hlavním účelem, takže nepotřebuji úžasnou grafárnu apod. Spíš mi jde o to, aby PC nějakou dobu vydrželo stabilně fungovat a já nemusel po dvou letech kupovat náhradu (teď mi odešel ntb). Potřebuji vybrat i monitor (tam ale stačí devatenáctka, víc nechci), OS nepotřebuji. Mělo by se to vejít do 20 tisíc max.
Díky.
Pomoc se sestavením PC
Re: Pomoc se sestavením PC
Četl jsi ten příspěvek vůbec?
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Taky nechápu...
Pokud bych si měl kupovat pracovní/lepší kancl sestavu já, zaměřil bych se spíše na kvalitu dílčích komponent, než na jejich výkon. To znamená především nízkou hlučnost, velký SSD disk, kvalitní zdroj s vysokou účinností, perfektní skříň.
http://www.czc.cz/2j4l2vjce2ip8824ej5ca03bs9/seznam
Jestli ti o ani jeden z aspektů této sestavy nejde, pak se dá levný kancl. PC postavit i za 10-15k bez problému.
Pokud bych si měl kupovat pracovní/lepší kancl sestavu já, zaměřil bych se spíše na kvalitu dílčích komponent, než na jejich výkon. To znamená především nízkou hlučnost, velký SSD disk, kvalitní zdroj s vysokou účinností, perfektní skříň.
http://www.czc.cz/2j4l2vjce2ip8824ej5ca03bs9/seznam
Jestli ti o ani jeden z aspektů této sestavy nejde, pak se dá levný kancl. PC postavit i za 10-15k bez problému.
Sestava je v poradku mozna se jen u toho monitoru prehledl nebo mu uniklo ze nechces vetsí jak 19, ale tak to uz neni takovej problem klidne se po nejake 19 muzes mrknout sám parametry uz znas ted.
u monitoru sem se nepřehlédl
19ka mu bude malá za 2 měsíce
ke clorkyho sestavě : předražená bedna na low komponenty? dobré no..

ke clorkyho sestavě : předražená bedna na low komponenty? dobré no..
Naposledy upravil(a) startka dne 04 pro 2014 18:37, celkem upraveno 1 x.
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Sestava je v pořádku, ale je to tuctová herní.
To mám pocit tazatel nechtěl.
Jinak lépe by mi v tom seděla IPS 22'', o tom žádná.
To mám pocit tazatel nechtěl.
Jinak lépe by mi v tom seděla IPS 22'', o tom žádná.
Clorkyho sestava ma taky hlavu a patu, ale zase zalezí co je to obcasne hraní na PC karty? Mozna by neskodilo jeste par doplnujicich informací od tazatele s tim SSD je to urcite dobrej napad ho zaclenit v tomhle pripade.
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Startka: které komponenty jsou low? Jak můžeš o Fractalce říct, že je předražená? 
Skládal jsi někdy do ní? Máš představu, jaká to je skříň?

Clorky: popravdě mi o to zas tak moc nejde. :) Jde mi čistě o to, aby PC bylo kvalitní a fungovalo bez problému na běžnou činnost a sem tam nějaké to hraní (hraju CoD, občas nějaké sportovní). Pokud se dá sestavit za méně, budu jen rád. Doma mám 4 roky PC asi za 15 tisíc a funguje spolehlivě, těch 5 tisíc beru jako náklady na monitor, repráky, klávesnici apod.
Monitor - 22 by možná nebyla špatná. Víc ale určitě ne.
Monitor - 22 by možná nebyla špatná. Víc ale určitě ne.
Startka: které komponenty jsou low? Jak můžeš o Fractalce říct, že je předražená?
nic proti fractalu ale ta bedna má využití v taktovacích sestavách atd. kde se to vaří a hučí když to tak řeknu, a stejnou práci mě udělá NDS3 za 2 litry
- Clorky
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Dobře, můžeme skládat takto - 17k: http://www.czc.cz/9c73m9a71kgd7b9663n6lb71b2/seznam
Startka: Nanoxia na Fractalku dotahuje, ale nejsou zrovna moc skladem. Navíc je tam cenový rozdíl v řádu stovek, což dle mého nemá smysl moc řešit.
Fractalka má využití všude, kde je potřeba dokonalé odhlučnění, dokonalý materiál, dokonale řešený cable-management a elegantní vzhled.
Startka: Nanoxia na Fractalku dotahuje, ale nejsou zrovna moc skladem. Navíc je tam cenový rozdíl v řádu stovek, což dle mého nemá smysl moc řešit.
Fractalka má využití všude, kde je potřeba dokonalé odhlučnění, dokonalý materiál, dokonale řešený cable-management a elegantní vzhled.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 13
- 10844
-
od JuRas
Zobrazit poslední příspěvek
30 dub 2025 13:41