Pracovní stanice pro architekturu - Autocad, Revit, Sketchup+V-RAY, Photoshop Vyřešeno
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pracovní stanice pro architekturu - Autocad, Revit, Sketchup+V-RAY, Photoshop Vyřešeno
To nepopírám. Ale to se pak bavíme uplně o jiné kategorii jak karet, tak ceny... Ale pravd, je to asi jedinné 100% řešení.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

Re: Pracovní stanice pro architekturu - Autocad, Revit, Sketchup+V-RAY, Photoshop
Za 30.000 Kc ma grafickou stanici, ze za nim bude behat 
To staci i na tu konfiguraci kde je 2x sestijadrovy Xeon.
Kdyz jsme nacpali do HP Pro desktopu Quadro a byl problem s Inventorem, tak bylo slyset jak se podpora Autodesku pochechtava kdyz slyseli na cem to provozujeme

Kdyz jsme nacpali do HP Pro desktopu Quadro a byl problem s Inventorem, tak bylo slyset jak se podpora Autodesku pochechtava kdyz slyseli na cem to provozujeme

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pracovní stanice pro architekturu - Autocad, Revit, Sketchup+V-RAY, Photoshop
petr22 píše:Za 30.000 Kc ma grafickou stanici, ze za nim bude behat
Tak teď se přiznám, že jsem se v tom ztratil - to je doporučení, že si mám koupit repasovanou stanici od HP s roční zárukou?
HP Z400, Dell T5500 jsem moc nenašel, asi už je nějaká novější náhrada. Máte nějaký konkrétní tip? Bude to cenově na stejno, nebo výrazně dražší nebo i levnější?
petr22 píše:Kdyz jsme nacpali do HP Pro desktopu Quadro a byl problem s Inventorem, tak bylo slyset jak se podpora Autodesku pochechtava kdyz slyseli na cem to provozujeme
Trochu se ztrácím, znamená to, že byste Quadro doporučil? Dříve ale píšete, že je to nevýhodná koupě.
Inventor nepoužívám, na ostatní programy od Autodesku mi podpora nikdy moc nepomohla (v lepším případě po několika měsících (a neskutečné energii na dokumentaci případů z naší strany), když už byl projekt dávno odevzdán a nakreslen v jiném software, potvrdila chyby SW s dodatkem, že nemůže slíbit, že ji v další release opraví), možná se to ale už zlepšilo.
Má někdo konrkétní zkušenost s konrkétními programy pro architekturu a grafickými kartami? Situace může být jiná u strojírenských modelářů - CATIe, Inventoru, Solidworks, ale... to je také jiný průmysl s jinými programy, jejich fungováním a... také rozpočty.
Jde o to, jestli to s těmi programy - Autocad, Sketchup (otáčení modelu - OpenGL?), V-RAY for SKETCHUP (CPU, nevím nakolik je, nebo v budoucnu bude reálný V-RAY GPU rendering?), REVIT (otáčení modelu - direct, rendering je pokud vím CPU), případně i Archicad - funguje a je schopno využít ty vložené peníze. Máte nějaké konkrétní doporučení?
Nove Quadro je nevyhodna koupe (stoji polovinu ceny jako repasovana graficka stanice)
Na tom odkazu co jsem daval maji jak Z400, tak T5500 - ruzne konfigurace.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 píše:Nove Quadro je nevyhodna koupe (stoji polovinu ceny jako repasovana graficka stanice)
Díky moc! Na odkaz jsem se koukal - je ale opravdu rozumné kupovat repasované stanice s pouze roční zárukou, a ne nový stroj?
U Z400 je zaruka 24 mesicu a u nekterych dalsich jde dokoupit. Lze tam k tomu dokoupit i monitory ktere jsou k tomu od stejneho vyrobce.
Ja osobne si nepamatuju, ze by tu nejaka Z400 nebo Z420 byla vadna a reklamovala se.
Kdyby bylo treba, jde pouhou vymenou graficke karty z toho udelat i vykonny herni stroj.
Ja osobne si nepamatuju, ze by tu nejaka Z400 nebo Z420 byla vadna a reklamovala se.
Kdyby bylo treba, jde pouhou vymenou graficke karty z toho udelat i vykonny herni stroj.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
petr22 píše:U Z400 je zaruka 24 mesicu a u nekterych dalsich jde dokoupit. Lze tam k tomu dokoupit i monitory ktere jsou k tomu od stejneho vyrobce.
Díky moc, koukal jsem na ty repase, přijde mi to trochu ošidné. Zdá se mi, že se stejně ve většině případů musí dokoupit grafická karta - nevím nakolik to staré Quadro 600/2000/4000 je srovnatelné s GTX960, u té konkrétní stanice by se dokupovala i paměť. To by pak snad už bylo lepší pořídit nový stroj bez starostí (novým SSD diskem, novými komponenty atd.).
Smysl by možná mělo koupit "horší" stroj, ale s plnou pamětí, třeba ty T1600
http://www.levnapc.cz/pc-dell-precision-t1600-xeon.html
kde ta koncová cena tu druhou ruku víc ospravedlní.
Nakolik je ale reálné pracovat ve Sketchupu / Revitu s Quadrem 600 s jen 1GB paměti nemám zkušenosti.
Nebo ještě něco mezi, jen s 12GB paměti, pomalejším Xeonem a Quadrem 2000 (ale také jen 1GB paměti).
http://www.levnapc.cz/dell-precision-t3500-8.html
Sketchup je OpenGL, CAD a Revit Directx. V-Ray by měl umět GPU rendering, ale ještě jsem jej nezkoušel, pochopil bych, kdyby u stanice s poloviční cenou prostě toto nebylo možné (třeba to bude mít smysl u další, už za normální peníze, pořízené za rok za dva, kdy také ty SW budou už zralejší).
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Výkon QUADER je mizivý, ale jde o to, že mají podporu a fungují tak jak mají.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 3031
-
od atari