Nové PC ale jaké?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Fabivs
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nové PC ale jaké?

Příspěvekod Fabivs » 09 lis 2015 09:27

Zdravím potřeboval bych poradit: Chci koupit nové herní PC tak do 20 000,- včetně OS. Vybral jsem si tuhle: http://www.czc.cz/hal3000-game-maxveri- ... 93/produkt

Myslíte že je to dobrý nápad moc se v tom nevyznám. :-)
V případě že máte lepší nápady budu rád za rady.
Dííííky moc

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Nové PC ale jaké?

Příspěvekod petr22 » 09 lis 2015 09:52

Ne, neni, dokonce ze vsech moznosti je HAL to nejhorsi - je to postavene z lacinych nebo vyprodejovych komponent s maximalizovanim zisku prodejce. Vzdyt v tom je procesor za 2000 korun, navic ten nejhorsi co tam mohli dat... a k nemu grafika kterou nemuze stihat nakrmit.

Na CZC muzes mit za stejnou cenu podstatne lepsi sestavu s Intelem I5 kterou bude mozne upgradovat, sestavi ti to zdarma - kdyz pockas, urcite nekdo neco navrhne.

Fabivs
nováček
Stav:

Příspěvekod Fabivs » 09 lis 2015 10:18

Ještě mně kamarád radil tuhle sestavu:
CoolerMaster K350, ATX - black, USB3.0, průhl. bok, zdroj 600W
Thunder cena: 2 459,00

Gigabyte Z97-D3H (rev. 1.1) cena: 3 001,00

Intel Core i3-4330 BOX (3.5GHz, LGA1150, VGA) cena: 4 042,00

A-Data DDR3 16GB 1600MHz - CL9 512x8 (KIT 2x8GB) XPG V2, Gold cena: 2 526,00

Gigabyte GTX750 Ti 2GB (128) aktiv 2xD 2xH D5 OC2 cena: 3 504,00

Seagate Barracuda, 1TB, 64MB SATAIII 7200rpm cena: 1 594,00

Asus DRW-24F1ST/BLK/B/AS cena: 382,00

second32
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod second32 » 09 lis 2015 10:28

Z97 a i3, to fakt ne.

http://www.czc.cz/b3s976hsaghdlbc5pavk2plvs9/seznam - 20 836,- Pokud chceš mechaniku, tak ještě tu.

Makaan
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Makaan » 21 lis 2015 09:37

petr22 píše:Ne, neni, dokonce ze vsech moznosti je HAL to nejhorsi - je to postavene z lacinych nebo vyprodejovych komponent s maximalizovanim zisku prodejce. Vzdyt v tom je procesor za 2000 korun, navic ten nejhorsi co tam mohli dat... a k nemu grafika kterou nemuze stihat nakrmit.

Vy jste mi ale odborník :-) Vážně bych Vás někdy chtěl potkat v reálu :-) O žádné maximalizování zisku nejde, že bude hotovka dražší než košík je jasné všem, co mají jen trochu představu jak to chodí a ano, Athlon si zamaká, ale grafiku pro dané určení stíhá v pohodě :-) Pokud pak považujete OEM Seasonic, desku za 2k, Feru 2 a Zalman Z1 za něco nedostatečného, asi byste se mohl podívat na ostatní výrobce hotovek, než začnete tvrdit, že HAL je to nejhorší
HW: CPU i5-4590, cooler Hyper 212 Evo, Asrock Fatal1ty H97 Perf., MSI GTX 970 Gaming ME, 2x4gb Hyperx Fury, SSD Crucial M500 120gb, HDD 1TB WD Blue, PSU Seasonic 550RM, case Corsair 300R, SSD Kingston Savage 240gb, monitor ASUS VX239H

second32
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod second32 » 21 lis 2015 09:43

Off Topic
Zájmy: Spolupracuji s HAL3000 na většině hlavní nabídky a od října 2014 jsem zodpovědný za výběr HW do pc HeartofGamers.cz a playzone.cz - MČR sestav. Mým záměrem je jednoduše zlepšit úroveň hotových sestav a neposkytovat tu tragédii, co se tu roky koná. Všeobecně je pak mým hobby výběr HW do PC již několik let. Jsem také aktivní hráč World of Tanks - klan leader MIST.
Povolání: HAL3000

Že mě to nějak nepřekvapuje...

Makaan
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Makaan » 21 lis 2015 09:51

second32 píše:
Off Topic
Zájmy: Spolupracuji s HAL3000 na většině hlavní nabídky a od října 2014 jsem zodpovědný za výběr HW do pc HeartofGamers.cz a playzone.cz - MČR sestav. Mým záměrem je jednoduše zlepšit úroveň hotových sestav a neposkytovat tu tragédii, co se tu roky koná. Všeobecně je pak mým hobby výběr HW do PC již několik let. Jsem také aktivní hráč World of Tanks - klan leader MIST.
Povolání: HAL3000

Že mě to nějak nepřekvapuje...

Off Topic
Já se tím nijak netajím, přesně to, co je tam napsané, dělám, byl jsem jako vy tu, lezl jsem posledních 6 let po fórech a pomáhal lidem. Jediný rozdíl je, že když jsem dostal možnost něco zlepšit, tak jsem ji chytl. Proto říkám, co říkám, na nic si nehraji, ale tvrdit že HAL je teď to nejhorší je prostě nesmysl, za poslední rok a něco co pro ně dělám, se jejich nabídka dostala dost jinam, už se dlouho neprodávájí "herní počítače s GT630". Dokonce jsem přišel sem, požádat Vás tady všechny o názor, jediné čeho se mi dostalo byl málem ban za product placement, když jediné co jsem chtěl, bylo vědět názor vás všech a jestli někdo nechce pomoci. Takže už sem obvykle nechodím, protože co tu vidím je hate na HAL, když ale přijdu ve smyslu "dobře, řekněte názor" .. dostanu málem ban. A pak tu vidím nesmysly jako jsou psané výše.
Nicméně klidně, na diskuzích CZC není problém mne odchytnout, tam se můžeme bavit otevřeně, tj asi vše co řeknu, nechci nikde dostat ban, zlé úmysly nemám a nikomu vnucovat HAL nebudu.
HW: CPU i5-4590, cooler Hyper 212 Evo, Asrock Fatal1ty H97 Perf., MSI GTX 970 Gaming ME, 2x4gb Hyperx Fury, SSD Crucial M500 120gb, HDD 1TB WD Blue, PSU Seasonic 550RM, case Corsair 300R, SSD Kingston Savage 240gb, monitor ASUS VX239H

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 21 lis 2015 11:00

Makaan píše:
petr22 píše:Ne, neni, dokonce ze vsech moznosti je HAL to nejhorsi - je to postavene z lacinych nebo vyprodejovych komponent s maximalizovanim zisku prodejce. Vzdyt v tom je procesor za 2000 korun, navic ten nejhorsi co tam mohli dat... a k nemu grafika kterou nemuze stihat nakrmit.

Vy jste mi ale odborník :-) Vážně bych Vás někdy chtěl potkat v reálu :-) O žádné maximalizování zisku nejde, že bude hotovka dražší než košík je jasné všem, co mají jen trochu představu jak to chodí a ano, Athlon si zamaká, ale grafiku pro dané určení stíhá v pohodě :-) Pokud pak považujete OEM Seasonic, desku za 2k, Feru 2 a Zalman Z1 za něco nedostatečného, asi byste se mohl podívat na ostatní výrobce hotovek, než začnete tvrdit, že HAL je to nejhorší

Nikdo nemůže trvdit, že deska za 2k bude kdovíjak strašná. Ale přidám se k názoru (a jakýkoliv herní benchmark i uživatel znalý problematiky se k tomuto názoru jistě připojí), že procesor Atlhon 860, byť Black, je naprostý lowend na úrovni mezi Celeron a Pentiem a z GTX960 nevytáhne její maximum ani za pytlík brambůrků (nebo silnou vůlí někoho, kdo jej navrhuje do takové sestavy). Dále se přidám k názoru, že nálepka na bedně není zárukou toho, že zákazník dostane za své peníze to nej, co může.
Naštěstí už lidé (většinou) přestávají být ovečky, co si v Globusu kupují PC a prodavač co zrovna vysypal rohlíky z bedny jim radí s novým počítačem, a raději se poptají buďto na fórech nebo v obchodech, které mají s montáží na zakázku nějaké zkušenosti.
Čemu radím se vyhnout, jsou obchody, které nabízejí předem konfigurované sestavy, do kterých se zákazník musí trefit (je natlačen správným směrem), protože marže na těchto sestavách jsou nehorázné - viz tento uvedený HAL, který je nákupem někode kolem 17000,- (maloobchod).
A abych nebyl úplně mimo topic
http://www.czc.cz/d54emvt960gkt9bbs7nq4qak8d/seznam

Až toto budou stavět u HAL, pak je budu s klidem doporučovat. Ale dokud zde bude maloobchod typu CZC, kde sestavují na zakázku, asi se toho nedočkám, ale to je spíš chyba nákupčích u HAL, že nedokáží sjednat pro koncového zákazníka zajímavé ceny.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 21 lis 2015 11:46

d1amond, ještě dej seznam veřejný :-D .
Naposledy upravil(a) d1amond dne 21 lis 2015 12:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Díky za upozornění
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Makaan
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod Makaan » 21 lis 2015 12:11

d1amond píše:Nikdo nemůže trvdit, že deska za 2k bude kdovíjak strašná. Ale přidám se k názoru (a jakýkoliv herní benchmark i uživatel znalý problematiky se k tomuto názoru jistě připojí), že procesor Atlhon 860, byť Black, je naprostý lowend na úrovni mezi Celeron a Pentiem a z GTX960 nevytáhne její maximum ani za pytlík brambůrků (nebo silnou vůlí někoho, kdo jej navrhuje do takové sestavy). Dále se přidám k názoru, že nálepka na bedně není zárukou toho, že zákazník dostane za své peníze to nej, co může.
Naštěstí už lidé (většinou) přestávají být ovečky, co si v Globusu kupují PC a prodavač co zrovna vysypal rohlíky z bedny jim radí s novým počítačem, a raději se poptají buďto na fórech nebo v obchodech, které mají s montáží na zakázku nějaké zkušenosti.
Čemu radím se vyhnout, jsou obchody, které nabízejí předem konfigurované sestavy, do kterých se zákazník musí trefit (je natlačen správným směrem), protože marže na těchto sestavách jsou nehorázné - viz tento uvedený HAL, který je nákupem někode kolem 17000,- (maloobchod).
A abych nebyl úplně mimo topic
http://www.czc.cz/d54emvt960gkt9bbs7nq4qak8d/seznam

Až toto budou stavět u HAL, pak je budu s klidem doporučovat. Ale dokud zde bude maloobchod typu CZC, kde sestavují na zakázku, asi se toho nedočkám, ale to je spíš chyba nákupčích u HAL, že nedokáží sjednat pro koncového zákazníka zajímavé ceny.

Off Topic
Dobrá reakce. Snad nebude vadit moje delší odpověď:-) Mimo jiné Váš seznam není veřejný, tak se nemohu podívat.
Co jsem udělal s Maxveri je to, že jsem postavil dostupnou sestavu, která se spoléhá na to, že většinu náporu schytá grafika, většina her na něm pojede na více vláknech a procesor má za úkol být dostatečný v těchto případech. To ten Athlon plní, viz zde: http://www.czc.cz/hal3000-game-maxveri- ... 0a/diskuse
Co mi pak volba Athlonu umožnila bylo to, že jsem zbytek sestavy postavil byť na základních, tak použitelných komponentách, pokud někdo bude pc upgradovat atp, přeci jen Z1 Zalman, 500w oem seasonic je něco, co klidně pohltí nějakou i5 s grafikou na úrovni kategorie a spotřeby jako je GTX 960 a je to trochu rozdíl oproti eurocase 350w a case za 400kč.

Co se týče nálepky na bedně, jasně, to ale není zárukou nic takového, každý má jiné preference a je takřka nemožné říct, že nějaká značka bude ve sto procentech vždy vyhovovat, to nejde. Bohužel, ať budete Vy tady nebo já dělat cokoliv, vždy se najde někdo, kdo bude kupovat strašné pc a dávat tomu pět hvězdiček, pak se spustí lavina a prodává se hrozný pc jako to nej na světě - budiž PC od Lynxu na czc. Perfektní ukázka.
Na marže jsem měl stejný názor, než jsem pro HAL začal dělat - mohu mluvit pouze za nás a ne za ostatní, ale s marží to fakt nepřeháníme, snažíme se být v nějakém rozsahu cena v košíku +10%, kde v těch deseti procentech máme náklady na vše - doprava, montáž, testy, služba servisu a pak marže pro obchod, který to prodává a něco pro nás. Bohužel neděláme to na koleně a máme určité postupy, standardy atp. takže něco jako montáž zdarma viz CZC u nás fakt nehrozí, na druhou stranu u nás také nehrozí přešlapy, co tato montáž zdarma/služby zdarma často znamenají.

"Tlačení zákazníků správným směrem", to platí pro 90% co v oboru nechodí, jestli popusune člověka správným směrem firma, já nebo třeba Vy, vyjde nastejno, co je jiné je to, kam jej a jak jej směřuje. O co se já v HALu teď s ostatními snažím je, že když si někdo vybere hotovku, tak ať domů za své peníze netáhne nějaký šunt, který jede na eurocase atd a má nějak domyšlené komponenty v celkové funkčnosti. Samozřejmě, pokud někdo chce individuálně poskládané PC, přirozeně si někam zajde pro radu a takovému člověku nemá smysl něco vnucovat z hotovek. Na druhou stranu je spousta lidí, kde je lepší, když mají na to PC papír a za zadkem servis, protože nejsou s to vyřešit ani pro nás poměrně banální problémy a druhá věc je, že u nás člověk zaplatí těch 10% navíc, ale když se něco pokazí, nečeká na reklamaci měsíc, jak tomu většinou u CZC je a pak nedostane do ruky papír "problém nenalezen", aby mohl čekat zase 30 dní. PC mu vrátíme do 10dní max s odvozem/dovozem a problém řešíme.

No a co bych podotkl posledně, nejsem idiot, než jsem pro HAL začal pracovat, viděl jsem jejich sestavy a vím, odkud zdejší názory plynou, jejich hotovky byly tragické a nebylo to o nic lepší než kdejaký jiný výrobce hotovek - nicméně můj job je právě tohle měnit, já lidem naslouchám, mne pro změnu naslouchá HAL a doopravdy se snažíme. Jenže roli také hraje pár faktorů, které si běžný člověk nedomyslí, jako to, že za vším vidí jen naši marži a jak vše kupujeme se slevou a na všem hrabeme, to tak prostě nefunguje, neprodáváme 1000ks pc denně abychom měli nějaké slevy a zcela upřímně, doteď vím o nějakých hrozných PC, které děláme pro obchody, ale firma z něčeho fungovat musí a ty obchody to prodávat budou, jestli to vyrobí výrobce A nebo B je jim jedno. Takže to aspoň beru tak, že ty peníze jdou nám a z těchto peněz pak fungujeme a nabízíme hlavní lineup, který má hlavu a patu. Furt lepší než když to jde výrobci B, který pak produkuje ještě víc takových šuntů a zbytek rve do proma, který z těch šuntů dělá pozlacený šunt.

Dodatečně přidáno po 10 minutách 9 vteřinách:
d1amond píše:http://www.czc.cz/d54emvt960gkt9bbs7nq4qak8d/seznam

co říkáte na toto?
http://www.czc.cz/hal3000-herni-sestava ... 58/produkt
http://www.czc.cz/hal3000-herni-sestava ... 35/produkt
jsou tam rozdíly, viz můj minulý příspěvek k 10% nákladu - absence SSD a o fous slabší GTX 950, ale to je svým způsobem daň za MČR sestavu, potřebujeme pro ni dobrou case a právě zahrnout náklady..

když vynechám MČR, z budgetu nabízíme třeba tohle
http://www.czc.cz/hal3000-prodigy-i5-44 ... 69/produkt
http://www.czc.cz/hal3000-zeus-i5-4460- ... 12/produkt
nebudu se přetvařovat - sestavy to jsou velmi základní, co se týče hardware, ale svoje plní a koneckonců hardware jim kryje náš servis, bohužel taky nebylo moc prostoru, protože když zvedneme cenu kvůli něčemu extra, lidi koupí konkureční http://www.czc.cz/lynx-grunex-progamer- ... 01/produkt ... protože to víte "pětihvězdičkový super premium pc" .. takže jsem z těch peněz vytáhl alespoň některé lepší věci a lidi to mají v oblibě nu

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nové PC - 18 až 22K vč.OS
    od H33inrich » 04 led 2025 14:00 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    3164
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    15 led 2025 19:05
  • Nové PC 20-25K
    od Kincl6 » 02 led 2025 19:16 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4
    2565
    od Kincl6 Zobrazit poslední příspěvek
    03 led 2025 10:39
  • nové PC Příloha(y)
    od cemel » 24 led 2025 19:38 » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    11
    19109
    od cemel Zobrazit poslední příspěvek
    30 led 2025 21:02
  • Nové PC 50K
    od Lukynex » 05 pro 2024 03:53 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2300
    od Lukynex Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 16:22
  • Nové PC Do 40k
    od CzechrAAise » 27 lis 2024 21:12 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC