Dejme tomu, že momentální sestava je nějaká taková
Zdroj: Corsair CX600
MB: Asus P8H67 B3rev
CPU: i5 dvojkové generace 2500K myslím
GPU: MSI R9 280x
RAM: nějaký kingston 8GB asi, nevím, nehraje roli, dlouha doba, nepamatuju

HDD: nějaké WD 1TB
SSD: intel 535series dokupované
a pak takové ty autistické komponenty jako DVDromka atd...
Takže v mém plánu je si zanechat grafiku, zdroj, hardisky a DVDromku samozřejmě, ale kompletně vyměnit základovku, samozřejmě procesor a ramky že :)
Počítač by měl být určen na všestrané multimediální využití tj. od nějakého střihu videa, tvorbu nějakých 3D modelu kvůli škole tj. nějaké CADy, Inventor, Solidworks atd... a samozřejmě pro hraní her, prot bych rád nějakou takovou střední cestu, která nabídne možnost fungovat ve všech ohledech, vím, že bych měl mít na práci speciální PC atd atd..., ale jsem chudý student bez peněz :)
Uvažoval jsem nad něčím takovým, zhruba, neříkám, že je to finální verze kvůli tomu tady píšu :)
https://www.czc.cz/176319,167802,187659,82958,184480/kody
Takže jistý si zde nejsem absolutně základovkou, chtěl bych, aby byla bez zbytečného grafického jádra, dále, aby umožňovala taktování, prostě ať ušetřím a dostanu z toho co nejvíce, nechce se mi dávat za desku 4K jako třeba za Asus Z170 progaming příjde mi to zbytečné, ale pokud bych měl utratit za desku o 1K více tak raději koupím procesor s uzamčeným násobičem tj. i5 6600 no a tímto jsme u další kmponenty a tou jest ano procesor k čemu mi je do psí pr**** tam to nesmyslné grafické jádro určitě je to zbytečný alespoň 1K já mám vlastní grafiku za rok plánují koupit novou a nepotřebuju aby tam bylo nějaké rafické jádro které si myslím stejně nevyužiju, proto bych chtěl nějakou adekvátní náhradu bez grafického jádra, které mi přijde zbytečné pokud mi to nějak nevyvratíte a já celý život nežiju v iluzi, poté bych rád uvažoval o nějakém Xeonu nebo něco takové samozřejmě bez grafického jádra. A RAMky si myslím, že jsou v pohodě :)
Další věcí, která je celkem vedlejší je, že bych rád vyměnil větrák na zdroji, akorát nevím zda větráky na zdroji jsou totožné se 120mm větráky ve skříních a proto se ptám zda to jde? je to dobrý nápad? má s tím někdo zkušenost?
Díky za pomoc, nechť všichni dosáhnete Valhally