UPgrade PC a výměna větráku na zdroji

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

brazik
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

UPgrade PC a výměna větráku na zdroji

Příspěvekod brazik » 03 črc 2016 10:04

Zdravím plánuji v blízké době přestavovat počítač starý cca 5 let, avšak si nejsem jistý adekvátnosti mnou vybraných komponentů převážně co se základní desky týče a hlavně jsem v poslední době vůbec nesledoval trendy týkající se hardwaru atd...

Dejme tomu, že momentální sestava je nějaká taková

Zdroj: Corsair CX600
MB: Asus P8H67 B3rev
CPU: i5 dvojkové generace 2500K myslím
GPU: MSI R9 280x
RAM: nějaký kingston 8GB asi, nevím, nehraje roli, dlouha doba, nepamatuju :D
HDD: nějaké WD 1TB
SSD: intel 535series dokupované
a pak takové ty autistické komponenty jako DVDromka atd...

Takže v mém plánu je si zanechat grafiku, zdroj, hardisky a DVDromku samozřejmě, ale kompletně vyměnit základovku, samozřejmě procesor a ramky že :)
Počítač by měl být určen na všestrané multimediální využití tj. od nějakého střihu videa, tvorbu nějakých 3D modelu kvůli škole tj. nějaké CADy, Inventor, Solidworks atd... a samozřejmě pro hraní her, prot bych rád nějakou takovou střední cestu, která nabídne možnost fungovat ve všech ohledech, vím, že bych měl mít na práci speciální PC atd atd..., ale jsem chudý student bez peněz :)

Uvažoval jsem nad něčím takovým, zhruba, neříkám, že je to finální verze kvůli tomu tady píšu :)
https://www.czc.cz/176319,167802,187659,82958,184480/kody

Takže jistý si zde nejsem absolutně základovkou, chtěl bych, aby byla bez zbytečného grafického jádra, dále, aby umožňovala taktování, prostě ať ušetřím a dostanu z toho co nejvíce, nechce se mi dávat za desku 4K jako třeba za Asus Z170 progaming příjde mi to zbytečné, ale pokud bych měl utratit za desku o 1K více tak raději koupím procesor s uzamčeným násobičem tj. i5 6600 no a tímto jsme u další kmponenty a tou jest ano procesor k čemu mi je do psí pr**** tam to nesmyslné grafické jádro určitě je to zbytečný alespoň 1K já mám vlastní grafiku za rok plánují koupit novou a nepotřebuju aby tam bylo nějaké rafické jádro které si myslím stejně nevyužiju, proto bych chtěl nějakou adekvátní náhradu bez grafického jádra, které mi přijde zbytečné pokud mi to nějak nevyvratíte a já celý život nežiju v iluzi, poté bych rád uvažoval o nějakém Xeonu nebo něco takové samozřejmě bez grafického jádra. A RAMky si myslím, že jsou v pohodě :)

Další věcí, která je celkem vedlejší je, že bych rád vyměnil větrák na zdroji, akorát nevím zda větráky na zdroji jsou totožné se 120mm větráky ve skříních a proto se ptám zda to jde? je to dobrý nápad? má s tím někdo zkušenost?

Díky za pomoc, nechť všichni dosáhnete Valhally :D

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: UPgrade PC a výměna větráku na zdroji

Příspěvekod petr22 » 03 črc 2016 10:24

Paradox dnesni doby je ten, ze procesor ktery si chces koupit ma srovnatelny vykon, jako ta I5-2500K kterou mas.

Druhy paradox je, ze do zakladni desky s chipsetem Z170 nejde dat Xeon, protoze ten na socketu 1151 vyzaduje chipset C200. Takze abys mohl pouzit levnejsi procesor, musis pouzit drazsi zakladni desku. Nebo poridit Xeon do socketu 1150.

Ciste nejjednodussi je sehnat vykonnejsi procesor pro socket 1155, napr. I7-3770 a dat ji do stavajici zakladni desky.

Pokud chces Xeon Intel Xeon E3-1231v3 (ktery ma stejny vykon jako I7-3770) ktery nema integrovanou grafickou kartu potrebujes desku se socketem 1150, napr. MSI B85-G43.

K cemu je graficke jadro v procesoru - pripojeni TV, projektoru, dalsiho monitoru.

brazik
nováček
Stav:

Příspěvekod brazik » 03 črc 2016 12:17

Takže na základě tvých poznatků si myslíš, že ta přestavba a výměna komponentů za ty, které bych chtěl nemá vlastně valnou hodnotu?

HappyMental
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod HappyMental » 03 črc 2016 12:28

K tomu ventilátoru ve zdroji:
Také jsem nedávno měnil ventilátor v tomto zdroji. Není tam klasický 3pinový konektor. S páječkou a trochou smršťovací bužírky můžeš připájet konektor ze starého ventilátoru na ventilátor nový a ventilátory vyměnit, nebo to připájet "natvrdo". Jinak velikost 120mm ventilátoru je stejná s tím, co je ve zdroji.
I use Arch BTW

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Ram výměna
    od viktorsavo » 23 pro 2024 12:44 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    2153
    od viktorsavo Zobrazit poslední příspěvek
    23 pro 2024 13:29
  • Výměna procesoru
    od Montys » 25 lis 2024 08:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    10
    4258
    od Montys Zobrazit poslední příspěvek
    25 lis 2024 14:04
  • Výměna baterie
    od marie.m94 » 03 črc 2024 18:38 » v Vše ostatní (hw)
    4
    4803
    od amirinda Zobrazit poslední příspěvek
    13 črc 2024 18:00
  • Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
    od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    10925
    od bugicek7lpCZ Zobrazit poslední příspěvek
    27 úno 2025 12:51
  • Upgrade PC 7-8
    od bugicek7lpCZ » 05 úno 2025 12:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    1786
    od bugicek7lpCZ Zobrazit poslední příspěvek
    05 úno 2025 16:26

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”