Je škoda, že máš DDR2 ramky. Kdyby jsi měl DDR3, tak by šla bazarově koupit nějaká deska s procesorem i5 tak té druhé, nebo třetí generace. Protože zdroj máš dobrý.
OT: S tím GTA V, jako jde to i na 4GB ram. Zkoušel sem to na mém PC2 (viz podpis). A okolo těch 25 - 30 FPS tam bylo Na FullHD
O to GTA mi až tak nejde, spíše bych si teď strašně rád zahrál H1Z1: King of the Kill, myslíte že by šlo něco poskládat do těch 12 tis. abych si na tom zahrál? Nikdy mi nešlo o "kvalitu" hry co se týče zobrazení.. Radši jsem si vždy zahrál na nejnižší kvalitě ale s většími FPS..
Pokud použiješ starou case,disk a zdroj,tak za slabých 12 tisíc máš slušný počítač na hry. https://www.czc.cz/184448,184516,201623 ... 91548/kody Ten SSD disk kupovat nemusíš,ale počítam,že ten původní starý disk už nebude žádný rychlík.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
mám otázku jestli má cenu upgradovat můj pc nebo rovnou koupit novou sestavu.
HARDWARE nyní: co chci kupovat:
CPU - AMD ryzen 5 4500 -----> AMD ryzen 7 5700X
GPU - AMD Radeon RX 6600 ------> RTX 4070 Super ( )
Motherboard - Asus...
Poslední příspěvek
Ja tam jako mozny problem vidim tu levnou kancelarskou desku. Uz to puvodni PC bylo zrejme postaveno jako herni za co nejmene penez. Ted do toho chces nacpat docela dost penez, ale ta levna deska ti tam zustane.
Tak mě čeká dost jistě poslední upgrade na mé desce ROG STRIX B550-F GAMING ze stávajícího Ryzenu 5 3600 a RX 6600.
Dle mého asi ideálně Ryzen 7 5700X3D a RX 7600, nějaké jiné doporučení, ale ono asi už není úplně co vymýšlet...?
Jako možná bych...
Ahoj, prosím o radu, zda je možné provést u sestavy upgrade GPU na RTX 4080, jde mi především o nenáročné hraní ve 4K.
Bude mi stačit výkon zdroje ? Nebude sestavu výrazně brzdit procesor ? Je kompatibilní základní deska. Pomohu si upgradem GPU ?...
Poslední příspěvek
Z měření (CPU 35% a GPU 100%) mi upgrade GPU krátkodobě dává smysl, i když převrátí zatížení na druhou stranu. Navíc CPU máš s otevřeným násobičem, tak se tam nějaká % navíc ještě najdou...
Čau, už strašně dlouho nesleduju, co se ve světě HW děje a proto bych si rád nechal poradit.
Během covidu jsem si poskládal PC v podpisu a od té doby na něm jedu. V rozlišení QHD už u některých titulů cítím limity a některé hry si na ultra zkrátka...
Poslední příspěvek
Mas vubec v BIOSu zaply XMP profil RAM? Spousta lidi nevi ze se to musi zapinat a pripravi se az o 40% vykonu procesoru.
Procesor vymen za Ryzen 5700X a kup,novou grafiku, to je vse co je potreba udelat.
Ahoj pohrávám si s myšlenkou oživit svůj starý kancelářský počítač na alespoň trochu schopný herní pc. Hry jsem nehrál řadu let ale poslední dobou mám velkou chuť si něco zahrát. Teď bude vycházet nové GTA VI a strašně rád bych si ho zahrál. Můj...
Poslední příspěvek
Tak jasný, ale do té doby bych si zahrál něco jiného, takže upgrade bych si nadělil klidně pod stromeček. Navíc se mě úplně netýkají novinky v podobě procesorů a grafik, klidně bych sáhl po bazarovych komponentech.