Fox_25 píše:pcpraha
Tak mi prosím zkus alespoň napsat jak zásuvka s přepěťovou ochranou zamezí přetížení zdroje a nebo zničení komponent PC když v tom zdroji něco šlusne. Petr22 se Tě ptal na ochrany zdroje a odpověděl jsi mu že na to stačí zásuvka za 300kč a mě zajímá v jakém ohledu na to ta zásuvka stačí.
Samozřejmě, pravděpodobnost že barák shoří s jakýmkoli PC zdrojem je vysoká a ani ten zdroj nemusí být v provozu, stačí jedinec mající libůstku ve velkých táborácích s benzínem a sirkami.
Ano mozes sa bat prepatie v sieti vplyvom blesku napriklad. Na to ti pomoze ta zasuvka. Mimochodom zdroj i tento ma zakladni ochranu proti prepetie.
A to tvoje "neco sluhne". To se ako mame bat neceho co sluha? A pome kupovat 3x drahsie veci, lebo nieco "moze sluhnout" a potom vas to ochrani, lebo drahsie a designovejsie veci maju ochranu proti necemu.
A prave taketo komentare ma motivuju, tu topit cas a skusit vniest do sveta trocha osvety.
Ludia prosim dajte na fakta a nie na pocity. Vsak ja to nepisem preto, lebo chcem predavat zdroje, ale preto, aby ste peniaze vrazili inam ako do zdroja, kde mate rezervu 60% vykonu.
Relevantne argumenty ktore by som akceptoval su: protipoziarna sietka na zdroji na kablikoch. Inu super vec, ked to hory skratom, tak ta sietka vytvori taku penu a zhasi poziar. Nicmene tie buzirky co tam su su sami sebou nehorlave a zdroj pri skrate proste VYPNE. Ano pocujete spravne pri tom skrate to zacne sa tavit a VYPNE. I ten drahy i ten levny. A ak mate sietku okolo kablov tak mate naviac este kopec cerneho prachu co nedovoli pristupu kysliku k potencionalnemu ohnisku poziaru ak by nejaky vznikal z toho kablika. Nicmene sietka je na okoli a nie na konektore a vacsinou je studeny spoj ten konektor.