Potřeboval bych poradit s novým počítačem který bych si po spoustě let postavil aby mi zase chvilku vydržel. Vzhledem k tomu, že poslední jsem skládal snad někdy před 7 lety tak jsem trochu mimo v přehledu co se týká kompatibilit a toho co zrovna letí v poměru cena/výkon a hlavně jak poznat kde je zakopaný pes u jednotlivých komponent. Tím chci říct, že už nepoznám, že tento model komponentu je za určité prachy nesmysl na rozdíl od podobného se skoro stejnou cenou.
Cenovka je v rozsahu 30 - 50 tisíc vzhledem k tomu že chápu že je to vždy o tom "ale když přidáš ještě 2k tak tohle lepší a ještě 1k tak tohle .... " - je to o tom že mám nachystáno těch 30k s tím, že když budou silné argumenty např výkon/zastarání tak jsem ochoten jít i výš ... rád bych se pohyboval směrem ke kvalitě a výkonu (tzn vyšší střední až vyšší class) teda jestli nejsem úplně mimo.

Mělo by se jednat o "herní PC" s tím, že předpokládám že by měl v pohodě již zvládat pracovní činnosti s CAD programy.
Zde první rychlý nástřel toho co jsem zatím poskládal :
https://www.alza.cz/nakupni-seznamy.htm?sharelist=77656C6B6A68677E4
Procesor je přesně ten případ kdy bych potřeboval radu jestli je se vyplatí jít do nových modelů nyní představených nebo jít do osvědčených starších generací v nejvyšší konfiguraci.
Stejně tak vím že se mají představit nové grafiky kde očekávám také případnou změnu.
Snad z toho zatím nevyplývá, že jsem úplný kkt

Předem díky za rady a případně debatu která mi umožní se zase trochu lépe vyznat v PC světě