Nicmene ted k pozadavkum na nove pc: jsem programator a pc bych chtel pouzivat primarne na praci s tim ze pokud by budget nebyl prilis maly, tak bych byl stastny, kdybyste mi pomohli vybrat komponenty tak aby se na tom dalo i dobre zahrat. Zaroven jsem docela liny clovek a s nejvetsi pravdepodobnosti do pc nebudu dokupovat zadne komponenty dalsich 5 let. Bylo by super kdybych se treba za 2 roky nesetkal s problemem
, ze do pc nezapojim nejaky novejsi connector.
Co se tyce konkretnich pozadavku, tak na praci pouzivam nyni notebook s 16gb ram, coz je malo. Otazka je jestli je podle vas 32 nevycerpatelna zasoba, nebo jestli jsou ram tak levne v porovnani s ostatnima komponentama, ze to nemam ani zas tolik resit a rovnou vzit 64gb?
Disk bych chtel 1tb ssd
Procesor pri praci vyuzivam hlavne na buildeni projektu, ale realne nevim jestli vam tohle info nejak pomuze nebo ne

Do pc bych chtel zapojit 3 monitory - byl by problem kdybych do nich pozdeji zapojoval treba vic 4k monitoru?
Dal by bylo super kdbych mohl s pc pouzivat vr bryle
V nadpise zminuju, ze je pro me strop 40k, ale pokud je to podle vas malo, tak to muzu navysit.
Dalsi otazka je jestli nedelam chybu v tom ze si chci pc skladat ted a ne az po novym roce kdy uz snad budou graficky karty a levnejsi komponenty? Jestli teda vubec budou.
Nejlepsi by bylo kdybyste mi rovnou posilali linky na eshopy, odkud si myslite ze bych mel jednotlive komponenty kupovat, predem moc dekuju.
Tomu jehoz sestavu pouziju poslu 500. Ne ani tolik kvuli tomu abyste se predhaneli, ale spis opravdu jako podekovani za to, ze ja sam nemusim travit hodiny procitanim recenzi a td