Na reklamaci určitě ne.
Poslední dobou nad tím přemýšlím a sám jsem si upravil chlazení, protože chladič u staré grafiky jel v zátěži vždy na 100% a hrozně hučel.
U nové jsem ho sotva slyšel, takže jsem to nastavil tak, aby to nerušilo a zároveň aby teplota v pamětích byla na max 80°C.
Teď polemizuju nad tím, jestli se mi vyplatí vypnout režim 0 RPM, aby paměti GPU měly po celou dobu chodu PC o 8°C nižší teploty za cenu opotřebení větráků.
Ale řekl bych, že 0 RPM je výhodnější.
Upgrade herního PC/stavba nového
Re: Upgrade herního PC/stavba nového
Jako s křivkou fanu si hodlám určitě taky pohrát, ale nikdy jsem to nedělal. Moc nevím, podle čeho se tak nějak odpíchnout.
► Zobrazit spoiler
Re: Upgrade herního PC/stavba nového
Já jen v Adrenalinu zapnul fan tuning a advanced control. Pak mi přišlo, že větrák moc hlučí, tak jsem ubral maximum otáček, aby mě to neotravovalo.
A v zátěži mi zkrátka teď jede o trochu víc než předtím a teploty hitujou max 80°C.
Není to žádná věda, jen podle pocitu a změřit si teploty v zátěži před a po, abys viděl výsledek.
Určitě mi nepřijde správný, aby grafika ve 100% zátěži ani nebyla slyšet
(+ se to významně projevuje na teplotách a petrovo poznámka dává smysl a věřim jeho zkušenostem)
A v zátěži mi zkrátka teď jede o trochu víc než předtím a teploty hitujou max 80°C.
Není to žádná věda, jen podle pocitu a změřit si teploty v zátěži před a po, abys viděl výsledek.
Určitě mi nepřijde správný, aby grafika ve 100% zátěži ani nebyla slyšet
(+ se to významně projevuje na teplotách a petrovo poznámka dává smysl a věřim jeho zkušenostem)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1986
-
od thetommys
Zobrazit poslední příspěvek
07 čer 2025 18:05