Zdravím a prosím o radu pri zložení nového PC, ktorý ma slúžiť na AutoCAD, bežné kancelárske programy a prípadne aj lepšiu hru (Crysis). Zo starého PC použijem HDD SATA 250GB, napaľovačku a príp. aj case. Ako monitor mám 22" TFT LCD s rozlíšením 1280x1024 / 75Hz. Vytipoval som si túto zostavu:
MB Asus M4A785TD-V EVO (AM3)
DDRAM3 2x2GB Kingston HyperX 1333 CL7 (KHX1333C7D3K2/4G)
AMD Athlon II X4 630 Quad-Core BOX (AM3)
Seasonic SS-500 500W, 80+
VGA SAPPHIRE ATI VAPOR-X HD4850 1GB DDR3 (PCIe)
Thermaltake WingMA VI5000BNS
Následne keď čosi našetrím budem ďalej upgradovať - HDD, napaľovačka, chladič...
Prosím o rady príp. doporučenia na vylepšenie. Cena by nemala prekročiť 500 EUR.
Takmer novy PC do 500 EUR Vyřešeno
- Owner
- Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Takmer novy PC do 500 EUR
Dobrá sestava, změnil bych grafiku a místo řady 4xxx dal nějakou z 5xxx.
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Hoď sem prosím linky.
Ale na první pohled - MB vezmi s chipsetem 770, v lepším případě pak rovnou s 790X. Nemá cenu brát 785 s integrovanou GK, když si ji kupuješ ještě zvlášť. 4850 je už starší karta, výkonem je na tom +- stejně jako novější 5750, cena je taktéž stejná, jen 5750 podtatně méně žere a jako novější kousek má i DX11. Čili bych bral spíše ji. Nebo úplně v nejlepším případě se zkus poohlédnout rovnou po 5770, výkon cca. o 20% vyšší než 5750. X4 630 je dobrý procesor, asi nejlepší volba v poměru cena/výkon do 'víceméně' herních sestav, ten tam tedy klidně nech, chybu s ním neuděláš..
Ale na první pohled - MB vezmi s chipsetem 770, v lepším případě pak rovnou s 790X. Nemá cenu brát 785 s integrovanou GK, když si ji kupuješ ještě zvlášť. 4850 je už starší karta, výkonem je na tom +- stejně jako novější 5750, cena je taktéž stejná, jen 5750 podtatně méně žere a jako novější kousek má i DX11. Čili bych bral spíše ji. Nebo úplně v nejlepším případě se zkus poohlédnout rovnou po 5770, výkon cca. o 20% vyšší než 5750. X4 630 je dobrý procesor, asi nejlepší volba v poměru cena/výkon do 'víceméně' herních sestav, ten tam tedy klidně nech, chybu s ním neuděláš..

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Ďakujem za rady. GK som si vytipoval kvôli lepšiemu chladeniu - tichšej prevádzke. Ale nechám si poradiť. Pozdáva sa mi doska Gigabyte MA770T-UD3, AMD770+SB710, DualDDR3-1333, SATA2, RAID, GBLAN, ATX [GA-MA770T-UD3] - môžem k nej použiť vyššie uvedené RAMky?
- AleRx8
- člen HW spec týmu
-
Level 5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, můžeš, jinak sestava je velmi dobrá, ale grafiku 4850 bych už fakt nebral. Dobré chlazení máš třeba i tady http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1 nebo ještě líp HD5770 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano, můžeš. UD3 s chipsetem 770 je dobrá a kvalitní deska, neříkám, že ta od Asusu není, jen tahle je cenově přijatelnější, když neobsahuje integrovanou GK..
Chlazení si vybral dobře, Vapor-X je rozhodně jedno z nej (referenčních), avšak raději bych ve Tvém případě hleděl na výkon a na další vlastnosti GK. A právě kvůli tomuto bych ti doporučoval se poohlédnout po 5750, popř. 5770, avšak ta už je trošku dražší a nevím jak se ti Tvá sestava nyní vejde do rozpočtu - jelikož tu nemáš linky na své komponenty. Přinejhorším (kdyby sis koupil GK s hlučným chlazením) si dokoupíš za pár stovek Accelero a máš po problému. Třeba takový Club udělal podle mě super tah a své 5750 s ním rovnou prodává.

Chlazení si vybral dobře, Vapor-X je rozhodně jedno z nej (referenčních), avšak raději bych ve Tvém případě hleděl na výkon a na další vlastnosti GK. A právě kvůli tomuto bych ti doporučoval se poohlédnout po 5750, popř. 5770, avšak ta už je trošku dražší a nevím jak se ti Tvá sestava nyní vejde do rozpočtu - jelikož tu nemáš linky na své komponenty. Přinejhorším (kdyby sis koupil GK s hlučným chlazením) si dokoupíš za pár stovek Accelero a máš po problému. Třeba takový Club udělal podle mě super tah a své 5750 s ním rovnou prodává.
Fajn, ďakujem za rady - pomohli... Teraz sa už len poobzerám, kde to čo najvýhodnejšie kúpiť.
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Takmer novy PC do 500 EUR Vyřešeno
Nemáš za co. Pokud je to vše, označ prosím příspěvek za vyřešený.. 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 1831
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
včera, 21:07