Prosím o radu ohledně studenstkého notebooku. Mám tipy: Notebook SAMSUNG R530 stříbrno-červený nebo HP ProBook 4520s Merlot Red na Alze a poslední Notebook FUJITSU LIFEBOOK AH530 na Minoretu.
Díky za odpověď, už fakt musím něco koupit.
// Změna názvu tématu. Původní název "notebook" svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla fóra.
// mike007
Doporučte notebook pro studenta
Re: Doporučte notebook pro studenta
Řekni nám orientační cenu, prosím.Děkuju.
Zatím než napíšeš cenu, tak tady máš můj tip - http://www.alza.cz/acer-aspire-5741g-43 ... 187439.htm
Zatím než napíšeš cenu, tak tady máš můj tip - http://www.alza.cz/acer-aspire-5741g-43 ... 187439.htm
Možná trochu mimo, ale z vlastní zkušenosti (aktuálního) studenta bych doporučil do školy tablet. V kombinaci s ONE NOTE je to ideální. Já si koupil dell xt2, což je ale asi mimo finanční rámec. Na práci můžu jen doporučit.
Výhody:
- tablet ideální na poznámky i kreslení do nich
- monitor je ještě v rozumné velikosti
- dostačující výkon: dvoujádro, 3GB ram, ssd
- notebook je skladný, lehký a má malinkatý a lehký zdroj
- kvalita dell - zatím bez poruchy a tahám ho denně přes tři čtvrtě roku jen tak v batohu, mechanické části absolutně bez problémů
Nevýhody:
- cena, koupil jsem to na ebay refurbish a tady dokoupil 5 let záruku, takze cena nebyla zas až tak velká (1.400 USD na ebay)
- externí mechanika, ale musím říct, že na notebooku jsem mechaniku v životě použil asi 3x (kromě sledování filmů)
- výdrž na baterky by mohla být delší, nedával jsem pozor a objednal jsem slabší baterii a ta vydrží cca 2,5 až 3 hod, což mě osobně přijde dost málo. Dá se pořešit vícečlánkovou baterií nebo přikoupením další velké baterie, která se přicvakne na spodek notebooku, ale tím narostou rozměry i hmotnost. zas to ale vydrží přes 8 hodin - zvažuju dokoupit
Výhody:
- tablet ideální na poznámky i kreslení do nich
- monitor je ještě v rozumné velikosti
- dostačující výkon: dvoujádro, 3GB ram, ssd
- notebook je skladný, lehký a má malinkatý a lehký zdroj
- kvalita dell - zatím bez poruchy a tahám ho denně přes tři čtvrtě roku jen tak v batohu, mechanické části absolutně bez problémů
Nevýhody:
- cena, koupil jsem to na ebay refurbish a tady dokoupil 5 let záruku, takze cena nebyla zas až tak velká (1.400 USD na ebay)
- externí mechanika, ale musím říct, že na notebooku jsem mechaniku v životě použil asi 3x (kromě sledování filmů)
- výdrž na baterky by mohla být delší, nedával jsem pozor a objednal jsem slabší baterii a ta vydrží cca 2,5 až 3 hod, což mě osobně přijde dost málo. Dá se pořešit vícečlánkovou baterií nebo přikoupením další velké baterie, která se přicvakne na spodek notebooku, ale tím narostou rozměry i hmotnost. zas to ale vydrží přes 8 hodin - zvažuju dokoupit
diky všem za rady
Ahoj,
zatím díky za reakce. Cena notebooku by se měla být max. do 16 000Kč.
Značka acer fakt není můj favorit a to kvůli vzhledu. Vím, divné kritérium, ale je to tak.
V čem mám jasno je, že fakt klasický notebook s numerickou klávesnicí.
Těším se na tipy.
zatím díky za reakce. Cena notebooku by se měla být max. do 16 000Kč.
Značka acer fakt není můj favorit a to kvůli vzhledu. Vím, divné kritérium, ale je to tak.
V čem mám jasno je, že fakt klasický notebook s numerickou klávesnicí.
Těším se na tipy.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 12
- 2949
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek