Není to o tom hrát si na chytrého, ale tvrdit pravdu a ne nějaké domněnky, aniž by se je měl podepřené fakty. Srovnal jsi tu tyto dva kusy, bohužel ne zcela pravdivě, proto jsem reagoval. Nic víc v tom nehledej. Ono říct o NTB, že jeho výkon je zbytečný, není moc dobrá rada. Pokud někdo chce investovat 22k, tak mu přeci do té ceny doporučím to nejlepší. To by mu zde mohl někdo doporučit netbook za 10k a říct, že víc stejně nevyužije, protože tak to má i on. Tvrdit, že něco je dostatečně výkonné je vcelku ošemetné, protože to opíráš o vlastní žebříčky a ty má každý jiný. Někomu stačí hrát na vysoké detaily při klasickém rozlišení a někdo chce využívat všechny fičuríny DX11, tak to prostě je. Nehledě na to, že výkonnější NTB vydrží déle držet krok, tak proč si ho nepořídit..
Tazatel psal o výdrži leda to, že 10x ročně někam jede. Ne, že potřebuje, aby NTB vydržel 6 hodin v kuse. Vysoké počty reklamací samozřejmě s počtem prodaných kusů souvisí, ale zase o tolik vyšší číslo to není
(o to jsem se již také zajímal), aby se tím dala vysvětlit tak vysoká poruchovost. Navíc z vlastní zkušenosti vím, že Acery velice rádi chcípají právě po záruční době a to už majitele bolí více než jen 30 dní, co je NTB na opravě - jediné plus, servis Aceru je velmi kvalitní a rychlý, žel po záruce taktéž velmi drahý.
Lenovo je špička, navíc má vcelku zajímavé kousky za hezké peníze. HP už není to, co bývalo, ale i tak stále dělá kvalitní kusy a osobně mám tuto značku stále rád. Problém je, že v daných cenách nenabízí nic až tak úžasného, aby se to dalo doporučovat. Výbavou jde o průměrné NTB (zaměřují se spíše na design), které konkurence překonává. Můžeme tu doporučovat třeba ProBooky, ale když je známé, že jejich chlazení stojí za starou bačkoru, proč je vůbec zmiňovat, že? A takové Paviliony, což jsou super stroje, mají zase cenu někde jinde, navíc nepokrývají celý trh..