Zdarec borci!
Protože staré pc už pomalu dosluhuje,chtěl bych už nový stroj v pořadí pátý.Nějak se mi nechce kupovat již hotové sestavy a tak jsem se rozhodl,že si postavím nové pc sám,tady na tom linku sem už něco sesmolil http://www.czc.cz/dbpbbmfi4iip285jskf2kpqih6/seznam ale nevím jestli to půjde do sebe,trochu mě i rozhodilo to,že mi nemusi stačit kabely od zdroje k procáku,tak se radši zeptám vás odborníků.
Počítač by měl být překvapivě na hry + občas na tom bude bratr dělat střih videa.Taky mě napadlo,jestli by nebyla lepší i7-2600k nebo i7-3820
Herní PC + střih videa do 45000kc
Re: Herní PC + střih videa do 45000kc
Podle me by byla lepsi I7
Ale jeste lepsi by ted bylo pockat par mesicu na Ivy Bridge
Ale jeste lepsi by ted bylo pockat par mesicu na Ivy Bridge
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Je škoda do takového PC za tuto cenu nedát už SSD disk... Ten by tomu slušel. No a i5 nebo i7 je na tobě. Myslím si, že i ta i5 bude krásně dostačující. Možná těch 16 GB ramek mi přijde zbytečných. 8GB by bohatě stačilo i na střih videa. Do sebe to samozřejmě půjde.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Ja bych precejen doporucoval i7, ve chvili kdy nacte 1080/50p video tak bude rad, ze ji ma. Vykonovy rozdil mezi i5 a i7 je uz docela videt (rozdil v cene je maly).
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud to s videem myslíš vážně, tak určitě i7. Pokud je to jen příložitostný koníček, tak je to zbytečné. Předpokládám, vzhledem k výběru komponent, že je v plánu taktování?
Jinak s tou GTX680 bych byl opatrný, je to referenční chlazení a tyto turbíny jsou po určité době hodně hlučné a špatně se čistí.
Se zdrojem Seasonic M si nemusíš dělat starosti s délkou kabelů kamkoliv.
//ta zvukovka je nutná? Jsou to takové perličky, které nevyužiješ, pokud nemáš domácí kino.
Jinak s tou GTX680 bych byl opatrný, je to referenční chlazení a tyto turbíny jsou po určité době hodně hlučné a špatně se čistí.
Se zdrojem Seasonic M si nemusíš dělat starosti s délkou kabelů kamkoliv.
//ta zvukovka je nutná? Jsou to takové perličky, které nevyužiješ, pokud nemáš domácí kino.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
to Petr22:
Já právě čekám už od října minulého roku,chtěl sem už tehdy koupit nový železo,tak dlouho sem se rozhodoval,až přišly ty povodně v Thajsku a byl konec,řekl jsem si,že počkám do jara,bohužel se mi porouchal na starým kompu hadr,teď mám půjčený ntb od strýce dočasně :/
to Memphisto:
O ssd hadru sem taky přemýšlel,když bych teda tam šoupnul ještě ssd,tak asi tenhle že? http://www.czc.cz/crucial-m4-128gb/9615 ... t1s4h79uf8 a asi podle tý diskuze dole tak i dokoupit redukci co?
to D1amond:
To video bude jen občas,brácha děla Security trainer instruktora u Č.S.L na letišti Ruzyně,ty videjka budou souviset s jeho prací,jinak do tvorby videa moc nevidim.
Jo něco málo sem četl,že lepší by byli nereferenční gtx 680,to co sem sestavil na Czc byla taková palba od boku,jakou bys doporučil tu gtx 680 ty?Jestli teda už nějaká je v obchodech.
Budu připojovat ještě starý hadr+teda to ssd,bude stačit ta 620 Seasonic?
Co se týče tý zvukovky,ty onboard zvukovky sou nicmoc ne?chtěl bych něco lepšího,nebo co byste doporučily,nějakou herní s 3d?
Taktovat budu,kamarád to obslouží.
Jinak budu na tom hrát hlavně fps jako Battlefield 3,Cod mw3 atd z mmo Eve online,chtěl bych se mrknout na Age of Conan,ten mi na tom starém pc moc dobře nešel(q6600 4x2.4ghz,4gb,winxp32bit,sapphire hd5770vapor x,ElDiablo kupovaný tušim začátkem roku 2009)šlo to hrát jen když sem vše stáhnul na minimum,humus :) asi dám samozřejmě Diablo 3,sem už pamětník tak trochu,furt čekám kdy přijde něco jako Ultima online a furt nic :/
Já právě čekám už od října minulého roku,chtěl sem už tehdy koupit nový železo,tak dlouho sem se rozhodoval,až přišly ty povodně v Thajsku a byl konec,řekl jsem si,že počkám do jara,bohužel se mi porouchal na starým kompu hadr,teď mám půjčený ntb od strýce dočasně :/
to Memphisto:
O ssd hadru sem taky přemýšlel,když bych teda tam šoupnul ještě ssd,tak asi tenhle že? http://www.czc.cz/crucial-m4-128gb/9615 ... t1s4h79uf8 a asi podle tý diskuze dole tak i dokoupit redukci co?
to D1amond:
To video bude jen občas,brácha děla Security trainer instruktora u Č.S.L na letišti Ruzyně,ty videjka budou souviset s jeho prací,jinak do tvorby videa moc nevidim.
Jo něco málo sem četl,že lepší by byli nereferenční gtx 680,to co sem sestavil na Czc byla taková palba od boku,jakou bys doporučil tu gtx 680 ty?Jestli teda už nějaká je v obchodech.
Budu připojovat ještě starý hadr+teda to ssd,bude stačit ta 620 Seasonic?
Co se týče tý zvukovky,ty onboard zvukovky sou nicmoc ne?chtěl bych něco lepšího,nebo co byste doporučily,nějakou herní s 3d?
Taktovat budu,kamarád to obslouží.
Jinak budu na tom hrát hlavně fps jako Battlefield 3,Cod mw3 atd z mmo Eve online,chtěl bych se mrknout na Age of Conan,ten mi na tom starém pc moc dobře nešel(q6600 4x2.4ghz,4gb,winxp32bit,sapphire hd5770vapor x,ElDiablo kupovaný tušim začátkem roku 2009)šlo to hrát jen když sem vše stáhnul na minimum,humus :) asi dám samozřejmě Diablo 3,sem už pamětník tak trochu,furt čekám kdy přijde něco jako Ultima online a furt nic :/
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Z těch GTX680 toho moc nevybereš. To by chtělo počkat tak měsíc.
Core i5 bude stačit, je ještě otázka, jak to bude s tím taktováním.
Jo a pokud nejsi vyložení hudební fajnšmekr, tak nepoznáš rozdíl mezi integrovanou a jinou zvukovkou.
Core i5 bude stačit, je ještě otázka, jak to bude s tím taktováním.
Jo a pokud nejsi vyložení hudební fajnšmekr, tak nepoznáš rozdíl mezi integrovanou a jinou zvukovkou.
Zdar!Tak jsem to trochu poopravil :) vzal sem i7-2600k a Z77 desku + ssd,mohl by mi to někdo zkontrolovat zda mi to sedne do sebe prosím?Jestli stačí zdroj,chtěl bych to ještě dnes objednat na Czc :) Děkuji předem sákryš málem sem zapomněl na link http://www.czc.cz/8e0areu6cqgqoarh0epj8tdehc/seznam
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ten zdroj je podle mě zbytečně drahý a v této ceně bych bral asi Enermax. Prvotní výběr Seasonicu M by byl akorát. Ušetřené peníze bych dal do SSD Intel 520.
//až to budeš mít seskládané, je tu někde topic s porovnáváním výkonů sestav. GTX680 bude určitě zajímavá pro srovnání.
//až to budeš mít seskládané, je tu někde topic s porovnáváním výkonů sestav. GTX680 bude určitě zajímavá pro srovnání.
Ja osobne bych jako disk zvolil 1plotnovy Seagate 1 TB (ST1000DM003)
Ta i7 je dobra volba, i5 je po vykonove strance na dnesni video nedostacujici (nicmene, hodil by se i jeste rychlejsi procesor, ale ten uz ma cenu pres dvacet tisic)
Ta i7 je dobra volba, i5 je po vykonove strance na dnesni video nedostacujici (nicmene, hodil by se i jeste rychlejsi procesor, ale ten uz ma cenu pres dvacet tisic)
Drobátko jsem to tvoje poupravil.
http://www.czc.cz/9jiacoejugienbhf48p7sh4uof/seznam
EDIT: tak už to je přístupné, ono mi to už od začátku házelo nějaké chyby...
http://www.czc.cz/9jiacoejugienbhf48p7sh4uof/seznam
EDIT: tak už to je přístupné, ono mi to už od začátku házelo nějaké chyby...
Naposledy upravil(a) Kotik dne 18 dub 2012 11:43, celkem upraveno 1 x.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Seznam musíš označit za veřejný.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 2701
-
od falco_dee
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 18:25
-
- 9
- 6155
-
od jval
04 bře 2025 20:41
-
-
PC pro střih 4k videa - konzultace vybrané sestavy
od Karkulinn » 07 led 2025 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1225
-
od Karkulinn
07 led 2025 20:17
-
-
- 13
- 11149
-
od JuRas
30 dub 2025 13:41
-
-
Jaký program pro zpracování videa je nejlepší?
od zuzana3 » 13 kvě 2025 08:48 » v Programy ke stažení - 7
- 6130
-
od buchtik
14 kvě 2025 12:20
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”