Obracím se na Vás s prosbou o radu.
v pc se vůbec nevyznám, a momentálně si nevím rady s tím, jakou zakoupit nabíječku.
Na HP 4510s mi odešla baterie ( 10.8 = 47Wh ), zakoupili jsme novou, v obchodě mi prodali výkonnější, která má 14.4 = 63Wh. Nějakou dobu vše fungovalo, ale asi po 3 měsících nabíječka přestala nabíjet a odešla úplně. Pc mi hlásilo, že vložený sítovy adapter Smart nedosahuje systémového požadavku. Což mi bylo vysvětleno tak, že k silnější baterce bych si měla koupit i silnější nabíječku. A teď právě nevím jakou, vůbec se v tom nevyznám!.. ještě na notebooku mám psané 18,5V a 3,5A.
Nerada bych koupila špatnou, nebo v nejhorším si zničila PC, tak prosím o radu
Díky moc!
Nabíjení HP 4510s
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nabíjení HP 4510s
Nechápu rovnice 10.8 = 47Wh a 14.4 = 63Wh. V jakých jednotkácj jsou ty výrazy na levé straně? Jestli ve voltech, pak ti v obchodě možná zničili notebook
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Pohlaví:
Potřebuješ nabíječku která dává napětí 18,5V a má výkon min. 64W. Také je třeba zachovat stejný průměr /i vnitřní/ konektoru.
Např. TOTO, jenom je třeba ověřit že ten konektor opravdu pasuje. Ale je to HP, takže by měl.
Např. TOTO, jenom je třeba ověřit že ten konektor opravdu pasuje. Ale je to HP, takže by měl.
10.8V na staré baterii a 14,4V na nové.. Já se v tom absolutně nevyznám, v obchodě mi řekli, že je baterie lepší a více vydrží. Ale notebook jel normálně, jen po čase přestal nabíjet, až padla baterka na 0% a už nejde zapnout, vhledem k tomu, že není nabitý. Jen si proste ted nevím rady, jestli koupit nabíječku se stejným výkonem jako tu původní, nebo teda silnější.
-
- Pohlaví:
Ono to co píšeš jaksi nejde do kupy. Na notebooku je psáno 18,5V a ty jsi tam měla baterku 10,8V což se mi zdá velký rozdíl.
Pokud tam máš nyní baterku 14,4V pak můžeš použít to co jsem psal, jenom se mi nazdá napětí - Volty - té baterky.
Případně i TOTO
Pokud tam máš nyní baterku 14,4V pak můžeš použít to co jsem psal, jenom se mi nazdá napětí - Volty - té baterky.
Případně i TOTO
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to jsou vážně odborníci. Kapacita je jedna věc (opravdu vyšší = lepší), ale napětí se musí dodržet. Obávám se, že něco nevydželo přepětí
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
Ano, na notebooku je 18,5V, a ta 10,8V byla původní baterka, se kterou jsem notebook koupila nový.. Já si to nevymýšlím, jen opisuju, vzhledem k tomu, že se v tomhle opravdu mimo a nevyznam se v tom..jen opisuju údaje..
Co mi teda radíte, ohledně toho přepětí? Snad nemusím kupovat znovu i baterku..stála skoro 2tisice, a to bych jim ji šla asi omlátit o hlavu odborníkům :( .. Našla jsem si teda tuhle nabíječku http://notebooky.itek.cz/zdroje-ac-car- ... mart-Power
tak snad nebude problém s tou baterií :(
Co mi teda radíte, ohledně toho přepětí? Snad nemusím kupovat znovu i baterku..stála skoro 2tisice, a to bych jim ji šla asi omlátit o hlavu odborníkům :( .. Našla jsem si teda tuhle nabíječku http://notebooky.itek.cz/zdroje-ac-car- ... mart-Power
tak snad nebude problém s tou baterií :(
-
- Pohlaví:
Tak stejný odkaz jsem ti dal výše. Jsou to zdroje pro HP a tak jsou snad i konektory typizované.
P.S.Nevím kde bydlíš, ale v každé díře by ti měl prodavač odborně poradit.
P.S.Nevím kde bydlíš, ale v každé díře by ti měl prodavač odborně poradit.
né novou baterku, spíš novej noťas. Podle mě to nevydrželo to velký (Vyšší) napětí chvilku to jelo ale pak konec.
CPU: Intel core 2 Quad Q9550 2,83ghz @ 3,61ghz chladič Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )
-
- Pohlaví:
Nekomplikuj to - pokud nb hlásí [
Pak je vše O.K. Jenom je třeba opravit to napájení!
Pc mi hlásilo, že vložený sítovy adapter Smart nedosahuje systémového požadavku
Pak je vše O.K. Jenom je třeba opravit to napájení!
No právě jsem nevěděla, jestli kvůli tomu není lepší koupit tu 90W nabíječku..jestli ta stará nebyla slaba..
Každopádně díky za rady, objednám teda tu 65W a budu doufat!
Každopádně díky za rady, objednám teda tu 65W a budu doufat!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 9
- 3826
-
od muffin105
Zobrazit poslední příspěvek
24 lis 2024 14:41
-
-
-
Ochrana proti nadměrnému nabíjení u mobilu
od walderan » 19 led 2025 21:41 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 1
- 2607
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
20 led 2025 16:06
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”