Nabíjení HP 4510s

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Aandrea
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Nabíjení HP 4510s

Příspěvekod Aandrea » 06 lis 2012 15:27

Obracím se na Vás s prosbou o radu.
v pc se vůbec nevyznám, a momentálně si nevím rady s tím, jakou zakoupit nabíječku.
Na HP 4510s mi odešla baterie ( 10.8 = 47Wh ), zakoupili jsme novou, v obchodě mi prodali výkonnější, která má 14.4 = 63Wh. Nějakou dobu vše fungovalo, ale asi po 3 měsících nabíječka přestala nabíjet a odešla úplně. Pc mi hlásilo, že vložený sítovy adapter Smart nedosahuje systémového požadavku. Což mi bylo vysvětleno tak, že k silnější baterce bych si měla koupit i silnější nabíječku. A teď právě nevím jakou, vůbec se v tom nevyznám!.. ještě na notebooku mám psané 18,5V a 3,5A.
Nerada bych koupila špatnou, nebo v nejhorším si zničila PC, tak prosím o radu
Díky moc!

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nabíjení HP 4510s

Příspěvekod Žbeky » 06 lis 2012 16:14

Nechápu rovnice 10.8 = 47Wh a 14.4 = 63Wh. V jakých jednotkácj jsou ty výrazy na levé straně? Jestli ve voltech, pak ti v obchodě možná zničili notebook
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 06 lis 2012 16:20

Potřebuješ nabíječku která dává napětí 18,5V a má výkon min. 64W. Také je třeba zachovat stejný průměr /i vnitřní/ konektoru.

Např. TOTO, jenom je třeba ověřit že ten konektor opravdu pasuje. Ale je to HP, takže by měl.

Aandrea
nováček
Stav:

Příspěvekod Aandrea » 06 lis 2012 16:33

10.8V na staré baterii a 14,4V na nové.. Já se v tom absolutně nevyznám, v obchodě mi řekli, že je baterie lepší a více vydrží. Ale notebook jel normálně, jen po čase přestal nabíjet, až padla baterka na 0% a už nejde zapnout, vhledem k tomu, že není nabitý. Jen si proste ted nevím rady, jestli koupit nabíječku se stejným výkonem jako tu původní, nebo teda silnější.

guest

Příspěvekod guest » 06 lis 2012 16:42

Ono to co píšeš jaksi nejde do kupy. Na notebooku je psáno 18,5V a ty jsi tam měla baterku 10,8V což se mi zdá velký rozdíl.
Pokud tam máš nyní baterku 14,4V pak můžeš použít to co jsem psal, jenom se mi nazdá napětí - Volty - té baterky.

Případně i TOTO

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 06 lis 2012 16:44

Tak to jsou vážně odborníci. Kapacita je jedna věc (opravdu vyšší = lepší), ale napětí se musí dodržet. Obávám se, že něco nevydželo přepětí
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Aandrea
nováček
Stav:

Příspěvekod Aandrea » 06 lis 2012 16:51

Ano, na notebooku je 18,5V, a ta 10,8V byla původní baterka, se kterou jsem notebook koupila nový.. Já si to nevymýšlím, jen opisuju, vzhledem k tomu, že se v tomhle opravdu mimo a nevyznam se v tom..jen opisuju údaje..

Co mi teda radíte, ohledně toho přepětí? Snad nemusím kupovat znovu i baterku..stála skoro 2tisice, a to bych jim ji šla asi omlátit o hlavu odborníkům :( .. Našla jsem si teda tuhle nabíječku http://notebooky.itek.cz/zdroje-ac-car- ... mart-Power
tak snad nebude problém s tou baterií :(

guest

Příspěvekod guest » 06 lis 2012 16:57

Tak stejný odkaz jsem ti dal výše. Jsou to zdroje pro HP a tak jsou snad i konektory typizované.

P.S.Nevím kde bydlíš, ale v každé díře by ti měl prodavač odborně poradit.

tomasosi
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod tomasosi » 06 lis 2012 18:51

né novou baterku, spíš novej noťas. Podle mě to nevydrželo to velký (Vyšší) napětí chvilku to jelo ale pak konec.
CPU: Intel core 2 Quad Q9550 2,83ghz @ 3,61ghz chladič Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )

guest

Příspěvekod guest » 06 lis 2012 19:24

Nekomplikuj to - pokud nb hlásí [
Pc mi hlásilo, že vložený sítovy adapter Smart nedosahuje systémového požadavku

Pak je vše O.K. Jenom je třeba opravit to napájení!

Aandrea
nováček
Stav:

Příspěvekod Aandrea » 07 lis 2012 10:06

No právě jsem nevěděla, jestli kvůli tomu není lepší koupit tu 90W nabíječku..jestli ta stará nebyla slaba..

Každopádně díky za rady, objednám teda tu 65W a budu doufat!

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
    od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    9
    3824
    od muffin105 Zobrazit poslední příspěvek
    24 lis 2024 14:41
  • Ochrana proti nadměrnému nabíjení u mobilu
    od walderan » 19 led 2025 21:41 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    2607
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 16:06

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”