Příspěvekod X » 04 pro 2012 19:11
Přesto je lepší vyzkoušet, než kupovat zajíce v pytli. K mému monitoru (Samsung Syncmaster T27A550) mám jedinou výtku, zblízka je dost viditelné zkreslení barev, díky panelu TN (omezení úhlu sledování), má sice možnost softwarového posunutí (nahoru / dolu), ale zblízka to moc nepomáhá. Viditelné je to na tom, že koukám na monitor spíš zespodu a díky velikosti monitoru a blízkého pohledu (PC - monitor) je vidět v horní části tmavší tóny. Buď si musíte sednout vhodněji (to se mi nechce), nebo se s tím smířit. Není to nic, na co by si nešlo zvyknout, ale znatelné to je. Zase výhodou TN panelů je rychlost oproti jiným, tedy je vhodnější i na hry. Pokud se díváte z větší dálky (třeba na TV z 3 m), nic takového viditelné není. Pokud jste nebyli na tom odkazu, co jsem uváděl, tak tento monitor má poměrně hodně různých vstupů, od HDMI, přes SCART až po USB. Tunery: TV analog, DVB-T, DVB-C. Super je i PIP, i když jen jednotunerový, to znamená monitor a do okna TV, či obdobné zařízení, nejde TV + TV. Zvuk je na LED (minimální tlouštka) velmi slušný, ale při PIPu jen z jednoho zdroje. Také další věc, s čím musíte počítat je, že za tuto cenu nedostanete dokonalé podsvícení LED (četnost zón), ale jestli se nepletu, tak je to hranové (edge) nasvícení LED na prostor plochy ... při určitých podmínkách, občas vidím na TV módu zdálky, například u loga stanice a titulcích, běží titulky, máte jas a to i u loga, titulky zmiznou (například závěrečné u filmu) a dost pohasne i logo. Zas je to spíš drobnost, záleží od technologie LED, počet a rozmístění a tím otázka ceny přístroje (i u TV).
Jsem z minulého monitoru CRT Eizo 19" Trinitron dost rozmazlený, ale tento současný monitor mohu celkově jen chválit, malé mušky má, ale jsou to nepodstatné drobnosti, kterých si při práci nevšimnete ...