Jaké jsou dobré značky zdrojů?

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Bogysss
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Jaké jsou dobré značky zdrojů?

Příspěvekod Bogysss » 21 čer 2014 12:42

Cambell píše:Konkrétní model Boggysi?

Je to nějakej pátek takže už přesně nevím co za modely to bylo... Byla to spíš střední třída a tím jsem chtěl říct že ve zlaté střední cestě jsou kvalitnější zdroje.. Ale na druhou stranu nejsme tak bohatí abychom si mohli dovolit kupovat levné věci.. :D
Naposledy upravil(a) Bogysss dne 21 čer 2014 12:42, celkem upraveno 1 x.

Reklama
Cambell
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Cambell » 21 čer 2014 12:44

Není to tak dávno,co jsme dávali do většiny sestav sérii ZS:http://www.czc.cz/ocz-zs-series-650w/93343/produkt.
OCZ jsem měl taky rád,ikdyž některé jejich SSD(třeba Vertex) byli a jsou velice poruchové...

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 21 čer 2014 12:48

Zalezi take kus od kusu. I treba zminovany Enermax ma par nekvalitnich zdroju, treba rada Enermax NAXN.

Cooler Master nema spatne zdroje, zadny se ovsem nevyplati. Corsair ma zajimavou radu CX s modularni kabelazi za rozumnou cenu, rada VS je ovsem sh*t. Silverstone nedela spatne zdroje. BeQuiet ma velmi tiche zdroje (ventilatory si dela sam) + v testech dokazou utahnout velmi vysokou zatez (v jednom testu 630W zdroj se vypl az pri zatezi 703W). Fotron ma kloudne rady pouze Aurum a Hexa.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 21 čer 2014 12:53

VSmanCZ píše:To Wattmeter: Jsem na tabletu a píši rychle, takže to po sobě nečtu, už jsem to opravil... :roll:

Nic moc úprava, stejně je to blábol. A uvědom si, že Čína dnes vyrábí 99% elektrosoučástí, takže poukazovat na to, že je něco vyrobené z čínských součástek je hodně směšné.

K otázce: Bez konkurence jsou v současnosti zdroje Seasonic. Bez obav lze koupit i zdroje Be Quiet!, z malými výhradami Zalman, Corsair, Fortron. Můžete mě začít kamenovat, ale každý zdroj každé značky si svoje užití najde. Provozuji dva "Eurocasy", stáří neurčité, "pořídil" jsem je už dávno jeté, a nestěžuji si. Nutit je ale nikomu nebudu :P
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 21 čer 2014 12:54

Díky za odpovědi.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Stav:

Příspěvekod Adys301 » 21 čer 2014 14:17

Seasonic
Fortron (HEXA a Aurum)
Corsair (ne řada VS)
bequiet!
OCZ( ZS a ZT)
Enermax (ne NAXN)
Antec (výrobce je Seasonic)
Bitfenix
EVGA (výrobce je Fortron)
Fractal Design
Silentium PC
Silverstone

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 21 čer 2014 15:18

Jen pár oprav - Corsair, OCZ, Enermax aj. nevyrábí zdroje sami sobě. Vyrábí je např. CWT.

Doporučoval bych pohledat na netu, kdo vyrábí které značce. Seasonic např. vyrábí Seasonic. Sirtec vyráběl pro OCZ, Seasonic vyrábí pro Antec, Fortron vyrábí zdroje pro EVGA atd.
Adys to pěkně sepsal.

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 21 čer 2014 15:28

Je o tom článek i zde na fóru :
viewtopic.php?t=105112&p=797710#p797710
Mimochodem Enermax si zdroje vyrábí sám na taiwanu,jen některé řady NAXN mu dělá někdo jiný.A aby toho nebylo málo,tak řada NAXN má ještě novější verzi NAXN Advanced a to už je daleko lepší než původní řada NAXN a s klidem se dá doporučit.Například tenhle http://www.czc.cz/enermax-naxn-82-adv-e ... 30/produkt
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Aolorn
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Aolorn » 22 čer 2014 13:02

Ohledně kdo vyrábí pro koho a tak dále jsem narazil na tenhle článek: http://www.tomshardware.com/reviews/pow ... ,2913.html sice je už starší, ale i tak mi to přišlo docela přínosné.
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”