PC sestava, 17k s OS Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Roidoc
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: PC sestava, 17k s OS

Příspěvekod Roidoc » 21 úno 2016 14:13

Ten modem či router má rozhodně více vstupů pro kabel, jinak to vyřešit síťovou kartou.

Reklama
davsto
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod davsto » 21 úno 2016 17:26

No, radši počkám na odpověď od nějakých zkušenějších lidí ( Spartak, apod... )

Otázka zní: Jak získám přístup k internetu na novým PC, který nemá možnost připojení k Wi-Fi. U normálního PC mám Wi-Fi router, mám tam ze zadu připojený 3 kably, myslím teda. Jeden z nich je i k internetu, tzn. když ten kabel odpojím, nebudu se moc připojit na internet a ani Wi-Fi nepůjde. Jestli by byl někdo tak ochotný a vložil by mi sem něco konkrétního, co by do té sestavy dobře zapadlo, aby mi šel internet v new PC :)

Potom vytvořím ještě celý finální seznam a vložím ho sem, abych se ujistil, že vše sedí :)

davsto
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod davsto » 22 úno 2016 18:08

Tak, zde je můj finální seznam:

http://www.czc.cz/a09pj95m0sh7g8hl6q7d3rm8s5/seznam

Ještě bych poprosil o odpověď:

1.) Jak získám přístup k internetu na novým PC, který nemá možnost připojení k Wi-Fi. U normálního PC mám Wi-Fi router, mám tam ze zadu připojený 3 kabely. Jeden z nich je i k internetu, tzn. když ten kabel odpojím, nebudu se moc připojit na internet a ani Wi-Fi nepůjde. Jestli by byl někdo tak ochotný a vložil by mi sem něco konkrétního, co by do té sestavy dobře zapadlo, aby mi šel internet v novým PC. Na normálním PC mám rychlost 100 mb/s a když se připojím na notebooku přes naši Wi-Fi tak mám rychlost na notebooku 150 mb/s.

2.) Je těžké nainstalovat OS, když bych si ho koupil z aukra, konkrétně Win 7 HP 64-bit, prej by zaslali nějaký aktivační klíč nebo něco v tom smyslu na e-mail. Nikdy jsem to nedělal, tak nevím, jak bych to zvládl. V PC se moc ještě nevyznám, ale jak spustím PC, když tam nebudu mít OS ? Vždyť přece musím mít nějaký OS v PC, aby se mi načetla plocha, atd...

3.) Nemám žádný kabely, ani od monitoru, atd... Proto bych byl rád, kdyby mi někdo do toho seznamu přidal kabely, co mi chybí do té sestvay, abych vše připojil, doma žádné kabely nemám, takže vše, co k tomu potřebuji, někde jsem se dočetl, že potřebuji i k pevnýmu disku, takjsem tam přihdoil kabel.

Předem MOC DĚKUJI !!! :)

Roidoc
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Roidoc » 22 úno 2016 18:14

2.) Zašlou ti tzv. Product Key a odkaz na stažení ISO souboru. Ten si vypálíš na DVD nebo USB Flash Disk (nejlépe 2.0, píše se, že to na 3.0 může dělat problémy, ale já jsem žádný problém neměl) a nabootuješ v počítači. Bootování se dělá tak, že po zapnutí počítače se dostaneš do BIOS menu (tlačítkem F8, F11 nebo Del) a v BIOS menu nastavíš, aby se po zapnutí počítače první spustilo DVD nebo USB Flash Disk. Poté už je to jednoduché, klasicky ti to píše, abys odsouhlasil licenční podmínky a kam chceš operační systém nainstalovat. Po instalaci to bude chtít zadání Product Key, který ti zaslali.

3.) K pevnému disku potřebuješ jenom SATA kabel a napájecí kabel (což je ve zdroji). SATA kabel se ale dodává s nějakým komponentem, buď case nebo základní deskou, takže bych to neřešil. K monitoru bude nejspíš stačit klasický napájecí kabel.

davsto
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod davsto » 23 úno 2016 23:38

A to vypalování toho ISO souboru musím dělat přes svůj normální počítač že ? Protože v tom novém bych ještě neměl Windows, tím pádem bych se nedostal ani na plochu. Je to tak ? :)

Přečetl jsem si o tom něco na netu, jak nainstalovat OS a chci se ujistit, že bych to udělal teda správně, ať nekupuji OS za 3k. :

1.) Na e-mail nebo někde mi zašlou ten Product key a odkaz na ISO soubor.
2.) Na starém PC si stáhnu ten ISO soubor z toho uvedeného odkazu.
3.) Do starého PC vložím DVD ( je jedno jaký ? může být tenhle ? http://www.czc.cz/verbatim-cdr-52x-700m ... 40/produkt )
4.) Stáhnu si na starém PC CDBurnerXP a tam ten ISO soubor vypálím.
5.) Poté zapnu nový počítač a při načítání jakoby OS zmáčknu např. F8 a dostanu se do BIOSU
6.) V BIOSU najdu, že při zapnutí PC se má nejprve načíst DVD
7.) Potom vypnu PC, vložím tam DVD s vypáleným souborem ISO a zapnu PC
8.) Při zapnutí už mi naběhne, abych odsouhlasil ty licenční podmínky, atd....
9.) Po nainstalování Windowsu si musím v Tento počítač -> Vlastnosti -> a někde dole aktivovat nejpozději do 30 dnů ten Windows zadáním toho Product Key

Jestli je nějaký krok špatný, prosím, opravte mě, nechci opravdu kupovat OS za 3k a místo sestavy za 16k bude sestava za 19k ... A nerad bych to instalování spackal.
Nejsem si jistý bodem č. 5 a 7.

Děkuji

Roidoc
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Roidoc » 24 úno 2016 06:47

3.) Nemůže, protože ISO soubor bude mít i kolem 3GB. Prodává se i DVD s 4,7GB. Ale podle mě by byl lepší USB Flash Disk.
4.) Spíš si stáhni přímo od Microsoftu ten jejich software na vypalování, mám pocit, že to tam ještě něco nastavuje.
5.), 6.), 7.) DVD dáš do počítače a buď se už spustí nebo to nastavíš v BIOS menu. Poté dáš uložit změnit a restartovat (nevím, zda se to ukládá některým samo, ale radši se po té kolonce uložení změň koukni). Restartuješ a DVD se spustí.
9.) Při instalaci tě to zažádá o Product Key, zadáš a Windows se do 3 dnů aktivuje sám nebo to uděláš hned.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC sestava do 30.000,-
    od PARKR » 22 led 2025 09:09 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    31
    5246
    od PARKR Zobrazit poslední příspěvek
    24 led 2025 16:26
  • PC sestava
    od Lup1no » 29 bře 2025 20:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1634
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    29 bře 2025 23:02
  • PC sestava za +- 35 000 Kč
    od DifiCZ » 26 črc 2024 10:49 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    2710
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    30 črc 2024 09:36
  • Low cost sestava
    od kozlustechnykus » 04 srp 2024 15:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    1457
    od Martab Zobrazit poslední příspěvek
    04 srp 2024 17:34
  • Sestava herního PC 30-35k
    od HeatherStar » 13 pro 2024 21:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    2100
    od HeatherStar Zobrazit poslední příspěvek
    14 pro 2024 18:13

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”