Nejsem apple fanousek, jak jsem psal, nekolik let jsem pouzival windows (95 - win7) a stale pouzivam (na hernim pocitaci).. Poukazal jsem pouze na to, ze lide, kteri pozaduji od notebooku, aby byl vzdy ready a nenastal problem, zde najdou spolehlive reseni..
Nevim, co se komu pokazilo, ja mam na macu vypnuty SIP, modifikovany kernel, kernelove moduly a nikdy za 7 let pouzivani se mi nestalo, ze by mi failnula aktualizace a nikdy jsem pocitac nerestartoval ! (pokud nepocitam, kdyz mi parkrat skapal na baterku) a to jsou zkusenosti z vice modelu..
Argument, ze na macu nemuzes vic hrabat do systemu je blbost jak mraky a ten co to napise, to nikdy evidentne nezkousel a nikdy si s tim nehral.. Je to Unix like system a kdyz uz narazis na hranice ochrany, vypnes si jiz zmineny SIP... Urcite si ten system dokazes modifikovat a ohnout vic, jak Windows, v kterem pri zmenach v registrech narazis vetsinou na bug, zpusobujici BSOD.. Nehlede na to, ze by jsi chtel vytvaret jeste nejake kernel moduly, to mas BSOD instantne...
Poprosim tedy, pokud vase prispevky do tohoto vlakna zakladate na nejakych domnenkach nebo na tom, co jste nekde videli na internetu a papouskujete to, urcite tazatele zmatete vic, nez "Apple fanousek"

PS: Mam jeste 3 dalsi zarizeni, na 2 linux a jeden herni pc s Win 10... Nikde jsem nenapsal, ze Windows je spatny system, pouze jsem podotknul, ze je kriticky male mnozsti zarizeni, co ho dokazali se svym HW spravne zoptimalizovat + jiz zminena podpora MS je tragicka