i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
ještě to může mít jeden praktickej důvod, pokud se třeba jenda paměť pokazí, tak se to dá lehce otestovat jejím vyjmutím... ale zase na druhou stranu je fakt, že když jsou dvě, tak je větší pravděpodobnost poruchy než u jedné :) když to jde, tak dávám také 2x4GB, ale není to dogma
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M Apple MacBook Air M1
Ještě poslední dotaz, teď sem si uvědomil, že tady z vás tahám rozumy jak sestavit pc , který mi vyšlo na cca 23.000,- a prvně jsem se měl zeptat, jestli klukovi nebude stačit nějaká levnější sestava, když hraje jak mi říkal, nevím jestli to píšu dobře, World of tanks, Battlefield heroes, Call of dutty, Call of juarez, World of warcraft, Team fortress.
Tak ty hry nejsou nějak náročné a stačil by na ně PC za nějakých 13K + monitor a OS, ale otázkou je proč nehraje nic modernějšího, buď ho to nebaví, nebo současný PC to nezvládá. Ale šlo by to postavit tak, že teď by to vyšlo na nějakých těch 15K a v budoucnu by se to v případě potřeby upgradovalo. Třeba to postavit na i3 + R7 260X, to si i s monitorem a OS na nějakých 17K.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
OK to není špatná myšlenka, měl bys čas mi tu sestavu sestavit tak jak jsi říkal a aby to v budoucnu šlo upgradovat? Anebo vzít tu dražší a těšit se, že do ní nebudu muset x let nic dalšího investovat? Ale otázka je kolik je to x let, že jo.
Na ty hry cos napsl to má výkonu víc než dost, a nějaké novinky to minimálně na střední ve FullHD taky rozjede.
Díky budu nad tím přemýšlet, ale asi není co řešit, když ten první bude pro jeho potřeby zbytečně předimenzovanej. A co všechno by mohl hrát na tom výkonnějším a jak dlouho bych do něj nemusel investovat?
chtěl bych poprosit o pomoc se sestavením nového PC + monitoru. Dlouho jsem jel jen na konzolích (naposled PS5), ale teď bych rád přešel na PC a dohnal, co jsem zmeškal.
Co od sestavy čekám:
• hraní v 1440p
• žánrově hlavně strategie...
Poslední příspěvek
Možná ještě jedna věc. V biosu jsou profily chlazení procesoru - otáček ventilátoru-ů. Jak to máš nastaveno? Nevím konkrétně jak u tvé desky, ale u sebe jsem třeba nastavoval křivku chlazení ručně. Přednastavené profily mi neseděly.
Dobrý den, tvořím si vlastní web a dostal jsem do situace, jakožto začátečník ze které moc nevím jak ven. Jde o to, že jsem web udělal na jedne strance a v menu O nas,Uvod,Kontakty atd jsem odkazoval na ruzne části te jedne stranky kde dané '' tema...
Poslední příspěvek
Děkuji moc všem za radu. Vypadá to, že to tedy rozhodím do stránek a bude každá sekce mít svou stránku a nebudu to nějak hrotit.
[Ahoj, potřeboval bych pomoc s přetaktováním mého Intel Core i7-9700K na 5 GHz. Mám základní desku MSI Z390 Tomahawk a nějak se mi to nedaří. Kdyby se našla nějaká hodná duše, která by mi mohla poradit, případně zavolat, byl bych moc vděčný. Děkuji!...
kamarád mi za levno nabídl Ryzen 5 3600 a 16 GB RAM VIPER 4 BLACKOUT (2x 8gb) 3200Mhz CL16, vzhledem k tomu, že momentálně nemám doma stolní PC, pouze notebook, na kterém si sem tam zahraju CS2, mě napadlo, notebook prodat a...
Poslední příspěvek
Díky za informaci, v tomhle se zrovna nevyznám, použiju ten, co jsi navrhl.