Novy procesor (prosim rychlu radu) Vyřešeno
Re: Novy procesor (prosim rychlu radu)
Dakujem za rady, ano stary tym ma este 90Nm vyrobu ci kolko a ma este vyssy odver 125W novsie maju nizsy odber, tych 89W ale je rozdiel v cene si myslim preto mi staci 125W stary model a tiez myslim ze tolko hltat nebude, co sa tyka tej GK, novy zdroj by bol potrebny? to by boli dalsie vydavky takze to aby som skvor zacinal uvazovat o novom PC?
MSI K9N platinum, AMD Atlon X2 6000+ - coolermaster Tx3, Asus 5750 formula 1Gb, Corsair TX650W, 3Gb ram (2x1Gb+ 2x512Mb), 250Gb HDD
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No to bys začít uvažovat mohl. Protože jedno k druhému a budeš mít spoustu nových komponent a téměř nové PC, ale vyjde tě to dráž a s nižším výkonem než fungl nové PC.
Nevýhodou je kupovat vždy to co se hodí ke druhému a kolikrát kvůli tomu vzít horší věc. Například kvůli starým RAM vezmeš desku s DDR2 tzn. starou desku a do toho budeš dávat nové věci a ... Lepší je koupit vše najednou.
Nevýhodou je kupovat vždy to co se hodí ke druhému a kolikrát kvůli tomu vzít horší věc. Například kvůli starým RAM vezmeš desku s DDR2 tzn. starou desku a do toho budeš dávat nové věci a ... Lepší je koupit vše najednou.
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
To je pravda, len financie niesu tak nakupujem takto pomalicky a ten procesor bola prvorada zalezitost, pretoze ta 3500+ to je zverina uz na tuto dobu uz to nezvladalo ani photoshop pomalicky. ale ked budem najblizsie nieco chciet vymienat radsej porozmyslam nad novym PC ako nad kupou GK + zdroj to sa uz vazne neoplati
MSI K9N platinum, AMD Atlon X2 6000+ - coolermaster Tx3, Asus 5750 formula 1Gb, Corsair TX650W, 3Gb ram (2x1Gb+ 2x512Mb), 250Gb HDD
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Lepší desku a ještě lepší procesor. X4 minimálně
a budeš spokojen na dost dlouho. Jinak by to chtělo zmínit se o tvém používání PC, protože třeba by ti dvoujádro opravdu stačilo. A taky by mě zajímalo, kde si chtěl sehnat tu 6000+ ? To se ještě někde prodává?

MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540
Uz som to tu davnejsie pisal ze na blbosti, nejaky ten pohotshop papierovacky teda office a tak a nejake drticky hier po vecerocho :) a ano jeden slovensky shop to este predaval tak som to zobral, myslim ze to je este dostacujuci procesor ci nie?
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Neřekl bych, že by nový zdroj byl bezpodmínečně nutný. Pokud si tedy pořídíš GK z ATi řady 5xxx, což je dnes stejně jediná rozumná volba. Jak je známo, tyto karty nežerou téměř nic a taky musíme vzít v potaz, že 440W rozhodně není málo. I kdyby to byl méně kvalitní zdroj, nemyslím, že by takovouto kartu neutáhl, samozřejmě do toho počítám i žravější 6000+.. 
K druhému dotazu, dle mě je toto dvoujádro na práci, kterou popisuješ stále ještě postačující. Oproti dnešním CPU mu budou některé věci trvat déle, ale nikterak zásadně, aby se to nedalo zkousnout.

K druhému dotazu, dle mě je toto dvoujádro na práci, kterou popisuješ stále ještě postačující. Oproti dnešním CPU mu budou některé věci trvat déle, ale nikterak zásadně, aby se to nedalo zkousnout.
Naposledy upravil(a) Spyke dne 01 dub 2010 19:14, celkem upraveno 1 x.
Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
Ahaaa, tak to mame bitku nazorov :) 5--- rady od ATi este patria medzi tie mensie zruty to je pravda ale aj si zane pekne vypytaju si myslim... mozno ano a co sa tyka slotu je to PCIE to je rovnaky na vsetky grafily ked nepocitame stare AGP ano?
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nechtěl se mi psát nový příspěvek, takže se na ten procesor reagoval ještě v tom bývalém.
Omyl, řada 5xxx je i přes výkon, který oproti nVidii nabízí, s cenami dost při zemi, čili toho se neboj. Jasně, záleží přesně na typu, zkus kdyžtak napsat za kolik by sis novou GK představoval..
Jj, všechny dnešní GK jsou pro PCI-E, AGP už je mrtvý slot.
Omyl, řada 5xxx je i přes výkon, který oproti nVidii nabízí, s cenami dost při zemi, čili toho se neboj. Jasně, záleží přesně na typu, zkus kdyžtak napsat za kolik by sis novou GK představoval..

Jj, všechny dnešní GK jsou pro PCI-E, AGP už je mrtvý slot.
No chcem sa aj nato zamerat behom nejakych 3 mesiacov by som chcel kupit aj GK za nejakych ale maximalne 100€ dala by sa zohnat nejaka za prislusnu cenu a vykon?
- samotarrk
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Já si myslím, že tady žádné jiné názory nejsou. Pokud už máš 6000+ koupenou tak je jasné, že ji nevyhodíš, ale vrazíš tam. Pokud budeš využívat k tomu co si psal tak ti stačit bude. Já myslel, že ji ještě nemáš a nebo, že to je bazarový kus.
Karty 5000 řady jsou jednak levné, výkonné a méně žravé. Mají jedinou nevýhodu, že ty levnější mají 128bit sběrnici, ale na kolik to vadí, nevím. V recenzi na mou HD Radeon 5770-Vapor X psali, že má tolik dobrého oproti starším 4000 serie (4850), že to tolik nevadí. A zrovna tato karta je střední vyšší třída a spokojen s ní není akorátt úplný herní maniak a to ty evidentně nejsi a cena 4000kč.
Výhodné jsou však s DX11 a tedy W7.
A co se týká zdroje, utáhnout by to měl. Ale zkus napsat přesný název zdroje snad se dá o něm nějaké info dohledat. A dávat si to tam budeš sám?
Za 100 euro resp. 2500kč se dá sehnat karta ATI 5000 series např. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT0BVVKK
Karty 5000 řady jsou jednak levné, výkonné a méně žravé. Mají jedinou nevýhodu, že ty levnější mají 128bit sběrnici, ale na kolik to vadí, nevím. V recenzi na mou HD Radeon 5770-Vapor X psali, že má tolik dobrého oproti starším 4000 serie (4850), že to tolik nevadí. A zrovna tato karta je střední vyšší třída a spokojen s ní není akorátt úplný herní maniak a to ty evidentně nejsi a cena 4000kč.
Výhodné jsou však s DX11 a tedy W7.
A co se týká zdroje, utáhnout by to měl. Ale zkus napsat přesný název zdroje snad se dá o něm nějaké info dohledat. A dávat si to tam budeš sám?
Za 100 euro resp. 2500kč se dá sehnat karta ATI 5000 series např. http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... K0BT0BVVKK
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jistě, že dala. Vezmu že hranice bude cca. těch 2,5k v našich, přeci jen my Eura ještě nevedeme..
Ve Tvém případě bych se poohlížel hlavně po 5670, která startuje s cenou lehce nad 2k. Brát slabší 5570 nemá tedy moc smysl. Avšak kdyby sis mohl něco přihodit, šáhni po 5750, ta nabídne oproti 5670 cca. o 40% vyšší výkon, avšak její cena začíná až na hranici 2,8k. Beru ceny z czc, tkž jinde (alza, alfa, tsbohemia) ji seženeš jistě levněji, navíc do 3 měsíců její cena třeba i klesne..

Ve Tvém případě bych se poohlížel hlavně po 5670, která startuje s cenou lehce nad 2k. Brát slabší 5570 nemá tedy moc smysl. Avšak kdyby sis mohl něco přihodit, šáhni po 5750, ta nabídne oproti 5670 cca. o 40% vyšší výkon, avšak její cena začíná až na hranici 2,8k. Beru ceny z czc, tkž jinde (alza, alfa, tsbohemia) ji seženeš jistě levněji, navíc do 3 měsíců její cena třeba i klesne..

Super som ti vdacny, tie drobne to je nic takze 5750 je to rozdiel asi 10€ cize predpokladam ze za tie 3 mesiace to u nas bude stat 100€ coz je super, a tato 8600GTS je velmi slaba? alebo pre moju predstavu, co je to zac?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 3742
-
od Zivan
Zobrazit poslední příspěvek
13 led 2025 11:22