Ta sestava vypadá moc dobře. Jen se zeptám, je třeba tak drahá MB? Zbytek ok.
Dodatečně přidáno po 36 vteřinách:X píše:Jestli budeš brát mechaniku, neber zastaralou DVD ale rovnou BLU-Ray! Je rozdíl mezi 4,5 / 8,9 a 25 / 50 GB.
Ohledně blu-ray mám celkem jasno. Ne. Za pár let opět mrtvý formát. A co bych na to pálil. Dvd mechaniku sem si tam dal jen protože sobě a mamce občas vypaluju mp3 CD do auta. Ano jsme sto let za opicemi a máme autorádia bez audio in a usb
Dodatečně přidáno po 38 minutách 34 vteřinách:X píše:Jistě, tak ať vezme disketovku za korunu. Moje první vypalovačka v roce 2000 stála 12 000 Kč, Plextor CD-RW. Média byla asi za 50 Kč. Možná za 100 Kč. Na BD-R vám žádný vir data nezašifruje ani nesmaže a vydrží nějaké desetiletí, z kvalitní vypalovačky - moje jsou čitelná z roku 1999. Nejdřív mi pálil kamarád.
Jasně, ale je otázka, co je ještě rozumná investice. Dle mého rozdíl mezi Blu-ray dnes a DVD dřív je ten, že DVD se uchytilo a jaksi přežívá dodnes. Kdežto Blu-ray přišlo chvíli před érou online streamu a online distribuce a dle mého jde o do pár let mrtvý formát. A se stále rozvíjejícím se TV průmyslem a formáty 4K a 8K nebude Blue-ray za chvíli kapacitně dostačovat. Mechaniku beru opravdu kvůli těm CD. Je to cenově zanedbatelná a pro mě ještě praktická věc.