Ahoj, takže já se taktéž rád podělím o nějakou tu zkušenost, kterou s LCD mám....
Nejdříve bych ti dal typ na jednoho krasavce (jehož jsem šťastným vlastníkem :) ):
http://www.sony.cz/ShowProduct.do?site= ... =SDM-HS73P
Je to lcd s poměrně novou technologií od Sony, LCD nemáš matný, ale lesklý - tato změna s sebou přináší skvělé barvy a výbornou svítivost a kontrast..ostatně mrkni na link.
A jak jsem si ho vybral? Jednoduše, zašel jsem do obchodu a všechny vytipované LCDčka jsem si prohlédl v chodu, DOPORUČUJI!! Člověk pak hned zjistí, proč ten a ten monitor je tak levný a proč ti jiní jsou zas tak drazí. LCD může mít papírově skvělé parametry, ale obraz může stát za nic :( (viz. zklamání u LCDček NEOVO - tuším..)
Tady moje doporučení (shodují se v podstatě s Mirasem..):
- minimálně kup 17" LCD (15" jsou malé !!!!)
(to ti zajistí viditelnou plochu 1280x1024 s rozumnou velikostí písmen)
- 25ms odezva je málo, taková rozumná hranice je 16ms (rozdíl mezi 16-ti a 12-ti si myslím nepoznáš - a jak jsi se ptal, odezva měnit nelze...jen někde ti napíší místo 16ms 11/5)
- svítivost 250cd/m2 není mnoho, řada nových monitorů zvládá už 350 a více..
- úhel pohledu není to nejdůležitější, stejně z 95% budeš sedět u monitoru jenom ty a tak nepotřebuješ mít 170° (ovšem 120 už je mizerné číslo)
- pozor na laciný vzhled, monitor může mít skvělé parametry, ovšem provedení může být mizerné a zbytečně to pak kazí dojem z nové věci
- pokud budeš kupovat v obchodě, zkus si , jak monitor zobrazuje obraz v jiném, než nativním rozlišení (např. bude-li to 17-tka, tak tam dej rozlišení 1024x768 ......některé monitory ti obraz celkem dost rozmáznou (způsobeno přepočtem obr.), ale některé to zvádají o poznání lépe - i tahle drobnost může rozhodnout)
- taktéž doporučuji otestovat možnosti natáčení displaye
- no a konečně také doporučuji vyhledat si informaci, kolik max. vadných pixelů může monitor mít.... tuším, že např. u ACERu to bylo vražedné číslo..