Upgrade na "next-gen" sestavu

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

hamsteer
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Upgrade na "next-gen" sestavu

Příspěvekod hamsteer » 24 dub 2014 19:37

Ahoj!
Už pomalu začínají vycházet next-gen hry s daleko vyššími nároky a moje sestava je už celkem zastaralá. Rád bych se vás zeptal, co byste změnili, dokoupili, doporučili. Chtěl bych mít počítač více stavěný pro hraní her, jelikož mimo hry nevyužívám žádné náročné procesy (jako třeba render videa apod.). Chtěl bych něco, co by se dalo srovnávat s výkonem next-gen konzolí a to spíše aby můj počítač měl větší výkon, jelikož konzole využívají téměř veškerý svůj výkon na hrách, zatímco počítač má procesy v pozadí. Další důležitá věc je, že jsem celkem peněžně omezen, jelikož jsem student a raději bych měl hardware, který vykoná potřebnou práci za co nejnižší cenu (moc nechápu proč si někteří lidi kupují úplně nové modely grafických karet a procesorů, když stejně v dnešní době takový výkon není možné zprostředkovat) - samozřejmě neříkám, že bych si nemohl dovolit dražší komponenty, jen mi bude trvat delší dobu než si na ně našetřím.
RAM: 16GB
(koupil jsem je nedávno, zrovna jsem dostal příležitost je koupit dost levně a je to taky taková i investice do budoucna)
Základní deska: Gigabyte H55M-UD2H

-Děkuji moc

Reklama
Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Upgrade na "next-gen" sestavu

Příspěvekod Clorky » 24 dub 2014 20:07

Ahoj,
grafika je docela slušná, procesor taky dle mého ještě stíhá.
Co nejlevněji? Asi takto:
http://www.czc.cz/8u9qfmlb0ehg2872d7ac7p1ujg/seznam
CPU bych nedával slabší, jestli to má mít smysl. Z i5 650 bych na i3 4330 nepřecházel.

Zdroj bude asi ok, jestli potahal GTX 560Ti, že?

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 24 dub 2014 20:08

Těžko se navrhuje uplne bez limitu a zaroven za nejnizsi cenu. Do tve patice vlastnis jeden z nejvykonnejsich procesoru, tudiz by byla vymena desky nutna.

Kazdopadne jako zastaralou bych ji neoznacoval :unsure: Aby jsi ziskal citelny narust vykonu tak to bude vetsi investice.

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 24 dub 2014 20:10

"nechápu proč si někteří lidi kupují úplně nové modely grafických karet a procesorů, když stejně v dnešní době takový výkon není možné zprostředkovat"

Přesně proto, proč sis dokoupil /k hraní/ tolik "zbytečné RAM" :twisted: .
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 24 dub 2014 20:11

Pokud se bude měnit i deska, tak bude s největší pravděpodobností třeba i nový Windows (pokud je současný OEM).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 24 dub 2014 20:13

pssst, ze by si student kupoval novy Windows? :unsure:

ondra91
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod ondra91 » 24 dub 2014 20:14

No, tak vyloženě "krám" na vyhození ještě nemáš ...
Řekl bych, že momentálně hry ( nejnovější ) na nižší/střední v nějakém přijatelním rozlišení ještě rozjedeš. Já donedávna hrál na 9600 gt a překvapivě jsem s tím hry jako max payne3, bioshock infinite či batmana ještě hrát mohl.
Aktuálně mám 770 MSI a máš pravdu ... je nesmysl pořizovat grafárnu za 15 tisíc, protože na moje full HD šmrdlání mám pořád výkonu víc než dost.
Ted k tématu ... No pravej "next gen" začne vycháze spíš až na podzim batman, dragon age, daying light a pod ... co mě konkrétně aktuálně v 2Q/3Q zajímá je asi max watch dogs, takže si to dobře rozmysli jestli je ted vhodná doba na pořizování PC na kterém třeba ani nebudeš hrát, protože nebude co ...
Nove grafárny a procesory jsou docela v nedohledu ... nvidia asi udělá menší refresh v podobě 800 řady, ale to bude zase pár % výkonu navíc za lepší cenu, takže nemá smysl na něco podobného čekat pokud chceš PC hned.Broadwell přijde pravděpodobně až v 1Q 2015 pravděpodobně jako nové 20 nm grafárny.

No ve zkratce :
Pokud chceš aktuálně upgradovat, tak jako přechod z 560 je určitě asi nejvhodněší volba na MSI 270, která stojí pod 4,5 + kupon na 2 hry zdarma.
V případě procesoru si myslím, že se vyplatí počkat si +- 2 týdny ( má být haswell refresh ) a pořídit něco jako aktuální 4440 za cenu kolem 4,5 tis k tomu budeš samo potřebovat novou základku tzn 1,9 k.
Pokud máš nějaký solidní 450 - 500w zdroj, tak můžeš nechat.
Nic horšího ani lepší bych na tvém místě nepořizoval ... Když už člověk dělá upgrade, tak by měl mít nějaký smysl a rvát tam místo 270 podstatně slabší 260, která už za chvíli nemusí stačit nemá smysl ..

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Ten procesor nebude ještě tak špatný .. možná by stálo za úvahu pořídit zatím jen grafiku ( klidně nějakou bazarovku ).Tu svoji prodej a našetři ještě nějaké peníze na pozdější upgrade. Kdybych byl já na tvém místě a měl podobnou sestavu, tak bych asi počka ještě 3/4 roku a pořídil rovnou broadwell + novou řadu grafáren, ale to je jen můj názor ... :)

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 24 dub 2014 20:21

No právě, ono to docela zahýbe ak s cenou. Možná by nebylo špatné jít cestou i7 nebo čtyřjádrovou i5 (myslím plnotučnou 4 jádrovou verzi, né dvoujádro s HT, jako teď) do sc. 1156 (ale muselo by se dívat po bazaru). To znamená dívat se po i5-750 s i5-760, nebo i7-860, i7-870, i7-880 a nataktovat, výkonem nebude nějak vzdálený od "moderních" i5, jediné negativum bude vyšší spotřeba. Samozřejmě potom k tomu dokoupit nějakou silnější grafiku...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

hamsteer
nováček
Stav:

Příspěvekod hamsteer » 24 dub 2014 20:22

Clorky: děkuji za návrh, určitě se na to podívám a ještě si počkám na názory jiných
Oxxid: Tak výkon se dá určitě zvýšit, jelikož většina next-gen her je momentálně nehratelná i na nízkých detailech a jestli je nutná nová základovka, pak klidně navrhněte i základovku
Karrex: Jak říkám, měl jsem zrovna možnost od kamaráda dostat více ram (kterou jsem mimochodem taky potřeboval, jelikož jsem měl jenom 4GB do té doby) a dostal jsem ji za daleko levněji než bys koupil i 8GB
Ondra: Her teď bude relativně dost. Max Payne 3, bioshock infinite nejsou ale next-gen hry, ty samozřejmě rozjedu v pohodě, mě jde spíše o hry jako Watch dogs, Civ VI, Witcher 3

ondra91
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod ondra91 » 24 dub 2014 20:40

Spíš řekni .. kolik si ochotný ivestovat ?
Na nic jiného, než na aktuální haswell i5 nemá v tvém příadě smysl přecházet. To samé grafika ... pokud si chceš solidně zahrát na nějaký pátek, tak minimálně 270. Pokud vemeš něco levnějšího, tak si opravdu moc nepomůžeš a za pár měsícu či v roce 2015 budeš tam, kde jsi dneska.
Takže pokud momentálně nemáš alespoň 10,5 tis na procesor,grafiku,základku + možná i zdroj, tak nic nepořizuj.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 24 dub 2014 20:42

Pokud nevadí, že bude potřeba nová deska, tak vem ty komponenty od Clorkyho, pokud bys chtěl něco výkonnějšího, tak to bude stát víc. A ještě pro jistotu doplň co máš za zdroj.

hamsteer
nováček
Stav:

Příspěvekod hamsteer » 24 dub 2014 20:58

ondra: Ty next-gen konzole tu budou ještě minimálně 5 let, spíš víc. Momentálně nemám 10 tisíc, ale mohl bych koupit něco teď a něco ke konci roku, to už bych měl mít.
Martab: Zdroj mám 400W, ale upgrade zdroje není problém díky nízké ceně a taky s tím tak nějak počítám když budu kupovat výkonnější hardware

Chtěl bych výkon na letošní next-gen tituly a spíš o něco málo lepší.
specifikace najdete třeba tady:
http://www.ign.com/wikis/watch-dogs/PC_ ... quirements
http://bf4central.com/battlefield-4-sys ... uirements/
http://www.gamespot.com/forums/games-di ... -29456982/

btw. děkuji zatím všem za pomoc, já se bohužel nevyznám v hardwaru a byl bych raději, kdybyste mi řekli jak se to výkonově dá srovnat s výše uvedenými specifikacemi.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Upgrade PC do 10K
    od BRB11 » 02 led 2025 13:36 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    2818
    od BRB11 Zobrazit poslední příspěvek
    12 led 2025 18:02
  • Upgrade PC Příloha(y)
    od Kimkong » 15 pro 2024 21:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC