Ahojda lidi,
před pár dny mi odešel můj starý notebook a uvažuji nad koupí nějakého seper ultrabooku. Přemýšlel jsem nad applem protože mi byl doporučen jako velmi kvalitní. Ultrabook bych používal hlavně ve škole a nepotřebuji žádné složité programy. Hlavní je něco na psaní, internet, prezentace, poštu, občas filmy nebo hudba. Hlavně aby vydržel a měl příjemný displej, klávesnici a touchpad. Taky jsem se chtěl zeptat který z macbooků (klasika, Air, Pro) by byl nejlepší a jaká velikost a tak dále. Chtěl bych aby se dobře přenášel ale nemusí to zase být něco maličkého :) Pomůžete mi vybrat? nebo po případě doporučíte jiné opravdu dobré? (počkat si na nějakou novinku?) Na cenu nehledím při vysoké pracuji takže rozpočet je dost široký :)
Který Macbook do školy?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Který Macbook do školy?
Já se rozhoduji mezi zenbookem, air 13" a pro 13" :) tak jsem taky zvědavý na odpovědi.
MacBook Air 2016
Tabulku jsi viděl?
Pokud se máme omezit na apple, tak jediný Apple Macbook, který považuji za smysluplný, je 15palcový s Haswell (nevím proč broadwell a skylake ještě nemá v repertoáru) Procesorem (tedy late 2013,2014 a 2015), jsou varianty bez/ s dedikované grafiky. 2015 má Možnost Radeon M370X, ty předtím obstarožní GF750M. Za mě tohle jsou notebooky, po kterých má cenu pátrat
bazmek Macbook s jedním konektorem usb-c a core-m nemá cenu ani rozebírat;
Macbook Air jsou také okleštěné, ty bach nebral
modely 13" Pro retina taky nejsou k zahození, 28W procesory Mají jen Iris grafiku bez edram (možná Skylake cpu ji budoumít v 28W modelech), čili výkonově jsou někde mezi . Ale 13" mají více konkurence mezi ne-mac notebooky
PS: ethernet usb adaptér s usb hubem (3.0) se dá pořídit za 400Kč, miniDP (thunderbolt) redukce na vga,hmi,DVI za 100Kč
Pokud se máme omezit na apple, tak jediný Apple Macbook, který považuji za smysluplný, je 15palcový s Haswell (nevím proč broadwell a skylake ještě nemá v repertoáru) Procesorem (tedy late 2013,2014 a 2015), jsou varianty bez/ s dedikované grafiky. 2015 má Možnost Radeon M370X, ty předtím obstarožní GF750M. Za mě tohle jsou notebooky, po kterých má cenu pátrat
bazmek Macbook s jedním konektorem usb-c a core-m nemá cenu ani rozebírat;
Macbook Air jsou také okleštěné, ty bach nebral
modely 13" Pro retina taky nejsou k zahození, 28W procesory Mají jen Iris grafiku bez edram (možná Skylake cpu ji budoumít v 28W modelech), čili výkonově jsou někde mezi . Ale 13" mají více konkurence mezi ne-mac notebooky
PS: ethernet usb adaptér s usb hubem (3.0) se dá pořídit za 400Kč, miniDP (thunderbolt) redukce na vga,hmi,DVI za 100Kč
Mezi ultratenkym lehkym Airem a Pro je jeden podstatny rozdil: 15.000 Kc.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Mac Air 2016 ale ještě nevyšel ne ? nikde jsem o koupi nic nenašel :)
Dodatečně přidáno po 4 minutách 7 vteřinách:
Mužete mi doporučit i ne Apple produkty :) Já jen že mi byly doporučeny pro nizkou poruchovost a spolehlivost, na psaní na přednáškách jsou super, retina je příjemná pro oči a 13ti palcove jsou dobře přenosné. A to je to co hledám :)
Dodatečně přidáno po 4 minutách 7 vteřinách:
Mužete mi doporučit i ne Apple produkty :) Já jen že mi byly doporučeny pro nizkou poruchovost a spolehlivost, na psaní na přednáškách jsou super, retina je příjemná pro oči a 13ti palcove jsou dobře přenosné. A to je to co hledám :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2340
-
od Karel203
Zobrazit poslední příspěvek
21 led 2025 14:43