Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zda budou tyto prvky pro sestavení PC kompatibilní, popřípadě poradit další komponenty, které by byly třeba lepší. Limit peněz jsem si určil: přibližně 16 000 Kč, víc už bych do toho asi nedal, mám docela omezený příjmy... :)
Procesor: AMD FX-6350 nebo AMD FX-8320 (Vím, že "6350" je 6-ti jádro a "8320" je 8-mi jádro, ale říká se, že je lepší silné 6-ti jádro, než slabé 8-jádro)
Operační paměť: Kingston HyperX Fury Black 8 gb (2x 4 gb) DDR4 2133
Základní deska: AS Rock 980 DE3/U3S3
Grafická karta: MSI R9 380 Gaming 4 gb
Zdroj: Seasonic S12II- 620 620W nebo mám ze starého počítače KME PX-350 (už není prodejný). Takže pokud by to šlo tak bych si tam nechal ten starý.
Case/ Skříň: Zalman ZM- T3 (moc se v počítačích nevyznám, takže nevím jestli se mi tam vejdou všechny komponenty)
Pevný disk: Odeberu ze starého počítače.
Vypalovačku: Odeberu ze starého počítače.
S procesorem by měl být dodán i chladič, ale chtěl bych si rovnou objednat nový... četl jsem recenze na přiložený chladič a dočetl jsem se, že je příliš hlučný. Takže jestli mohu poprosit o nějaké tipy na chladič :)
Chtěl bych, aby vydržel alespoň 3 roky bez upgadu (jak už jsem řekl, mám docela omezené příjmy) a aby počítač utáhl náročné hry jako je GTA V, Zaklínač 3, FIFA 17 atd. (samozřejmě na nejvyšší detaily) Do teď jsem měl počítač, který s těží utáhl Minecraft (který stejně nehraju), CS:GO na nízké detaily, FIFU 14 také na nízké detaily.
Předem děkuji za odpovědi.
Kompatibilita prvků v PC
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Kompatibilita prvků v PC
Nemá smysl kupovat AMD procesor z roku 2012. Na hry jedině Intel. Za chvíli sem dám návrh.
https://www.czc.cz/3ohdofvbc4jl2blhpd7j6vf1g6/seznam
Na Witchera a GTA V na maximální detaily opravdu nemáš rozpočet, na to je potřeba aspoň GTX 1070.
https://www.czc.cz/3ohdofvbc4jl2blhpd7j6vf1g6/seznam
Na Witchera a GTA V na maximální detaily opravdu nemáš rozpočet, na to je potřeba aspoň GTX 1070.
Re: Kompatibilita prvků v PC
Ok, díky moc za nový nápad...
Ke grafice: koukal jsem na na videa na youtube, a s touto grafickou kartou tam týpek rozjel GTA V na vysoký výkon. Samozřejmě máte asi o hodně víc zkušeností než já, takže vám budu věřit :) K procesorům: mezi procesory AMD FX- 8320 a Intel Core i5-6400 byl rozdíl v 10 FPS a cenově je rozdíl mezi procesory okolo 2 000 Kč. Ale dám na radu a začnu na novo. :) Ano máte pravdu po zhlédnutí dalších videí uznávám, že Intel Core i5-6400 je na hry lepší, AMD FX- 8320 je lepší spíše na Video rendering...
Ještě jednou děkuji za odpověď.
Ke grafice: koukal jsem na na videa na youtube, a s touto grafickou kartou tam týpek rozjel GTA V na vysoký výkon. Samozřejmě máte asi o hodně víc zkušeností než já, takže vám budu věřit :) K procesorům: mezi procesory AMD FX- 8320 a Intel Core i5-6400 byl rozdíl v 10 FPS a cenově je rozdíl mezi procesory okolo 2 000 Kč. Ale dám na radu a začnu na novo. :) Ano máte pravdu po zhlédnutí dalších videí uznávám, že Intel Core i5-6400 je na hry lepší, AMD FX- 8320 je lepší spíše na Video rendering...
Ještě jednou děkuji za odpověď.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 5824
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 19:14
-
-
PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 17
- 4910
-
od Viktor737
Zobrazit poslední příspěvek
29 zář 2024 15:04
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”