Ahoj,
co si myslíte o nákupu PC komponentů z číny? Výjde to o dost levněji. Bavíme-li se o těch "kvalitnějších" značkách.
Aliexpress/Čína
Aliexpress/Čína
Nabízíme různé ověřené internetové přivýdělky. Více se dozvíte na facebookovém profilu - https://www.facebook.com/tom.cana.33 Pro správné zobrazení přivýdělků musíte být přihlášeni na facebooku.
Re: Aliexpress/Čína
Už jen kvůli záruce bych to neobjednával. Na Alíku sice nakupuji, ale neberu nic co se týká elektriky a elektroniky.
NZXT H6 Flow MB MSI MAG B550 TOMAHAWK CPU AMD Ryzen 5 5600X GPU XFX Quicksilver AMD Radeon RX 7800 XT RAM Kingston Fury 32GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 1TB HDD 2 TB PSU Seasonic Focus GX-850 AOC C24G1 144Hz Mobil Apple iPhone 15Pro 256GB Tablet iPad Air M2
Pocitas k tem cenam doufam VAT, procleni a pripadne i VAT z postovneho?
U něčeho počítám, ale i tak to vychází výhodně.
Nabízíme různé ověřené internetové přivýdělky. Více se dozvíte na facebookovém profilu - https://www.facebook.com/tom.cana.33 Pro správné zobrazení přivýdělků musíte být přihlášeni na facebooku.
Ušetríš, ale riskuješ. Akonáhle ti niečo po nejakej dobe odíde, nemáš záruku. A tu sa ti už nákup nemusí vôbec vyplatiť..
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Čína je dobrá na nějaké kravinky, náhradní díly a podobně. Ale určitě bych tam nenakupoval dražší elektroniku - reklamace u nich po uzavření obchodu neexistuje, i když tam můžou psát 2 roky 

- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
Malý příklad z trochu jiného soudku.
Koupil jsem si v Aliexpress již celkem pět kusů světel 7x10W LED RGBW Moving Head s cenou kolem dvou tisíc korun za kus. Někdy to vyšlo s VAT, někdy bez. Každopádně cena báječná v porovnání s našimi kamennými obchody, kde se dá to samé pořídit se zárukou kolem pěti tisíc. Prozatím jsem měl pár drobných závad, jedna LED a jeden napájecí zdroj. Záruku tedy řeším tak, že potřebuji čtyři kusy a ten pátý mám, jako náhradní, než si vyřeším "záruční opravu", nákupem náhradního dílu a jeho výměnou. Zatím mě tak stál nákup oněch pěti světel plus náhradní zdroj (15$) a LED 4x3W (7$) něco kolem 10-11 tisíc. Čtyři světla s plnou zárukou by mě u nás vyšla na cca dvacet. Je mi jasné, že PC komponenty si jen tak někdo neopraví, rozhodně míň lidí, než třeba ta moje světla, ale asi stojí za úvahu, jestli se vyplatí přiobjednat nějaký kus navíc a ještě stále ušetřit, nebo si rovnou koupit bezproblémový život. Myslím si, že pokud bych měl při nákupu "tam" ušetřit tak deset, dvacet procent, nemá smysl, se nad tím ani zamýšlet. Pokud to udělá i s vyřešenými opravami skoro sto procent, jako v mém případě, není prakticky o čem přemýšlet.
Koupil jsem si v Aliexpress již celkem pět kusů světel 7x10W LED RGBW Moving Head s cenou kolem dvou tisíc korun za kus. Někdy to vyšlo s VAT, někdy bez. Každopádně cena báječná v porovnání s našimi kamennými obchody, kde se dá to samé pořídit se zárukou kolem pěti tisíc. Prozatím jsem měl pár drobných závad, jedna LED a jeden napájecí zdroj. Záruku tedy řeším tak, že potřebuji čtyři kusy a ten pátý mám, jako náhradní, než si vyřeším "záruční opravu", nákupem náhradního dílu a jeho výměnou. Zatím mě tak stál nákup oněch pěti světel plus náhradní zdroj (15$) a LED 4x3W (7$) něco kolem 10-11 tisíc. Čtyři světla s plnou zárukou by mě u nás vyšla na cca dvacet. Je mi jasné, že PC komponenty si jen tak někdo neopraví, rozhodně míň lidí, než třeba ta moje světla, ale asi stojí za úvahu, jestli se vyplatí přiobjednat nějaký kus navíc a ještě stále ušetřit, nebo si rovnou koupit bezproblémový život. Myslím si, že pokud bych měl při nákupu "tam" ušetřit tak deset, dvacet procent, nemá smysl, se nad tím ani zamýšlet. Pokud to udělá i s vyřešenými opravami skoro sto procent, jako v mém případě, není prakticky o čem přemýšlet.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Ale je zas blbost si nap. koupit 2x gpu a tu jednu mít schovanou v záloze ta první se nemusí rozbít a doma ti bude ležet gpu která ztrácí na hodnotě
Moje sestava:
CPU: Intel Core i5-9400F
MB: MSI MAG Z390 TOMAHAWK
PSU: Seasonic S12II-620 620W
GK: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD 6GB
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB 2x
SSD: Samsung SSD 850 EVO - 120GB
CASE: Fractal Design Define R5, černá
CPU: Intel Core i5-9400F
MB: MSI MAG Z390 TOMAHAWK
PSU: Seasonic S12II-620 620W
GK: GIGABYTE GeForce GTX 1060 GAMING-6GD 6GB
RAM: HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3333
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB 2x
SSD: Samsung SSD 850 EVO - 120GB
CASE: Fractal Design Define R5, černá
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 4050
-
od Turion
Zobrazit poslední příspěvek
12 kvě 2025 17:22
-
-
Notebook repas. Nakonec koupena Čína Acemagic S1 N95.
od šulda » 20 led 2025 07:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 26
- 4521
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
26 led 2025 09:39
-
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”