Zdravím, prosím o radu s výběrem, převážně herní, PC sestavy. Cena by měla být asi do 30k, ale nebyl by problém tu částku přesáhnout, pokud by to bylo třeba.
OS bych měl mít. Myš a klávesnici také nepotřebuji. PC bude sloužit hlavně k hraní, konkrétně WoW - PvE(určitě na nejvyšší detaily), nebo možná Fortnite, ale i k práci s webem, sledování filmů atd.
Na hlučnosti mi nezáleží. Dost přemýšlím o 2 monitorech. Jestli jsem na něco důležitého zapomněl, rád doplním. Předem děkuji.
PC do 30k, bez OS
- dark_globe
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: PC do 30k, bez OS
taketo niečo: https://www.czc.cz/5r4qmka20si0dai9g0h9eeq052/seznam
ale ceny grafik su momentalne prehnane , aj ta gtx 1060 je priliš draha .
keby ti nevadilo isť do slabšej karty tak by bolo vyhodnejšie kupiť gtx 1050Ti a
par mesiacov prečkať toto obdobie a neskor tam dať vykonnejšiu kartu .
tych ušetrenych 5 tisic možeš potom investovať do monitora alebo do lepšej dosky a ešte vykonnejšieho procesora
ale ceny grafik su momentalne prehnane , aj ta gtx 1060 je priliš draha .
keby ti nevadilo isť do slabšej karty tak by bolo vyhodnejšie kupiť gtx 1050Ti a
par mesiacov prečkať toto obdobie a neskor tam dať vykonnejšiu kartu .
tych ušetrenych 5 tisic možeš potom investovať do monitora alebo do lepšej dosky a ešte vykonnejšieho procesora
i5 4460 , sapphire 270x dual X , Z97 anniversary , 2x4gb 1333 cl9 , MX100 128gb ,
barracuda 1tb+500gb , 200R , be quiet l8 430w , creative sound blaster Z ,
AOC I2470SWQ 23,8" , hyperX cloud/shure srh 240
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
za mě defakto podobně, jen s jinou deskou a skříňí... velikost datovýho disku vybrat dle potřeb z řad Barracud...
- dark_globe
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
tie ramky som tam mal povodne tiež , ale nie su momentalne skladom tak som to zmenil .
skrinku už podla vkusu , meshify je viac orientovana na airflow zatial čo C viac na ticho ,
ale obe zostavy budu v pohode:
hučať to nebude ani v jednom pripade .
pripadne ak sa ti pači momentalny trend s temperovanym sklom
tak sa robia aj modely s priehladnym bočnym panelom .
skrinku už podla vkusu , meshify je viac orientovana na airflow zatial čo C viac na ticho ,
ale obe zostavy budu v pohode:
hučať to nebude ani v jednom pripade .
pripadne ak sa ti pači momentalny trend s temperovanym sklom
tak sa robia aj modely s priehladnym bočnym panelom .
i5 4460 , sapphire 270x dual X , Z97 anniversary , 2x4gb 1333 cl9 , MX100 128gb ,
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
no vono s tim co je skladem nebo ne to může bejt mnohdy jedno, pač se to může docela rychle změnit, navíc může trvat dýl než to tazatel objedná... je ale fakt, že něgdy sou různý komponenty dlouhodobě nedostupný...
Ano to bohužel vím, že jsou momentálně dražší, ale nevím, zda se mi chce čekat ještě déle, jelikož se asi brzy z té integrované grafiky zblázním.
Zapomněl jsem dodat, že u HDD by mi stačilo 500GB, ale nemyslím si teda, že by to nějak drasticky snížilo cenu.
Jak jsem zmiňoval to, že přemýšlím o 2 monitorech, tak si ani nejsem jistý, zda to opravdu chci... Jeden monitor mám, ale už celkem starý, takže i kdybych zůstal u jednoho monitoru, myslím si, že by bylo dobré pořídit nový. Mohli byste mi nějaký prosím doporučit?
Jinak jak píšete o možnosti lepšího procesoru, jak moc by se cena navýšila?
Zatím vám moc děkuji.
EDIT: Jak už jsem říkal, o hlučnost mi opravdu nejde a na vzhledu case také nezáleží, protože by byla pod stolem.
Zapomněl jsem dodat, že u HDD by mi stačilo 500GB, ale nemyslím si teda, že by to nějak drasticky snížilo cenu.
Jak jsem zmiňoval to, že přemýšlím o 2 monitorech, tak si ani nejsem jistý, zda to opravdu chci... Jeden monitor mám, ale už celkem starý, takže i kdybych zůstal u jednoho monitoru, myslím si, že by bylo dobré pořídit nový. Mohli byste mi nějaký prosím doporučit?
Jinak jak píšete o možnosti lepšího procesoru, jak moc by se cena navýšila?
Zatím vám moc děkuji.
EDIT: Jak už jsem říkal, o hlučnost mi opravdu nejde a na vzhledu case také nezáleží, protože by byla pod stolem.
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
lepší procesor sme nenabízeli, pokud by stačilo 500GB tak bych to řešil stejnym SSD v 500GB variantě a monitor třeba Philips 246E7QDSW...
na skříni by se pak dalo ušeetřit třeba s Regnum 1 nebo Core 2500...
na skříni by se pak dalo ušeetřit třeba s Regnum 1 nebo Core 2500...
Naposledy upravil(a) xbs dne 04 bře 2018 19:57, celkem upraveno 1 x.
HDD 1TB a 500GB stoji zhruba stejne, takze tam neni duvod brat mensi
monitor, jestli sou penize, bych urcite vzal novej, prece jen dneska uz to chce aspon fullhd s 24"+
monitor, jestli sou penize, bych urcite vzal novej, prece jen dneska uz to chce aspon fullhd s 24"+
- dark_globe
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
s tym procesorom to bolo myslene tak , že keby si zobral gtx 1050Ti tak by tam šlo osadiť i7 :
teraz je ale taky vykon zbytočny :
(bol by nevyužity , je to skor taka poistka do buducna ked tam pojde o par rokov vykonnejšia grafika)
na všetko ale s prehladom stači aj ta 6 jadrova nova i5 .
zostava s i5 a gtx 1060 je lepšie vyvažena než i7 a gtx 1050Ti a poskytne ti lepši herny zažitok .
monitor určite 24 palcov ips a full-hd idealne ešte keby mal aj antireflexnu upravu .
500gb hdd sa neoplati lebo stoji prakticky rovnako ako 1tb .
ked už tak zobrať 500gb ssd ako bolo navrhnute vyššie a mechanicky disk vynechať ak nepotrebuješ extra uložny priestor.
teraz je ale taky vykon zbytočny :
(bol by nevyužity , je to skor taka poistka do buducna ked tam pojde o par rokov vykonnejšia grafika)
na všetko ale s prehladom stači aj ta 6 jadrova nova i5 .
zostava s i5 a gtx 1060 je lepšie vyvažena než i7 a gtx 1050Ti a poskytne ti lepši herny zažitok .
monitor určite 24 palcov ips a full-hd idealne ešte keby mal aj antireflexnu upravu .
500gb hdd sa neoplati lebo stoji prakticky rovnako ako 1tb .
ked už tak zobrať 500gb ssd ako bolo navrhnute vyššie a mechanicky disk vynechať ak nepotrebuješ extra uložny priestor.
Dobře dobře, v tom případě nechám ten procesor co jste mi doporučili.
Asi si počkám na ty RAMky co zmiňoval xbs.
I když jsem říkal, že na vzhledu case mi nezáleží, tak si rozmyslím, jakou z těch 2 si vyberu.
A můžu se zeptat k čemu je tam ten 2. ventilátor? Díky.
Asi si počkám na ty RAMky co zmiňoval xbs.
I když jsem říkal, že na vzhledu case mi nezáleží, tak si rozmyslím, jakou z těch 2 si vyberu.
A můžu se zeptat k čemu je tam ten 2. ventilátor? Díky.
- xbs
- Elite Level 12.5
- Pohlaví:
- Stav:
k doplnění dopředu a dozadu dle skříně pro lepší proudění vzduchu...
ramky bych vzal tady https://mobilduo.cz/16gb-ddr4-3200mhz-p ... -led-2x8gb
ventilátory bych vzal https://www.czc.cz/fractal-design-120mm ... 06/produkt sou to ty sami co uz tam sou predinstalovany, celkem tichy a dobrej prutok vzduchu
ventilátory bych vzal https://www.czc.cz/fractal-design-120mm ... 06/produkt sou to ty sami co uz tam sou predinstalovany, celkem tichy a dobrej prutok vzduchu
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”