Co Zlepšit?pls raďte

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Vinnie
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Co Zlepšit?pls raďte

Příspěvekod Vinnie » 08 srp 2005 02:22

ahoj maniaci :wink: už sem celkem naštvanej...všude na fórech čtu jak si lidi vychvalujou a jak vše rozjedou na full detaily i se starším Radeonem 9800Pro 128Mbit. já mám Intel Celeron 2,4Ghz 2x512Mb RAM DDR400Mhz a zmíněný Radeon 9800Pro 128Mbit a základní deska je ATI RS350/SB300 (to SB je mozna jinak) a v 3DMARKU2003 mám 5600bodů a ani omylem nerozjedu na FULL DETAILY a na víc jak 30fps ani starý Call of Duty natož nový hry(Battlefield 2,Half life 2 atd. to musim hrat na Very low) ze zacatku to jelo ale pak se to strasne zpomalilo...nevim proc...chci koupit novej hardware ale newim co.Přemýšlel sem o Radeonu x800xl 256Mbit ale vyplatí se to na muj komp????nebo radsi novej procesor,ale pude na moji desku?PLEASE PORADTE DÍKY ZA VŠE



Reklama
miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 08 srp 2005 11:12

Ta sestava nevypadá zas tak zle, skóre v 3DMarku taky není špatný. Je divný že gamesy se na tom nehejbou. Pochybuju že novou grafikou to zachráníš. Jako nejslabší součást tvýho compu se mě zdá procák. Kdybych chtěl s tímhle něco provádět začal bych tam. Něco v tomhle smyslu by mohlo docela pomoct.´Deska by ti to skousnout měla, ale pro jistotu bych mrknul k výrobci. Napiš přesnej typ desky, zjistíš ho třeba s CPU-Z.
Po výměně CPU už by měl význam i upgrade grafiky, ale ke stávajícímu si myslím že to nemá moc cenu.
Otázka je jestli se jedná opravdu o hardwarovej problém. Na tomhle by totiž hry měly chodit velice slušně. Jak dlouho už máš nainstalovanej systém? Pokusil bych se to pročistit ad-awarem, spy-botem a podobnejma a prubnul bych aktualizovat ovladače. Určitě ke grafice a k desce...

Vinnie
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Vinnie » 08 srp 2005 11:31

hm...tvá rada nezní vubec špatně :D ten procák se mi líbí :wink: a za 5000 to není problém....mám Ati RS350-SB300 a ovladače na grafarnu mam nejnovější,systém mám od vánoc ale sem lama a nevím jak to celý nainstalovat znovu(jen windows a nastavit optimálně bios) abych neztratil dokumenty...jinak byl bych ti vděčný kdybys mi poslal link na software na základovku,já nevěděl že na tu moju existuje :shock: a adware spyware to vse mám a pravidelně čistím....u SWAT4 mám 800x600 a vše na nejnižší a mám 23fps a mám gigovou ramku a nacita se mi to pomalejc nez kamosum z Clanu a ti mají 512Ramku,fakt me to štve.zatím a díky p.s. zkus sehnat ten software a napsat mi jak mit nejlip nastavenej bios,moje verze je 6.00 PG)DÍKY

elcarlos
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 288
Registrován: prosinec 04
Bydliště: Praha
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod elcarlos » 08 srp 2005 12:08

Ty jsi z DG co.. :D .... jednou sme hrali proti vam na nasem serveru(jenom pro zabavu,nikam se to nepsalo,atd.....)

.....To snat urcite nemuze bejt "HW chyba" , s timhle kompem by si swata rozchodil na plny detajly...

Studna19
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: srpen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

AJ ten procak

Příspěvekod Studna19 » 08 srp 2005 12:31

Ahoj,ten procesor vypada fakt bajecne,ale ta cena?To bych fakt sel radsi do nejakyho AMD,btw. levnejsi a hry to utahne s prehledem..Ale jak sem cetl s penezma nemas problem,tak si ho kup..GL

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 08 srp 2005 12:50

ATI nedělá základní desky, ale jen čipsety. Čili ty máš desku s čipsetem ATI RS350, ale musíš ji mít od nějakýho výrobce. Třeba Asus, MSI, Gigabyte, nebo tak něco...
Ještě by mě zajímala jedna věc. Klikni na plochu pravým, dej Vlastnosti, obejví se ti nastavení vlastností zobrazování. Přepni se na záložku Nastavení, zmáčkni klávesouvou zkratku Alt+PrintScreen, otevři nějakej grafickej editor, dej Vložit, ulož to a nahraj sem do galerie.

Vinnie
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Vinnie » 08 srp 2005 13:14

Carlos.83 píše:Ty jsi z DG co.. :D .... jednou sme hrali proti vam na nasem serveru(jenom pro zabavu,nikam se to nepsalo,atd.....)

.....To snat urcite nemuze bejt "HW chyba" , s timhle kompem by si swata rozchodil na plny detajly...
zdar voe....jo sem z DarkGhostu :D :D :D

Vinnie
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Vinnie » 08 srp 2005 13:40

jj....ta deska je od Sapphire takže sry...takže mi pls napište jesli mi na teto desce pojede jakej procesor.....sem ochotnej aby mi vše jelo na medium detaily v pohode za to vyoláznout i tu šestku.....do budoucna :wink: mam nahranej ten screenshot v galerii ale nevam jak ho sem prdnout...lol...možná takhle Obrázek

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 08 srp 2005 14:02

Koukám že obrázek si zvládnul :lol:
Stáhni a nainstaluj si tohle. Maj to na stránkách tak zmateně že dávám rovnou přímej link, to bude nejrychlejší. Vyzkoušej a napiš jestli se něco zlepšilo...

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 08 srp 2005 14:11

Jinak s tou podporou CPU je to trošičku složitější. Nějak se mi nedaří identifikovat kterou konkrétně desku máš. Seznam desek od Sapphire je tady. Teoreticky by to měla bejt jedna z těch tří úplně nahoře, ale nevim. Nemáš od toho krabici nebo tak něco? Zkoušel si ten CPU-Z? Nepoví ti víc o bližší identifikaci desky? Koukal sem na podobnou desku od MSI a tam je podpora procáků dost mizerná. Jak sem házel ten link na procák ten by zrovna třeba chodit mohl, ale úplná jistota to není...

Vinnie
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: červen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Vinnie » 08 srp 2005 15:08

hm...ale já mám RS350 a ne 300 ale ty seš expert takže radší sem ti to blejsknul :wink: Obrázek a tady je další s deskou Obrázek a ten software sem nainstaloval az se dostanu k hram dam vedet co a jak...zatím pište dík

miras
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2159
Registrován: červenec 04
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod miras » 08 srp 2005 15:40

Ti dám experta :lol:
Ale něco pozitivního sem zjistil. Není Celeron jako Celeron, ten tvůj je Celeron D a ty na tom výkonnostně nejsou prej vůbec zle. Fakt nechápu proč ti hry (ne)chodí tak jak by měly. Dát šest litrů za procák abys zjistil že stačil reinstal woken to je drahej špás...
Co se týče desky vím stejný kulový jak předtím :wink:. Abych pravdu řek v ATIňáckejch čipsetech mám šílenej zmatek. Jednou je to RS300, podruhý RS350, voboje je IGP 9100, pak se tam plete SB200, nebo SB300, no prostě komlikovaný jak hasičskej žebřík :lol:. Já vím že si říkal že máš RS350, ale když o ničem takovým není na stránce Sapphiru ani zmínka :x
Zas datum biosu je z 30.6.2004, žádná žhavá novinka to bejt nemůže aby to ještě nestihli na stránky přihodit. Takovýhle desky který oficiálně nexistujou a někdo je má v compu prostě žeru :D


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mohu u tohoto notebooku zlepšit ram
    od asafiman » 19 čer 2019 19:29 » v Vše ostatní (hw)
    4
    409
    od JegenaJk
    19 čer 2019 21:16

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 39 hostů