Rozšíření RAM serveru HP Proliant ML310e

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

mistrwindu1
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: srpen 16
Pohlaví: Muž

Rozšíření RAM serveru HP Proliant ML310e

Příspěvekod mistrwindu1 » 07 led 2020 11:20

Ahoj,
chtěli bychom rozšířit RAM u našeho staršího serveru. Jedná se o tento: https://www.alza.cz/hp-proliant-ml310e- ... ge=1#popis

Nyní je osazen 4GB RAM 1333 Mhz, CL9. Dle diskuze na tom odkaze a odpovědí z Alza by mělo být možno rozšíření touto pamětí: https://www.alza.sk/hp-4gb-ddr3-1333-mh ... 397200.htm
Ale už se neprodává a i po dlouhém hledání na netu jsem ji nemohl najít.

Zkusili jsme rozšíření touto pamětí, ale po zapojení počítač jen dlouze jednou pípnul a nechtěl se nastartovat, takže to nešlo:
https://www.alza.cz/hp-4gb-ddr3-1333mhz ... 457877.htm

Mohl by někdo poradit, jakou RAM (nejlíp 4gb) koupit, aby fungovala?

Díky



Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9852
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření RAM serveru HP Proliant ML310e

Příspěvekod zeus » 07 led 2020 13:53

Stavajici je ECC unbuffered, takze ji nemuzes mixnout s registered.
Je to lowend server, tak bych necekal podporu registered RAM, ale muzes udelat test, ze tu stavajici vyndas a nechas jen 'novou'. Pokud pojede, dokoupis druhou, jinak vratis a budes shanet unb.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4201
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření RAM serveru HP Proliant ML310e

Příspěvekod dvorakj » 07 led 2020 16:46

tyto pameti vyrabi i kingston a crucial. podivej se na jejich stranky

Dodatečně přidáno po 1 minutě 21 vteřinách:
https://www.kingston.com/en/memory/sear ... e=ProLiant

dvorakj
Level 6.5
Level 6.5
Příspěvky: 4201
Registrován: březen 12
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření RAM serveru HP Proliant ML310e

Příspěvekod dvorakj » 07 led 2020 16:48


mistrwindu1
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: srpen 16
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření RAM serveru HP Proliant ML310e

Příspěvekod mistrwindu1 » 08 led 2020 08:54

Hele moc se v tom nevyznám, jen základy, tak dík za info.
Tak jsem hledal skoro hodinu a s tema EEC unbuffered je fakt problem mi prijde. Hodne se nabizeji Non-EEC unbuffered, který ale asi nemůžu použít že?

Našel jsem ale takovéto EEC unbuffered, ty bych mohl použít? https://www.tsbohemia.cz/transcend-4gb- ... 11064.html
Tady ty Kingston splňují parametry asi, ale nepíšou nic o EEC a unbuffered, tak nevím, jestli se dají použít:
https://www.tsbohemia.cz/kingston-kvr13 ... 60067.html

Případně lze stávající paměti vyndat a koupit 2x stejné 4GB (případně 1x 8GB) třeba ty Non-EEC (vyšlo by to levněji) s požadovanými parametry 1333 mhz, cl9? Fungovalo by to?
http://www.hpdecin.cz/cz/produkt/kingst ... 33d3n9-8g/
http://www.hpdecin.cz/cz/produkt/kingst ... r13n9s8-4/

Díky

zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9852
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření RAM serveru HP Proliant ML310e

Příspěvekod zeus » 08 led 2020 09:00

Pameti bez ECC nemuzes pouzit, staci se podivat do quickspec. Takze z postnutych jedine ten Transcend.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43991
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Rozšíření RAM serveru HP Proliant ML310e

Příspěvekod petr22 » 08 led 2020 10:32

Vzdyt je toho plna Ebay.

Z Nemecka, Madarska to mas za 2-3 dny doma a stoji to par korun.

Prvni odkaz co jsem nasel je jich tam x tisic:
https://www.ebay.com/itm/1GB-2GB-4GB-8G ... b4PeA8jJLw


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • rozšíření disku
    od sabrik » 24 říj 2019 16:45 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    12
    1224
    od petr22
    24 říj 2019 18:35
  • rozšíření paměti u notebooku
    od lukasbar » 08 pro 2019 16:40 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    0
    308
    od lukasbar
    08 pro 2019 16:40
  • Rozšíření dosahu WIfi
    od saman250 » 10 pro 2019 23:04 » v Sítě - hardware
    1
    489
    od ITCrowd
    10 pro 2019 23:26
  • Rozšíření internetu v domě
    od David.slor » 09 led 2020 11:42 » v Sítě - hardware
    18
    1026
    od David.slor
    10 led 2020 13:33
  • Rozšíření ram u Dell optiplex 780
    od Podolák » 04 dub 2020 01:10 » v P: Hardware
    9
    968
    od Izibia
    10 dub 2020 23:49

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Majestic-12 [Bot] a 3 hosti