R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kachnak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod kachnak » 13 črc 2020 22:46

Zdravím a prosím o radu.
Po sestavení komponentů se pc prostě nezapne a svítí CPU led.
Zkusil jsem zapnout s jednou RAM,bez grafiky,bez všech ostatních věcí a nic.
Zkusil jsem FLASHnout BIOS pres FLASH tlačítko s stále bez úspěchu. Zkoušel jsem USB 3.0 flash disk 16 a 32 GB a USB 2.0 flash disk 2 GB.
Procesor jsem zkontroloval a nemá poškozené žádné piny.
Vsechny komponenty byly kupované nové.
Deska MSI b450 A PRO MAX
CPU AMD RYZEN 5 2600
RAM PATRIOT VIPER BLACKOUT 2x8 GB 3200 MHz.
Diky za každou radu či nasměrování.

Reklama
Uživatelský avatar
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 8063
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod Rewqa » 14 črc 2020 11:33

Měl si tu flashku naformátovanou na FAT32? Myslím, že NTFS to nebere. Zkus clear CMOS.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 16GB Crucial DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19480
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod xbs » 14 črc 2020 11:52

tak jako tak je to dost divný, apdejt BIOSu nemá bejt vůbec zapotřebí, zkusil bych vrazit tam pípák esli pomůže problém upřesnit...

kachnak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod kachnak » 14 črc 2020 12:59

Právě je to divné,desku jsem bral kvůli přímé podpoře ryzenu.
FLASHka byla naformátovaná správně.
Clear CMOS přes piny i přes baterku jsem zkousel.
Jediné co mě napadá je flash staršího biosu a jeste zkusit desku vytáhnout ze skříně a zkusit postnout na stole.
Večer zkusím speaker a dám vědět.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47655
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod petr22 » 14 črc 2020 13:52

Na Ryzen 2xxx nemuze byt potreba flashovat BIOS at je na desce jakykoliv.

Jsou RAM v tech slotech, co dle manualu maji byt ? Napr. sloty 2 a 4 ?

Jaka je pouzita graficka karta ? Nikde ji ve vypisku komponent nevidim.

kachnak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod kachnak » 14 črc 2020 18:00

RAM jsou ve slotech 2 a 4 dle manualu,zkousel jsem i různé dalsi kombinace.
Graficke karty mam 2x rx 570,obe urcite funkcni a jednu mam pujcenou rx 480.
Verze BIOSU jsou urcite kompatibilni s procesorem ale tonouci se stebla chyta,proto ten flash.
Zdroj mam 1x Seasonic 650 W focus plus gold a půjčený mam nejaky Gigabyte bronze 650 W.
Seasonic je rok stary a gigabyte je novy,oba jsem meril merakem na zdroje a vse ok.
Zkoušel jsem i menit baterii na desce.
Omlouvam se za format textu jsem na mobilu.

Uživatelský avatar
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2637
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod peta501 » 14 črc 2020 19:01

Pak by to mohl byt vadny cpu ne?
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3060Ti, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47655
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod petr22 » 14 črc 2020 19:07

Jestli maji ty karty DVI vystup, pouzij ten.

Uz to minimalne 1x pomohlo, viz tady historie na foru.

Zrovna to byla taky RX 4xx/5xx.

kachnak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod kachnak » 14 črc 2020 21:36

Různé vstupy,kabely,monitory vyzkouseny.
Nicmene jsem problem vyřešil a ani nevim jak.
Pujcil jsem si druhy kit RAMek hyperx fury od kamarada.
Sestavil jsem "pc" na stole mimo skříň a svete div se postnul jsem a dostal se do biosu.
Nasledne jsem vrátil zpatky VIPERy a opet vse ok.
Sestavil jsem PC opet ve skrini a opet vse ok.
Momentalne instaluju win a popijim kvalitní rum, opilý radosti a tím rumem.
Timto děkuji vsem dekuji za reakce a omlouvam se za chyby a formátování textu.
Problem se vyresil a netuším jak ani proč což me vede k myslence a předpokadlu ze elektronika ma svůj vlastní rozum.

Uživatelský avatar
peta501
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2637
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod peta501 » 14 črc 2020 21:48

Tak to je dobre, hlavne aby to za tejden nemelo jinou naladu.
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3060Ti, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

kachnak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 88
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod kachnak » 14 črc 2020 22:22

Takze nedalo mi to a zkoušel jsem co dela tu "chybu" cely problem dělalo zapojení konektoru pro RESTART SWITCH, jedná se tedy o nějaký zkrat na kabelu,nebo tlačítku skříně.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 47655
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod petr22 » 14 črc 2020 22:46

Jaktoze to potom nefungovalo hned jak si zkousel bez vsech ostatnich veci ?

Nebo bez vsech ostatnich veci znamenalo, ze stale byly pripojene vsechny kabely od spinacu ?

To je prvni vec co je treba vyzkouset odpojit - a zapinat sroubovakem.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • MSI B450 desky, nenabehne XMP v 1 a 3 slotu
    od Manoust » 13 srp 2020 16:40 » v Problémy s hardwarem
    8
    506
    od Michael850
    15 srp 2020 22:52
  • BIOS Update MSI B450 A - PRO MAX kompatabilita
    od Acey » 04 bře 2021 07:02 » v Vše ostatní (sw)
    6
    405
    od Acey
    04 bře 2021 07:57
  • Jaký procesor k základní desce MSI B450-A PRO MAX?
    od kro.v » 08 říj 2020 00:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    609
    od kro.v
    09 říj 2020 14:43
  • zakladní deska ASUS TUF B450-PRO GAMING - Problém s NVme diskem
    od vlkodlak99 » 31 črc 2020 20:59 » v Problémy s hardwarem
    8
    907
    od vlkodlak99
    31 črc 2020 21:52
  • Max gpu k ryzen 5 2600
    od Pajus » 25 pro 2020 20:19 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    489
    od Donald64
    29 pro 2020 16:36

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 10 hostů