R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

kachnak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 72
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod kachnak » 13 črc 2020 22:46

Zdravím a prosím o radu.
Po sestavení komponentů se pc prostě nezapne a svítí CPU led.
Zkusil jsem zapnout s jednou RAM,bez grafiky,bez všech ostatních věcí a nic.
Zkusil jsem FLASHnout BIOS pres FLASH tlačítko s stále bez úspěchu. Zkoušel jsem USB 3.0 flash disk 16 a 32 GB a USB 2.0 flash disk 2 GB.
Procesor jsem zkontroloval a nemá poškozené žádné piny.
Vsechny komponenty byly kupované nové.
Deska MSI b450 A PRO MAX
CPU AMD RYZEN 5 2600
RAM PATRIOT VIPER BLACKOUT 2x8 GB 3200 MHz.
Diky za každou radu či nasměrování.



Reklama
Uživatelský avatar
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7978
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod Rewqa » 14 črc 2020 11:33

Měl si tu flashku naformátovanou na FAT32? Myslím, že NTFS to nebere. Zkus clear CMOS.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 16GB Crucial DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18123
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod xbs » 14 črc 2020 11:52

tak jako tak je to dost divný, apdejt BIOSu nemá bejt vůbec zapotřebí, zkusil bych vrazit tam pípák esli pomůže problém upřesnit...

kachnak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 72
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod kachnak » 14 črc 2020 12:59

Právě je to divné,desku jsem bral kvůli přímé podpoře ryzenu.
FLASHka byla naformátovaná správně.
Clear CMOS přes piny i přes baterku jsem zkousel.
Jediné co mě napadá je flash staršího biosu a jeste zkusit desku vytáhnout ze skříně a zkusit postnout na stole.
Večer zkusím speaker a dám vědět.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43156
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod petr22 » 14 črc 2020 13:52

Na Ryzen 2xxx nemuze byt potreba flashovat BIOS at je na desce jakykoliv.

Jsou RAM v tech slotech, co dle manualu maji byt ? Napr. sloty 2 a 4 ?

Jaka je pouzita graficka karta ? Nikde ji ve vypisku komponent nevidim.

kachnak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 72
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod kachnak » 14 črc 2020 18:00

RAM jsou ve slotech 2 a 4 dle manualu,zkousel jsem i různé dalsi kombinace.
Graficke karty mam 2x rx 570,obe urcite funkcni a jednu mam pujcenou rx 480.
Verze BIOSU jsou urcite kompatibilni s procesorem ale tonouci se stebla chyta,proto ten flash.
Zdroj mam 1x Seasonic 650 W focus plus gold a půjčený mam nejaky Gigabyte bronze 650 W.
Seasonic je rok stary a gigabyte je novy,oba jsem meril merakem na zdroje a vse ok.
Zkoušel jsem i menit baterii na desce.
Omlouvam se za format textu jsem na mobilu.

Uživatelský avatar
peta501
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2032
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod peta501 » 14 črc 2020 19:01

Pak by to mohl byt vadny cpu ne?
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 16GB RAM , GTX1070, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43156
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod petr22 » 14 črc 2020 19:07

Jestli maji ty karty DVI vystup, pouzij ten.

Uz to minimalne 1x pomohlo, viz tady historie na foru.

Zrovna to byla taky RX 4xx/5xx.

kachnak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 72
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod kachnak » 14 črc 2020 21:36

Různé vstupy,kabely,monitory vyzkouseny.
Nicmene jsem problem vyřešil a ani nevim jak.
Pujcil jsem si druhy kit RAMek hyperx fury od kamarada.
Sestavil jsem "pc" na stole mimo skříň a svete div se postnul jsem a dostal se do biosu.
Nasledne jsem vrátil zpatky VIPERy a opet vse ok.
Sestavil jsem PC opet ve skrini a opet vse ok.
Momentalne instaluju win a popijim kvalitní rum, opilý radosti a tím rumem.
Timto děkuji vsem dekuji za reakce a omlouvam se za chyby a formátování textu.
Problem se vyresil a netuším jak ani proč což me vede k myslence a předpokadlu ze elektronika ma svůj vlastní rozum.

Uživatelský avatar
peta501
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2032
Registrován: únor 07
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod peta501 » 14 črc 2020 21:48

Tak to je dobre, hlavne aby to za tejden nemelo jinou naladu.
Core i5 9600KF, MSI Z390A Pro, 16GB RAM , GTX1070, 1TB WD HDD, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

kachnak
Level 1
Level 1
Příspěvky: 72
Registrován: prosinec 18
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod kachnak » 14 črc 2020 22:22

Takze nedalo mi to a zkoušel jsem co dela tu "chybu" cely problem dělalo zapojení konektoru pro RESTART SWITCH, jedná se tedy o nějaký zkrat na kabelu,nebo tlačítku skříně.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43156
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: R5 2600 + MSI B450 A PRO-MAX- nepostuje

Příspěvekod petr22 » 14 črc 2020 22:46

Jaktoze to potom nefungovalo hned jak si zkousel bez vsech ostatnich veci ?

Nebo bez vsech ostatnich veci znamenalo, ze stale byly pripojene vsechny kabely od spinacu ?

To je prvni vec co je treba vyzkouset odpojit - a zapinat sroubovakem.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC NEPOSTUJE
    od KWER » 16 dub 2020 14:57 » v Problémy s hardwarem
    2
    193
    od KWER
    16 dub 2020 15:56
  • Pozor na B450
    od Pankaeas » 08 kvě 2020 08:53 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    17
    663
    od Rewqa
    08 kvě 2020 12:21
  • B450 A Ryzen4000
    od Pankaeas » 20 kvě 2020 06:16 » v Vše ostatní (hw)
    0
    274
    od Pankaeas
    20 kvě 2020 06:16
  • RAM k MSI B450 A PRO MAX a Ryzen 3 1200 14 nm
    od miw999 » 21 bře 2020 11:52 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    4
    304
    od cadworker
    21 bře 2020 14:22
  • msi b450 tomahawk Max -zvuk
    od JirkaKubec » 24 dub 2020 14:13 » v Problémy s hardwarem
    13
    419
    od petr22
    24 dub 2020 21:07

Zpět na “Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot], Morty a 12 hostů