V létě jsem kupoval nové PC - s grafikou 6700 XT , která by měla zvládat QHD hraní bez problémů (zvlášť i díky případnému použití FSR) . Momentálně jedu na klasickém Full HD monitoru 24´ , navíc je to spíš kancelářský, než herní . Tak si říkám jestli to není škoda a přemýšlím o nějakém 27´ QHD
Mám konkrétně vyhlédnutý tento: https://www.datart.cz/monitor-hp-27xq-2 ... abb.html#/ a to hlavně díky ceně, která je teď na Datartu super. Vím, že se hodně nadává dnes na TN panely, ale na druhou stranu já jsem fakt nenáročný člověk a oproti tomu co mám teď to bude tak i tak zlepšení velké a říkám si za tu cenu ... Ono totiž QHD monitor pod 6000 sehnat prakticky nejde.
Má tento monitor tedy smysl pro relativně nenáročného uživatele jako jsem já v kombinaci tou 6700 XT? A potom mám dotaz, jaké připojení? V balení je HDMI, Displayport se mi moc kupovat nechce, ale nějak nejsem moudrý z toho jestli už dnešní HDMI umí víc jak 60 Hz a podporují FreeSync (což by měly) ono totiž s touto kartou v QHD rozlišení stejně v moc hrách se nad 60 FPS nedostanu, takže jestli to není jedno