pekne vás chcem poprosiť o pomoc so zostavením PC. Bude určený na prácu v aplikáciách InDesign, Illustrator, Photoshop, Lightroom a Acrobat, samozrejme, všetko spustené naraz. K tomu ešte pobeží Chrome s pár desiatkami otvorených kariet.

Moje požiadavky sú takéto:
- MB - potrebujem aspoň 6x USB-A, 1x USB-C, 1x LAN (proste internet), 1x S/PDIF, 1x DisplayPort (4K@60Hz), 1x čo najrýchlejší NVMe slot, integrovaná zvuková a sieťová karta, možnosť využitia integrovaného GPU v CPU, PCIe 5.0, možnosť taktovať RAM cez XMP. CPU taktovať nebudem. Wi-Fi ani Bluetooth nepotrebujem.
- CPU - integrovaný grafický čip (ako záloha)
- CPU chladič - tichý a dostatočne výkonný na to, aby udržal CPU v dobrom stave po mnoho rokov.

- GPU - tichá a nech podporuje všetky tie veci ako DLSS a podobne

- RAM - určite 64GB, XMP
- Disk - čo najrýchlejší 1 TB, dlhodobo spoľahlivý. Nič s krátkou životnosťou nechcem.
- PSU - BEZPEČNÝ, spoľahlivý, tichý, efektívny. Výkon tak akurát. A s plne modulárnou kabelážou.
- Skrinka - na prednom paneli 1x USB-C, zopár USB-A a výstup na slúchadlá (Jack 3,5 mm). Tichá s elegantným dizajnom. Dobrý cable management. Priehľadná bočnica je mi jedno.
Po niekoľkých dňoch utrpenia sa mi podarilo zostaviť toto:
- MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI
- Intel Core i7-14700K alebo Intel Core i9-14900K (i9 bude možno overkill, neviem sa rozhodnúť)
- Noctua NH-D15
- MSI GeForce RTX 4060 VENTUS 2X BLACK 8G OC
- Kingston FURY 64GB KIT DDR5 6000MHz CL40 Beast XMP
- Samsung 990 PRO 1 TB
- EVGA SuperNOVA 650 G7
- Fractal Design Define 7 Compact Black – TG
- bez HDD (použijem z môjho súčasného PC)
- bez OS (ale bude Windows 11)
- nakupovať budem na Alze alebo na CZC (podľa dostupnosti komponentov), kde si PC si nechám aj zostaviť, cena za službu je povedzme do 1000 Kč (40 eur)
Ďakujem všetkým, ktorí dočítali až sem. Vďačný budem za každú radu.