Potřeboval bych poradit, jaký notebook vybrat. Je to pro kluka známého do školy. Mám zvolit z těchto dvou možností:
https://www.alza.cz/hp-255-g10-silver-d7782435.htm
https://www.alza.cz/lenovo-v15-g4-iru-b ... 06.htm?o=3
Rozhoduji se mezi těmito dvěmi.
HP má Ryzen, numerickou klávesnici, nelze dobíjet přes usb-c a Wifi 6
Lenovo má Intel (stolní cpu mají problém, u tohoto netuším), ze dobíjet přes usb-c a WIfi 5
Jinak jsou prakticky totožný. Displej, RAM, SSD i cena.
Osobně se mě víc líbí Lenovo, ale nevím, zda i mobilní CPU mají stejný problém jako desktopový.
Který z těchto dvou vybrat? Koupit by to chtěli už zítra. Hodně tlačí na cenu. Původně chtěli nový notebook za 5-6000Kč, což bylo za nový nereálný. Použitý nechtějí.
Jaký z těchto dvou notebooků vybrat? Vyřešeno
-
- Level 6
- Pohlaví:
Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- Level 5.5
- Pohlaví:
Re: Jaký z těchto dvou notebooků vybrat?
Predpokladam, ze "do skoly" neznamena, ze to bude nosit do skoly, ale ze to bude mit doma na stole, bude na tom resit nektere veci do skoly a predpoklad je, ze ten notebook uklidi, tak bude mit na stole misto na sesity a psane ukoly? Coz ve finale dopadne tak, ze ukoly v sesitu bude psat v leze na zemi a notebook uklizet nebude :)
Ja bych nekoupil ani jeden, oba bidny TN displej. HP navic bez moznosti rozsirit RAM.
Je nejaky duvod pro preferenci dobijeni pres USB-C?
Ja bych nekoupil ani jeden, oba bidny TN displej. HP navic bez moznosti rozsirit RAM.
Je nejaky duvod pro preferenci dobijeni pres USB-C?
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
-
- Level 6
- Pohlaví:
Já bych nevybral normálně taky ani jeden, ale jaký tedy do 9000Kč? Jelikož ty co se pohybují nový kolem 5000-6000Kč (jak bylo v původním zadání) pouvažuju za téměř nepoužitelný. Preference nabíjení usb-c není, napsal jsem to jen jako rozdíl mezi těmito notebooky.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
U notebooku co stoji jen 9000 Kc nema smysl resit kvalitu, ta u takhle lacinych notebooku nebude.
Na rozdil od elektrodpadu za onech 6000 Kc to o neco vic pripomina pocitac a hlavne to ma normalni
procesor, a ne neco co se dava bezne do telefonu a vykon to ma jako 20 roku stary desktop.
Lidi by si hlavne uvedomit, ze kvalitni notebooky stoji od 20 tisic nahoru a netrvat na ksuntu
za tretinu bezne ceny. Je to sice nove, ale kvalita hracky z trznice.
Vzal bych to HP s tim, aby nebyli prekvapeni, kdyz ho budou nekolikrat reklamovat. Poruchovost
u tech lacinych pocitacu je vzdy vyrazne vyssi, nez u tech kvalitnejsich. A opatrne s tim, aby se to
brzy nerozpadlo, kvalita odpovida cene. Zakaznik si preje levny ksunt, zakaznik ho bude mit.
Tato levna Lenova se na reklamaci posilaji do jedineho servisu v EU, ktery je mimo CR a dlouho
to trva.
Jen upozornuju: jelikoz jsi jim to poradil, budes moci i za vsechny problemy ktere vzniknou, lidi
maji obvykle priznat, ze chteli laciny sunt a mohou byt nespokojeni s tim ze ho dostali.
Na rozdil od elektrodpadu za onech 6000 Kc to o neco vic pripomina pocitac a hlavne to ma normalni
procesor, a ne neco co se dava bezne do telefonu a vykon to ma jako 20 roku stary desktop.
Lidi by si hlavne uvedomit, ze kvalitni notebooky stoji od 20 tisic nahoru a netrvat na ksuntu
za tretinu bezne ceny. Je to sice nove, ale kvalita hracky z trznice.
Vzal bych to HP s tim, aby nebyli prekvapeni, kdyz ho budou nekolikrat reklamovat. Poruchovost
u tech lacinych pocitacu je vzdy vyrazne vyssi, nez u tech kvalitnejsich. A opatrne s tim, aby se to
brzy nerozpadlo, kvalita odpovida cene. Zakaznik si preje levny ksunt, zakaznik ho bude mit.
Tato levna Lenova se na reklamaci posilaji do jedineho servisu v EU, ktery je mimo CR a dlouho
to trva.
Jen upozornuju: jelikoz jsi jim to poradil, budes moci i za vsechny problemy ktere vzniknou, lidi
maji obvykle priznat, ze chteli laciny sunt a mohou byt nespokojeni s tim ze ho dostali.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
Kdyz je tak omezeny rozpocet, tak jedine repas.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Level 6
- Pohlaví:
Můj původní návrh byl notebook v ceně cca 20000Kč. Když jsem jim ho ukázal, tak řekli, že mysleli něco kolem 5000-6000Kč. Tak jsem jim navrhnul repas za polovinu. Ten ale nechtějí.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Vsak rikam, nemaji tuseni, kolik veci stoji ani jak vypada kvalitni vyrobek.
Uz jen to, ce nekdo chce koupit novy notebook za 5000 Kc svedci o tom, ze je mimo realitu
a je treba mu to vysvetlit tak, aby netrval na tom, ze ten levny sunt chce. Ono lze sehnat za
tu cenu vec, co z dalky vypada jako to co chteji, ale to co chteji to neni.
Az se toto rozpadne nebo rozbije, koupi si levne dalsi.
Uz jen to, ce nekdo chce koupit novy notebook za 5000 Kc svedci o tom, ze je mimo realitu
a je treba mu to vysvetlit tak, aby netrval na tom, ze ten levny sunt chce. Ono lze sehnat za
tu cenu vec, co z dalky vypada jako to co chteji, ale to co chteji to neni.
Az se toto rozpadne nebo rozbije, koupi si levne dalsi.
-
- Level 3.5
- Pohlaví:
@Speed_dead - Za těch podmínek/požadavků ten první HP.
Kdyby chtěli repas, pak 14" (lépe se nosí do školy) https://www.gigacomputer.cz/zbozi/14789 ... -gray.html
Kdyby chtěli repas, pak 14" (lépe se nosí do školy) https://www.gigacomputer.cz/zbozi/14789 ... -gray.html
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Kdyz repas za 9 tisic, tak business tridu, jako je https://www.gigacomputer.cz/zbozi/15465 ... gen-1.html
nebo https://www.gigacomputer.cz/zbozi/15356 ... touch.html s Ryzenem.
Ale oni chteji novy laciny klumpr, vic nechteji investovat.
nebo https://www.gigacomputer.cz/zbozi/15356 ... touch.html s Ryzenem.
Ale oni chteji novy laciny klumpr, vic nechteji investovat.
-
- Level 6
- Pohlaví:
Ja jsem jim ještě zkusil navrhnout tento:
https://www.pocitace24.cz/repasovane-no ... d-t490-31/ a pak stejný za stejnou cenu 32GB.
Nevím, jaký z těch 4 si vyberou. Ale zatím to vypadá na ten HP Ryzen, ale z Datartu, kde je notebook stejný, ale má slabší procesor, jelikož je o tisícovku levnější. :/
https://www.pocitace24.cz/repasovane-no ... d-t490-31/ a pak stejný za stejnou cenu 32GB.
Nevím, jaký z těch 4 si vyberou. Ale zatím to vypadá na ten HP Ryzen, ale z Datartu, kde je notebook stejný, ale má slabší procesor, jelikož je o tisícovku levnější. :/
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
Já bych šel od toho, nebo budeš nakonec za blbce ty, ale i to pak může bejt k něčemu dobrý. Byl sem ve stejný situaci, pak za blbce a po jejich prozření mě poslouchají na slovo. Jen jim řekni svoje a výběr nech na nich 

Člověk se pořád učí.
-
- Level 6
- Pohlaví:
Re: Jaký z těchto dvou notebooků vybrat? Vyřešeno
Tak koupili ten z Datartu, jelikož byl o 1000Kč levnější, i když měl slabší procesor. Byl stejný jako ten Ryzen co byla jedna z původních variant až na ten slabší procesor. Vzápětí tu ušetřenou tisícovku utratili za službu nastavění Windows i když jsem se nabízel, že jim to udělám. Repas nechtěli, chtěli za každou cenu nový. Tak mají, co chtěli. Jsem rád, že jsem jim alespoň zabránil koupit naprostý šrot. Jelikož se mě je podařilo odradit z "výhodného" nákupu notebooku se 4GB RAM, 128GB SSD s 12" displejem a WIN11, což by byla imho naprostá katastrofa.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Jaký vybrat HDD do notebooku na rozšíření ?
od ski1961 » 16 srp 2024 13:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 2
- 1611
-
od Grander
16 srp 2024 14:23
-
-
- 2
- 4830
-
od TheSalon112
26 kvě 2024 08:38