Herní PC pro kamaráda důchodce Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Speed_dead
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž

Re: Herní PC pro kamaráda důchodce

Příspěvekod Speed_dead » 08 lis 2024 08:15

Kminek píše:Woknousy se dají sehnat i jinak a doslova za pár stovek . nevím, jestli můžu být konkrétní, aniž bych porušil pravidla fóra. No a ušetřený 3 litry bych dal na lepší desku.
Jinak asi sestava celkem v pohodě.

Jak jsem si myslel, tak opravdu nechce kupovat Winy z Aukra apod. To jednoznačně vyloučil.

Alferi píše:Za lepší desku bych se taky přimlouval, třeba Asus TUF nebo MSI Tomahawk (aktuálně by se daly najít i slevy).
DP kabel k monitoru je součástí jeho balení.

Lepší, respetive jiná deska by přicházela do úvahy jen tato a nejsem si jistý, zda zda to má smysl. Jiná deska nepřichází do úvahy, jelikož by to znamenalo navýšení ceny v řádu tisíců a nejsem si jistý, zda přistoupil v současné situaci i na pár stovek.
https://www.alza.cz/gigabyte-b650-eagle-ax-d9925957.htm nebo https://www.alza.cz/asus-tuf-gaming-b55 ... 864314.htm
Kde jsi zjistil, že u monitoru je DP kabel? Já jsem to v popisu nenašel. Během posledního půl roku jsem kupoval tři různé monitory a byl tam jen kabel pro napájení a jakýkoliv videokabel chyběl.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.

Reklama
Kminek
Level 2
Level 2

Příspěvekod Kminek » 08 lis 2024 08:31

Ta asuska je na AM4
Co se týče kabelů- Za poslední 3 roky jsem kupoval 2x monitor a vždy tam nějakej kabel byl. Akorátže stál za prd, byl problém se zobrazením vyšších frekvencí obrazu, tak jsem prostě musel stejně koupit jinej.

Deltaplanik
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Deltaplanik » 08 lis 2024 17:45

To kilo navíc za to rozhodně stojí https://www.alza.cz/gigabyte-b650-gamin ... 925959.htm
Edit: Pokud vezmeš lepší grafiku (navíc s delší zárukou), která je levnější o to kilo, tak cena zůstane stejná. ;) https://www.alza.cz/gigabyte-geforce-rt ... 358224.htm

Alferi
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Alferi » 08 lis 2024 18:00

Speed_dead
Level 6
Level 6

Příspěvekod Speed_dead » 15 lis 2024 16:59

Alferi píše:Edit: Pokud vezmeš lepší grafiku (navíc s delší zárukou), která je levnější o to kilo, tak cena zůstane stejná. ;)

To zůstane každopádně, jelikož kabel ve schváleném seznamu už je.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.

Speed_dead
Level 6
Level 6

Re: Herní PC pro kamaráda důchodce  Vyřešeno

Příspěvekod Speed_dead » 23 led 2025 16:39

Tak předminulý týden se kamarád dočkal počítače. Nejdřív nebyl 4TB M2 disk a psali, že ho cca za týden bude skladem. Kamarádovi jsem rovnou doporučil jiný, co skladem byl. Ukázalo se to jako správná volba, jelikož od té doby skladem nebyl a už ani není v nabídce. Než se tato změna provedla, nebyl chladič na CPU. Když jsme našli náhradu, tak zas nebyla bedna. Tu jsme obratem vyměnili v podstatě za stejnou, jen v jiné barvě. Ale to byly pomalu už vánoce a Alza se odmlčela, i když seznam byl kompletní a dostupný a počítač byl i zaplacený. Když se po Novém roce kamarád dotazoval, jak to vypadá, tak mu sdělili, že je to v procesu. Asi týden a něco na to mu přišel email, že na tom začali dělat a třetí den si to mohl vyzvednout. Následující víkend jsem mu pomohl vše dorozběhnout. Aktivovat winy, aktualizovat ovladače a nainstalovat Steam, Epic apod. Kamarád je je naštvaný, že to tak dlouho trvalo, ale současně je z nového počítače nadšený.

Takže nakonec vše dobře dopadlo a (zatím) vše funguje jak má. I kabeláž vevnitř je vcelku slušně udělaná. Tak díky za rady.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PC do 15k pro důchodce
    od kurkisak » 04 říj 2024 11:18 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    19
    1997
    od kurkisak
    05 říj 2024 19:23
  • PC pro duchodce
    od t256 » 12 pro 2024 13:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC