vybírám si nový počítač a chtěl bych znát názor někoho kdo tomu rozumí a vyzná se.
Počítač chci hlavně na hry. Rád bych koupil něco trochu lepšího, výkonnějšího, aby mi vydržel i do budoucna - nebo je to špatná úvaha?
Samozřejmě vím, že nejlepší by byla možnost si pc poskládat sám, bohužel tuto možnost nemám a v okolí taky nikoho nemám. Z tohoto důvodu bych upřednostnil prebuild od Alzy, HALu nebo podobného kompletátora. Vždy jsem měl počítač s Intelem/Nvidií, rád bych ale věděl, zda to opravdu je už dnes jedno, nebo naopak lépe mít AMD z hlediska ceny, výkonu, výdrže? Pokud tomu tak je asi bych se nebránil i komponentům od AMD.
Docela se mi líbí tato sestava od Alzy, jaký na ni máte názor?
Není to zbytečně výkonné, nebo není některá komponenta oproti ostatním nedostatečná?
Hraji tedy zatím jen na FullHD monitoru a prozatím nemám v plánu kupovat lepší, ale PC chci používat i k hraní ve virtuální realitě.
https://www.alza.cz/alzapc/alzapc-gamebox-elite-logitech-edice-i7-rtx4070ti-super-32gb-ram-2tb-ssd-black-d10816898.htm
Pokud by jste mi doporučili nějakou jinou sestavu, nebo máte úplně jiný nápad budu moc rád.
Cenovka by byla maximálně jako uvedená sestava od Alzy, pokud ale myslíte, že by stačilo něco slabšího a cena bude nižší, zlobit se samozřejmě nebudu

Děkuji